Krstné listy - sobáš mimo trvalého bydliska

V júli plánujeme sobáš v kostole mimo trvalého bydliska a je potrebné doložiť naše krstné listy, ktoré ku dňu sobáša nesmú byť staršie ako 3 mesiace. Na farskom úrade máme po telefonickom rozhovore predbežne rezervovaný dátum a čas sobáša. Je možné spísať cirkevnú zápisnicu aj skôr ako 3 mesiace pred sobášom, keď k nej priložené krstné listy nesmú byť staršie ako spomínané 3 mesiace? Nakoľko obaja bývame ďaleko od seba, radi by sme začali s poučeniami čo najskôr... Je možné s poučeniami začať aj skôr ako bude kompletne (vrátane doložených krstných listov) spísaná cirkevná zápisnica? Ďakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Si si ista s tymi š mesiacmi% Nas dekan nam povedal, ze nesmu byt starsie ako 6 mesiacov... Zapisnicu budeme spisovat az s krstnymi listami.
Odpovedať
nam tiez povedal ze nesmu byt starsie ako 3 mesiace a zapisnicu sme spisali hned ako sme boli rezervovat termin
Odpovedať
Profilova fotka
WOW, no dufam, ze nam dekan povedal spravne i ked my ideme na faru zas v aprili a vtedy budu uz len ľ mesiace do svadby... 8-)
Odpovedať
@mikema Snúbencovi ešte ani nechceli vystaviť kópiu krstného listu, pretože ten nemá byť starší ako 3 mesiace... @gabu_lienka Máte sobáš tiež mimo trvalého bydliska? Museli ste vybavovať aj Licenciu k sobášu? Takže môžeme spísať cirkevnú zápisnicu a krstné listy doložiť 3 mesiace pred sobášom? A žiadosť z matriky ste už doložili? Dúfam, že aj nám povolia spísať zápisnicu a ostatné dokumenty doložiť neskôr, nech môžeme začať s náukami. Navyše, keď sme prvýkrát zahlásili termín a čas, tak to niekde stratili a ani o nás nevedeli, trochu sa obávam, že pokiaľ to nie je oficiálne na papieri, tak sa nedá na nič spoľahnúť...
Odpovedať
Profilova fotka
No nam zapisal termin do kalendara a na papierik mi napisal, co nam treba a stoji tam, ze 6 mesiacov... :-. Nauky budeme robit v zahranici, a jemu bolo jedno ze kde, len potvrdenie mu treba a na stranke stoji, ze licenciu, ale odomna nechce, aj ked som z ineho okresu, len drahy ma doniest okrem krstneho listu aj potvrdenie, ze nie je zenaty a ten mu vraj k tomu krstnemu listu vystavia...
Odpovedať
@misa1988 ano, mame mimo trvaleho bydliska, teraz sme dali iba ziadost z matriky a spisal nam zapisnicu a povedal, ze krstne listy aj s licenciou dolozime potom (tak aby neboli krstne listy starsie ako 3 mesiace). takze licenciu si vypytam ked pojdem po krstny list.
Odpovedať
Dakujem za rady kocky. Dufam, ze aj v nasom pripade, bude mozne dolozit potrebne veci aj neskor :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?