Svadba bez starejšieho. Podeľte sa o skúsenosti

Profilova fotka
Ahojte všetci, o mesiac máme svadbu a začínam robiť paniku kvôli starejšiemu. Pôvodne sme sa dohodli, že starejšieho nám netreba (zažili sme svadby, kde starejší bol skôr trápny ako zábavný), ale teraz nám všetci hovoria, že bez starejšieho je to nuda... Ak sa tu nájde niekto, kto zažil svadbu bez starejšieho, budem mu vďačná, ak sa so mnou o túto skúsenosť podelí...ďakujem :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
my sme mali svadbu bez starejsieho, nikomu nechybal a nuda to nebola ani v najmensom... okrem toho sme nemali ani ziadne zvyky, okrem privitania v restauracii (rozbitie taniera) a to robili casnici... take "organizacne" veci, akoze 1. tanec a tak ohlasil DJ, pripitok mal zenichov svedok a podakovanie rodicom (za pomoc s pripravami) som hovorila ja... vlastne ani neviem, naco by sme ho mali... :-)
Odpovedať
rhodosobb ja som pôvodne tiež plánovala svadbu bez starejšího, kvôli peniazom a miestu a ani som nepoznala moc niejakého, ale zase som sa bála že to bude nudam tak som to vyriešila po svojom, poprosila som uja s rodiny či by nebol kvázi starejší a povedal, že hej tak je to vyriešené skús aj ty niejak tak, podotýkam, že môj ujo je dosť veľký srandista :-) :-D
Odpovedať
ahojte..my sme tiez nemali starejsie..na vychode nikto taky nie je ani..takze som ho zasadne nechcela..mali sme super kapelu,ktora dotvorila ten spravny efekt..a ked bolo nieco treba povedat,tak to spravili oni..aj dj su zhovorcivi :-) takze urcite je svadba super aj bez niekoho dalsieho..u nas boli protesty proti jeho zakazu..ale po svadbe som nepocula ani jedinu staznost,ze tam chybal :-N :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem vám krásne za info :-) Rozprávala som sa s našim Dj-om a ten povedal, že bude organizovať všetko na svadobnej hostine, že to sa nemusíme báť, ale skôr ide o tie organizačné veci pred samotnou hostinou - príchod hostí na miesto stretnutia - u nás je to hotel, kde dostanú malé občerstvenie, potom odchod na obrad, obávam sa toho, že tam budú všetci postávať a nikto nebude vedieť, čo majú robiť... Ale urobím to tak ako píšete, poprosím môjho krstného, ten je taký rozprávač, on dostane inštrukcie, čo a ako a nech to tam usmerňuje. Potom sa ozvem ako to dopadlo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jasne, ak je krstny taky spolocensky, mas to vybavene... aj my sme mali zraz hosti pred obradom a koordinovali to rodicia... (my sme sa boli vtedy fotit). Aj naposledy, co som bola na svadbe, vital nas tam zenichov otec, ktory nam dal instrukcie kedy sa ide na obrad a tak podobne... ;-)
Odpovedať
ja som este napriklad na svadbax starejsieho nezazila..u nas sa to nejako nerobi... o zabavu nex sa ti stara kapela a starsi druzba... aspon u nas to tak bude...dufam teda... vymyslela som tombolau, takze tym sa to troska spestri...
Odpovedať
Tiez som riesila uz velakrat otazku ohladom starejsieho a kedze svadbu organizujeme zo zahranicia tak aj pri mojich pokusoch zohnat starejsieho som vzdy narazila na problem ze som cez internet nevedela na ziadneho zohnat kontakt ktory by bol v okoli kde budeme mat svadbu takze som ziadneho nenasla pochopitelne tak som to vyriesila tak, ze som poprosila mladsiu sestru ktora mi bude robit hlavnu druzicku ci by to tam nechcela aj organizovat a popripade vymysliet nejake sutaze atd. a ona sa toho vazne chopila takze teraz uz len cakam na vysledok ako to vsetko na konci maja dopadne:-))
Odpovedať
myslim, ze tak je to najlepsie... ie, kto je aky a tak... napriklad moja mamka by sa citila trapne pri nejakej sutazi a keby ju do toho tahal nejaky cudzi xlap, zbytocne by bola nervozna a takto sestra, alebo niekto iny blizky vie kto ako co zvlada... a na nete je kopa navodov na hry a sutaze, takze sa da cerpat odtial..
