Druhý krát sobáš v kostole

Dobrý deň prajem všetkým. :-) Volam sa Janka a mam 22 rokov.o mesiac 23..vydavala som sa tehotna ako 17 ročna s povolenim sudu..mam uz 5 ročnu dceru Emmku a uz druhy rok som rozvedená..mam priatela ktory este v kostole zobraty nebol a chcela by som sa informovat ci mate niekto skusenosti s druhym sobasom v kostole a co vsetko treba pre to spravit a absolvovat aby take nieco bolo mozne..velmi vam budem vdacna za kazdu radu...citala som nieco po internete ale tam je mis mas a potrebovala by som fakt nejake rady ktore ma budu napredovat k tomu aby naozaj jedneho dna mohlo byt moje manzelstvo druhy krat zosobasene v kostole...dakujem za kazdu radu a prajem pekny zvysok dna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nam faraf spominal, že to musi byt anulacia sobašu z vážnych dôvodov, navštiv farara, ten ti viac poradi a povie ake su moznosti :)
Odpovedať
@irka09 ďakujem rozmyslala som aj nad tým :)
Odpovedať
tiez by som odporucala navstivit farara, on bude vediet poradit, resp. zhodnotit ci je vobec sanca, lebo anulacia svadby je doost dlha a komplikovana. Mozno ak by sa preukazal tlak rodiny na svadbu v 17-tich a dokazalo by sa ze to bola skor ich vola ako tvoja.. Vela stastia :)
Odpovedať
Ďakujem krásne :) aj keď s bývalým manželom mame super vztah a mám ho rada a aj mi to príde ľúto ale terajšieho partnera milujem a verím že to je správne :)
Odpovedať
To nebude len tak anulovat prvy sobas tak ako ti pise @mohol vyssie. To bude naozaj o stasti na akeho farara navstivis ale neviem neprikladam tomu nejake sance na uspech. Oni vo vacsine pripadov o anulacii ani nechcu pocut. Ale tak budem ti drzat palceky aby to vysslo a spravili ste si podla seba
Odpovedať
Ďakujem krásne všetkým :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ide o tzv. nulitu predchádzajúceho cirkevného manželstva, čiže jeho prehlásenie za nikdy neuzavrené a to z dovodu jeho uzavretia v omyle. Farára sa spýtať možeš, za to nič nedáš, ale ja mám také skúsenosti, že väčšina bežných dedinských farárov o týchto procesných veciach nič nevie (učia sa to síce v seminári, ale k bežnému výkonu svojho poslania to nepotrebujú), takže ťa nakoniec aj tak odkážu na arcibiskupstvo, alebo inú inštanciu. Kažopádne nevyhnete sa cirkevnému súdu, kde sa musí zaplatiť súdny poplatok a musí sa preukázať, že manželstvo vlastne nikdy nemohlo byť právoplatne uzavreté, lebo jeden z Vás bol od začiatku nesposobilý, či konal v omyle, pod hrozbou násilia apod. Trvá to celkom dlho a výsledok je neistý, lebo oproti tebe, ako navrhovateľovi stojí okrem odporcu, čiže exmanžela, ešte tzv. obhajca zväzku. Ak máš čas, tak si naštuduj Codex Iuris Canonici od § 1073 ďalej, tam máš upravený celý postup. Priprav sa ale na to, že šanca na zneplatnenie 1. manželstva síce je, ale dosť malá a je otázka, či sa ti chce takú dobu čakať, než cirkevný súd rozhodne.
Odpovedať
veru, je to mozne len anulaciou manzelstva, ale k tej musia byt velmi vazne dovody, vdaka ktorym sa preukaze, ze tvoje manzelstvo vlastne neexistovalo, bolo neplatne od zaciatku. napadlo mi, ze by sa tam dalo polemizovat o veku, ale bolo tam povolenie sudu, cize to pada a museli by ste mat velmi velmi vazne dovody, aby sa manzelstvo prehlasilo za neplatne od zaciatku. a navyse je to aj velmi dlhy proces. nejde o stastie na farara, ako pise @bazianka , na to su v cirkvi a katechizme pravidla, farari s tym nemaju nic, jasne ze sa musite obratit najskor na farara vo farnosti, ktory vam da pokyny a tlaciva, ale potom to uz ide na "vyssie miesta", kde sa rozhodne https://dennikn.sk/236353/papez-zjedn...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?