Katolíčka a reformovaný (kalvinista). Sú tu také páry?

Profilova fotka
Ahojte babenky, ste tu niekto v takejto kombinácii katolik+reformovaný(kalvinista)?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To sa tu fakt nikto nenájde? To sme tu len my dvaja v "takejto situácii"?
Odpovedať
rybana: neviem ci najdes rovno babulku s kalvinistom..myslim, ze niekto tu taky bol. Ide aj o to, aky mas konkretny problem, lebo zmiesanych manzelstiev je tu viac nez dost. :-)
Odpovedať
Rybana ale heeeeeej najdeeee :-D mas IP
Odpovedať
Nie si sama! ;-) Aj my sme zmiešaní podobne! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj vanilla, a kde budete mať svadbu?
Odpovedať
Profilova fotka
rebeka, nemám žiadny problém ohľadom zmiešaného manželstva, len som zvedavá ako to so svadbou poriešili.
Odpovedať
Ja som greckokatolicka (inak pravoslavna) a ten moj je kalvin. Budeme mat svadbu v greckokatolickom kostole...je na to treba nejaky dispenz, ale o to ma poziadat ten farar biskupa. Ja som, chvalabohu nasla velmi zlateho knaza, ktory povedal, ze nebude robit urcite veci (bozkavanie krizikov, obrazkov...) ked to je proti jeho presvedceniu. Este uvidime, ako bude reagovat rodina, ale je to nasa svadba...
Odpovedať
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Obrad bude v KN v kostole reformovaného kresťanstva. Ja som katolička, môj drahý je reformovaný. Jeho starý otec dokonca v tomto kostole bol duchovným pastierom, kým žil. Takže o iných možnostiach ohľadne miesta obradu sme ani neuvažovali. Mne to nevadí, ani mojim rodičom. Už sme boli aj u terajšieho duchovného a požiadali sme ho, aby nás zosobášil a nerobil žiadne problémy. :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
babenky my sme pred začatím plánov mali problém, kde bude svadba u mňa alebo u teba? My sme to vyriešili tak, že svadba bude v katolíckom kostole podľa katolíckej viery, ale budeme mať požehnanie aj od kalvinistického kňaza, ktorý bude tiež prítomný na svadbe. Takže budeme mať na svadbe dvoch kňazov.
Odpovedať
Profilova fotka
babenky my sme pred začatím plánov mali problém, kde bude svadba u mňa alebo u teba? My sme to vyriešili tak, že svadba bude v katolíckom kostole podľa katolíckej viery, ale budeme mať požehnanie aj od kalvinistického kňaza, ktorý bude tiež prítomný na svadbe. Takže budeme mať na svadbe dvoch kňazov. :-) :-)
Odpovedať
No to je super, rybana! Aj my sme mali takú možnosť, ale nechceme to komplikovať. Len som už veľmi zvedavá, ako vyzerá obrad u reformovaných. Ešte som to nevidela, nezažila, vôbec netuším. Párkrát asi pôjdeme kuknúť svadbu iných.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vanilla tak radím pozrieť si to. Môj brat sa pred 2 rokmi ženil u kalvinistov. No čo ti poviem, je to úplne iné ako u katolíkov :-) Iné vo výzdobe a celkovo v kostole. Veľmi sa mi páčilo, že mladomanželia počas obradu nesedeli prísahu opakovali po kňazovi bez nahliadnutia do knihy. bola som na viacerých katolíckych svadbách a tam mladomanželia sedia (ak je nevesta tehotná OK) a prísahu čítajú z knihy. To sa mi nepáči, keď prisahám tak prisahám "naspamäť", prisahám podľa toho čo mi povie kňaz a nie to čo si prečítam (aj keď je to to isté, ale predsa). TO MOJ NÁZOR :-) :-)
Odpovedať
rybana: aha, hmm, ako tak pozeram, uz sa par ludi naslo. btw.. s tou prisahou. Nes knaz nam ponukol dve varianty, bud to budeme citat, alebo naspamat. Pri tej nervozite, je lepsie mat tam tahacik ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
To ma dost prekvapilo, rybana, co pises, ze u katolikov manzelia pri prisahe sedia a citaju ju z knihy, lebo ja som tiez bola na viacerych svadbach - vratane mojej vlastnej :-) - a nesedel tam nikdy nikto. Ale mozno ze iny kraj, iny mrav...a tiez som prisahala naspamat, tak neviem...
Odpovedať
presne ako margarita pise... mam pocit, ze pri prisahe sa klaci. urcite sa pri tych dolezitych ukonoch nesedi....
Odpovedať
Profilova fotka
to je možné, že iný kraj iný mrav.... ale ja to tak nebudem mať :-) :-) v kostole STÁŤ a NASPAMAŤ :-D
Odpovedať
Profilova fotka
to áno počas prísahy kľačať, ale potom a pred. Čo kalvinisti napr. nepoznajú je kľačanie v kostole. Tiež som musela vysvetliť môjmu drahému, že u nás je to tak.
Odpovedať
kalvinisti celu dobu stoja? hmm, ale nevidim nic zle na tom, aby mladomanzelia sedeli pri kazni. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
áno, celý čas stoja, aspoň u môjho brata to bolo tak. ale kalvinisti pri sobáši nemajú omšu, čiže oni majú len sobáš a to je všetko, čiže cca 30min. my to s mojim drahým tiež budeme mať bez omše, keďže budeme mať dvoch kňazov a dokonca v dvoch jazykoch, keďže môj drahý to chcel mať aj po maďarsky. takže moja prísaha slovensky, jeho prísaha maďarsky. Katolícky kňaz slovensky, kalvinistický kňaz maďarsky. Som zvedavá, čo z toho vznikne. :-) :-D
Odpovedať
to budete mat riadnu haluz! :-)
Odpovedať
btw: znamena to, ze svadba bude?
Odpovedať
Profilova fotka
Haluz je na to asi slabé slovo! :-D No uvidíme
Odpovedať
Profilova fotka
svadba bude? No uvidíme, ja ju chcem mať, ako on. No víkend ukáže. :-)
Odpovedať
tak drzim palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Caute baby, my sme presne ta spominana kombinacia katolicka a kalvin. My sme sa dohodli tak, ze svadba bude v katolickom kostole (lebo Radko je v podstate len pokrsteny ako kalvin, inak do kostola nechodi)
Odpovedať
No a nikto tu na tejto stránke nebude mať obrad v kostole reformovaného kresťanstva? :-( Ja som jediná? :-N Aspoň budem mať jedinečné fotky z kostola! :-D
Odpovedať
No, ten moj tiez cosi vymyslal, ze ci by tam nemohl byt aj jeho knaz, ale mne to pripadalo trosku zvastne. Jeden nestaci? Aj tak si to vsetko vymyslela cirkev koli majetkom....
Odpovedať
Profilova fotka
vanilla: nie si tu jedina, my budeme mat svadbu tiez v reformovanom kostole ;-) Ja som kalvinka, drahy evanjelik, a kedze od svojho krstu nebol v kostole, tak je mu to jedno... Mozme potom porovnavat fotky :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
sharlotta u nás to tiež malo byť tak, že jeden kňaz - katolík, ale drahý s tým nesúhlasil. Tak sme sa pokúsili dať dvoch kňazov na malú chvíľu dokopy. :-D Všetko bude podľa katolikov, len si drahý dal podmienku, že detičky budú kalvinisti. :-) Úprimne, mne tá podmienka zatiaľ fuk, lebo detičky nechcem mať zatiaľ.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?