Odpovedať
Milé nevestičky, myslím si, že riešit problem, či mat starejšieho, alebo nie, na vlastnej svadbe, je úplná blbost a strata času. Jedine, ak neviete, čo s peniazmi. Radím, radšej investovat do dobrej kapely, alebo DJ, pretože viac-menej, práve hudba vám robí zábavu na svadbe. Na tom netreba šetrit. Zbytočne budete mat na svadbe vtipného starejšieho, ak lacná, alebo aj predražená hudba bude na...nič. A taktiež kameramani majú velakrát dobré nápady na svadobné hry, na ktorých sa hostia naozaj pobavia. :-D Organizáciu pred svadbou + prípitok vám zvládne hocikto šikovný z rodiny a organizáciu na svadbe vám zvládne aj hudba, alebo DJ cez mikrofon. Tak načo starejší? Ak, tak jedine z rodiny, alebo potom bez neho. Co tak šikovný starší družba??? ;-)
Odpovedať
my sme nemali.... ;-)
Odpovedať
ani my neplanujeme mat. nie ani tak koli peniazom, ale skor ze nam to tiez nepride zabavne, skor take nutene. nechce sa nam pocuvat otrepane basnicky na povel a este od niekoho kto je pre nas cudzi. teraz sme boli na svadbe v cr, kde starejsi nebol a doteraz som si to ani neuvedomila ze tam nebol. nechybal vobec.
Odpovedať
inak ja som este nikdy nebola na svadbe zo starejsim ;-) ale ak si niekto potrpi na zvyky a tradicie, tak preco nie.....pre niekoho ucast starejsieho moze mat vyznam, takze by som to nezavrhavala. Pre nas vyznam nemal, ale to neznamena, ze nebude mat pre nikoho....kazdy mame svoju predstavu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
orpava: so starejsim
Odpovedať
ani my nebudeme mat starejsieho vsetci dostanu informacie ako sa dostat na miesto obradu a ze tam bude pristaveny bus na odvoz do hotela. v hoteli nas privita prevadzkar, ktory nam v ramci zachovania tradicie hodi o zem tanier (teda dufam, ze o zem a nie o hlavu:-)) a privita hosti. pripitok na uvod hostiny (velmi strucny a neformalny) si vybavime sami a potom uz mame veseleho a ukecaneho DJ-a:), ktory nam to dufam trosku usmerni (tanec, jedlo a tak). osobne si myslim, ze hosti netreba velmi "obtazovat" prilisnym usmernovanim ani nabitym programom, a taky starejsi je niekedy az prilis akcny... som zazila aj takeho, ze by som ho tresla lopatou..vsetku zabavu kazil a dolezity bol az strach. zase je fajn, ak s niektorymi vecami pomoze pribuzny alebo kamarat, ale len v takej miere, aby sa nikto necitil prilis usmernovany, lebo je hned po nalade.
Odpovedať
klincek...asi tak nejak ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslim, ze je to vec kazdeho jedneho osobne. Niekto ma rad veci zorganizovane do poslednej bodky a preto by na starejsieho nedal dopustit, iny necha veci plynut same a uvidi ako sa vyvrbia. Komu co vyhovuje tak si zariadi, a preto by som nikoho neodsudzovala. Nam napriklad starejsieho bude robit velmi dobry kamarat, ale jeho ulohy budu spocivat jedine pri kratkej odobierke, resp. skor len podakovani rodicom, prihovore na hostine, comu su nasi rodicia nesmierne vdacni, ze to nepadne na ich hlavu:-) a v poslednom rade pri cepceni. Nechceme od neho ziadne organizacne zaliezitosti, hry a podobne veci. Ale ako vravim, komu co a ako vyhovuje tak si spravi a bude spokojny.
Odpovedať
presne ako pises
Odpovedať
aj ja si myslím, že takto nejako by to malo byt. Kto chce mat starejšieho, nech ho má.Je to jeho vec.Ale myslím si, že by som už skôr vyberala niekoho šikovného z rodiny, koho poznám a viem, čo od neho môžem čakat. Myslím si, že hostia, ak idú na vašu svadbu s tým, že sa idú dobre zabavit , uctiť si vás a strávit pekný večer vo vašej spoločnosti, ani nepotrebujú nejako umelo vytvorenú zábavu.Na takej svadbe pri dobrej nálade vznikajú veselé situácie....Ved v každej rodine sa nájde nejaký ten showman nie??? ;-) A človek, ktorý ide na vašu svadbu bez nálady,lebo aj takí sa nájdu v každej rodine, tomu starejší nepomôže.Verte mi. :-S A ešte ak robí veci aj neprofesionálne, ludom sa to môže zdat málinko ako obťažovanie a vám to môže pokazit celú svadbu. Ak zabávač a organizátor , tak jedine za určenia jasných pravidiel, čo od neho očakávate a čo nie... ;-)
Odpovedať
Ahojky,chystame svadbu az na oktober,, ale uz nas zastihlo riesenie co so zabavou na svadbe.A nakoniec nas vsetci ukludnili,rodina druzba a svedkovia... vecsina hosti,ze ho netreba,.. aj tak v poslednej dobe ako pocuvam cim dalej tym menej su ocenovane starsie zvyky na ktore treba starsieho.Ale zacinaju hostia vseobecne vytat volnu zabavu na svadbach a ak je dobra partia ludi,ktory sa vedia zabavat,odviazat so stipkou fantasie.Starsin je zbytocny.My starsieho mat nebudeme a sme si isty,ze by bol nepotrebny,ale je to aj ludmi a povahou.
Odpovedať
ahojky chystame svadbu na oktober mame uz salu zoznam hosti a riesime dilemu ci mat starejsieho alebo nie je to mala svadba pre25ludi uzky kruh rodiny ziadne ceremonie nechceme ale hudbu urcite a neviem ci sa nebudu hostia nudit ...tak neviem dj je super dobry zabavac...a tie príhovory neviem či to nenechame na otca zenicha alebo ...hmm
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam svadbu o tyzden,starejsieho tiez nemame,ale mame komunikativnu tetu v rodine a texty na odobierku atd som si zohnala na nete a upravila tak,aby sa mi pacili a aby tam nebolo nieco,co by sa mi zas nepacilo,tak uz len dufam,ze vsetko dobre dopadne...a aj cepcenie som si pozhanala a urobia mi sestry alebo kamosky,este uvidim,kto bude menej unaveny z organizacnych veci...velmo sa tesim,dnes som si bola skusat satocky,trapila som sa so sperkami,bo som si ziadne nezohnala a vo svadobke mali presne vsetko akurat k mojim satockam...tak sa velmo tesim...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, bola som asi uz na 40tich svadba a mozem povedat, ze min. 90 ak nie viac bolo bez starejsieho. Pokial mate v rodine showmanov, tak o zabavu bude urcite postarane. No najviac si myslim, ze je itak na DJovi... Dobra hudba a obcas hovorene slovo spravi strasne vela :)
Odpovedať
No my sme starejsieho nemali, ale zato sa o zabavu 95 ludi postaral super Dj a folk.subor na odcepcenie :-)
Odpovedať
Ahojte, my sme v sobotu na svadbe profi-starejsieho mali, hlavny dovod bol, ze v nasich rodinach ziadny vhodny kandidat nebol a ani sme nechceli nikoho z hosti zatazovat povinnostami. A teraz po svadbe som presvedcena, ze bez neho by nasa svadba zdaleka nemala taky uspech, ako mala. Pre nas bola obrovska vyhoda to, ze sme sa my a nasi rodicia absolutne nemuseli o nic starat- vsetko nam "riadil" on sam (doma, odchod do kostola, v samotnom kostole, casnikov, kapelu, a nasich takmer 90 hosti :-)). No najviac nam pomohol "program", o ktory sa nam staral- odobierka, privitanie v sale, roznasanie kazdeho chodu, prvy tanec, torta, redovy, skratka uplne vsetko (az na cepcenie- na to sme mali subor). Suhlasim, ze ludia by sa zabavili rovnako dobre aj bez neho, no myslim, ze by to nebola prava svadobna zabava. Tiez som bola na svadbach bez starejsieho a vsetko to bolo len o cakani na dalsie jedlo a tanecnych koleckach (ale zabava bola dobra, to nepopieram). No starejsi spravi zo zabavy skutocnu svadobnu zabavu a da jej ten spravny spad. Tie najkrajsie spomienky co mame na nas velky den mame najma vdaka nemu. Tolko moj postreh z nasej svadby, samozrejme, kolko ludi tolko nazorov, chcela som iba prispiet tym mojim a snad aj ulahcit rozhodovanie sa :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ani my sme nemali starejšieho, na úvod odobierky sa podujal manželov ujov, prípitok predniesol tiež on, a o zábavu sa postaral DJ.a u nás starejší nie je ani zvykom.
Odpovedať
Ahojte, je to vec samozrejme kazdeho nazoru ci starejsi, alebo nie. Da sa na to poriet aj z jedneho aj z druheho uhla pohladu. Ked nie je starejsi usetri sa na vydavkoch a pokial je rodina a hostia, ktori sa vedia bavit super je to vybavene. Na druhej strane profesionalny starejsi na seba preberie vsetky ulohy a zabavu a hlavne teda mladomanzelia sa mozu venovat svojim hostom a uzivat si svoj den. Ono samozrejme urcite ulohy sa daju niekomu zverit napriklad ujovi, krstnemu otcovi atd. Otazka vsak znie na svadbu si pozyvate hosti na to aby sa zabavili, alebo na to aby mali zverene ulohy a tym vlastne "pracovali" ??? Ja osobne sa priklanam k nazoru pri svadbe napriklad od cca 40 ludi sa oplati vziat si profesionalneho starejsieho, pretoze za nejaky cas po svadbe si nikto nespomenie, ze jedlo bolo take, alebo onake, ale aka bola zabava a sranda tak na to si ludia spominaju dlho. A este jeden postreh aj ked je vsetko dokladne naplanovane a zariadene vplyvom nepredvidatelnych okolnosti sa to moze vyvijat uplne inak a to je opat miesto pre profesionalneho starejsieho, ktory ak je profesional by mal vediet reagovat a vsetko usmernit tak, ze si to nikto ani nevsimne, ze to tak nemalo povodne byt. Tak ako som napisal ja sa priklanam k profesionalnemu starejsiemu.
Odpovedať
my sme sa zabavali aj bez starejsieho...do rana do pol piatej ;-) organizacia bola tiez v pohode....ja nikomu nevyvraciam, aby si zavolal starejsieho, ale ako som uz viac krat pisala, ja som za posledne roky bola na svadbach bez...a vzdy to vypalilo super.... ;-) ...fakt je, ze ak niekto chce uplne hodist starosti za hlavu, nech si ho zavola, ale v tom pripade ja by som zvolila skor niekoho zos vadobnej agentury len na organizaciu, ziadne svadobne hry a la stuzkova a podobne sme tam nechceli
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, takze my budeme mat svadbu - cca 106 hosti a starejsi mi pride ako zbytocny. v rodine mame totiz dost zabavacskych typov + na svadbe budeme mat vela priatelov, takze myslim,ze o zabavu bude postarane :-D a co sa tyka organizacnych veci, tie bude mat na starosti hlavna druzicka s druzbom ;-)
Odpovedať
ja by som si vedela predstavit na svadbe jedine nejaku organizatorku typu americky film s JLo:-)) nie nejakeho obstarozneho typka :-)
Odpovedať
:-) mne prave ten nas starejsi ako taka organizatorka prisiel, zachranoval vypadavajuce obruce z mojej spodnice, vymyslal, ako pripevnit zenichovi pierko, atd. A co sa tyka svadobneho programu, nemali sme ani jednu hru- no ako vravim, kazdy si spravi tak, ako mu vyhovuje :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?