Kto má viesť nevestu k oltáru, ak nemôže otec?

Ahojte. Chcela by som sa spýtať tých z Vás, ktoré z nejakého, akéhokoľvek dôvodu nemohol k oltáru odviesť ich ocko... Kto Vás viedol namiesto neho?
Odpovedať
@miss_liliana moj uz zial nezije takze pred oltar ma odvedie mamka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@miss_liliana keď sa moja sestra vydávala rodičia zomreli,tak ju odvádzal bratranec ;-)
Odpovedať
My sme sli s mojin chlapom spolu a za nami svedkovia :)
Odpovedať
prvý družba...
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna to je jedno. ono sa to nejak neriesi. mala by to byt sice najblizsia rodina, no koho si urcis, je v podstate len a len tvoja vec
Odpovedať
Profilova fotka
Mna viedol síce otec ale rozmyslala som aj nad bratom lebo ocino chodi o palicke a báli sme sa ci to zvladne, ale nakoniec som sa aj tak rozhodla pre ocina a sli sme dost pomalicky. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa neriadila tým, že kto to má robiť podľa nejakej etikety, ale skôr by som sa riadia pocitmi, podľa toho, kto ti je blízky. Ak máš brata a máte dobrý vzťah, tak to môže byť on. Ak chceš, aby s tebou kráčala mamina, tak to môže byť ona. Ak máš nejakú inú blízku osobu, s ktorou si chceš vychutnať posledné slobodné kroky, vyber si tú :)
Odpovedať
Profilova fotka
@miss_liliana ak mas s maminkou dobry vztah, tak by som zvolila ju. Ale ako napisala Janka, skor sa riad citmi ako nejakymi predpismi:-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiež chcela maminu, no mamina je veľký trémista, tak som mala nakoniec doprovod môjho doterajšieho naj "chlapa" a tým bol 13 ročný synovec a bolo to skvelé :) zvoľ si toho, kto ti je srdcu blízky!
Odpovedať
Mna viedla k oltaru mamka, a rovno si ako svedok sadla za mna ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Druhy najvzacnejsi clovek, ak otecko uz nezije je mama. Jednoznacne by som sa rozhodla pre nu, keby som mala takyto problem, aky mas teraz ty
Odpovedať
chodieva väčšinou mamina, brat, sestra ale v podstate by to mal byť človek, ktorý ti je veľmi blízky :) nemusíš sa vôbec riadiť tým ako to väčšinou býva. kľudne to môže byť aj najlepšia kamarátka ak ťa to poteší :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Nikde nie je presne stanovene, kto musi nevestu odprevadzat k oltaru, takze si mozes vybrat hocikoho, kto ta napadne :)
Odpovedať
Profilova fotka
Keď som sa vydávala ja, tak ma k oltáru viedol švagor, keďže ja otca už nemám.
Odpovedať
Ďakujem Vám za odpovede :) Mojou prvou voľbou bola, samozrejme, moja mamina. Avšak tá povedala, že by ma nemala odprevádzať žena, ale muž a teda môj krstný otec... Krstného mám síce veľmi rada a je super, ale ... ako to povedať? Jednoducho nieje tým človekom, ktorého by som chcela mať v tom okamihu po svojom boku. Ak maminu nepresvedčím, chcem, aby ma viedla sestra (teda ak sa so šatami zmestíme vedľa seba do uličky v kostolíku :-D ) .... len neviem, či nebude vyzerať zvláštne, že ma k oltáru vedie mladé dievča. Mne samej sa to páči ale nechcem aby ľudia divne zízali.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze tam vsetko budu ludia, ktori ta poznaju takze budu vediet, preco ta ocino nemoze odviest k oltaru takze nikto z nich nebude zazerat :) a hlavne je to tvoja svadba takze zalezi na tom co chces ty a co sa tebe paci. pokial sa budes citit lepsie ak ta odprevadi mamina alebo sestra tak neries nikoho na okolo a urob to tak :)
Odpovedať
nebudu divne zizat neboj sa :) nie kazdeho moze odviest ocino a ja som zatial zakazdym videla, ze bud odviedla nevestu k oltaru mamina, brat alebo sestra :) ked to tak ty chces tak sa vobec nestresuj :)
Odpovedať
Nemajú podľa mňa prečo zízať, je to tvoja vec. Mohla by si zvoliť mamku alebo ak máš nejakého súrodenca. No keď zvolíš aj nejakého kamaráta, tak je to v podstate jedno. Na toto nejaký presný kódex neexistuje ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
toto je vec, ktora zavisi len od teba, ked chces aby ta viedla sestra ked mamka nebude chciet tak nech ta vedie, kazdemu to moze by uplne jedno. je to podla mna uplne bezne ked nemozu dceru odviest otec :)
Odpovedať
Profilova fotka
@miss_liliana Ahoj, ja som pôvodne uvažovala nad dedkom, že by mňa odviedol k oltáru, ale potom sme sa o tom bavili s kňazom a on nám povedal, že to je úplne jedno, že kludne môžeme ísť aj spolu - snúbenci- čo sa nám zapáčilo a tak sme aj išli. ;-)
Odpovedať
Niekto kto ti je srdcu blizky. Ci to je uz mamina, surodenes. Je to hlavne na tebe, koho si zvolis:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím, že maminka s nechá v pohode nahovoriť keď jej to pekne vysvetlíš :) A myslím, že bude aj veľmi šťastná a dojatá, že chceš aby ťa doviedla k oltáru.
Odpovedať
Profilova fotka
@miss_liliana to ako sa budu na teba pozerat je uplne jedno. Ide o to ako to ty citis, osobne tiez by som napriklad nesla s krstnym, keby som sa v podobnej situacii ocitla. Akoze vychadzame vsetko fajn, ale toto je proste miesto, ktore by mal obsadit clovek, ktory je fakt nevestinmu srdcu blizky ;-)
Odpovedať
@miss_liliana myslim, ze to bude uplne v pohode, ked ta odvedie sestra k oltaru. Bude to krajsie ako keby krsny otec. A verim, ze chces aj sestru. Je ti to predsa najblizsia osobka po mamine.
Odpovedať
Profilova fotka
pri mne to bude tak, ze ma bude viest moja maminka, kedze ocino uz nie je medzi nami :-(
Odpovedať
My sa tam nejako dočmochtáme s mojím najstarším bratom. Stredný brat mi to celé dosvedčí :)
Odpovedať
Profilova fotka
A ja som to mala najkrajšie: K oltaru mna a muza viedol knaz. Odpytavanie sme mali predtym u nas doma... tak naco este v kostole? Naozaj to bolo prena krajsie... viedol mna a ja viedla jeho ... moj s moju spolu k oltaru sme šli ♥
Odpovedať
@katarina757 tak niekto sa chce vidiet az pred oltarom...a odpytavanie a odvadzanie k oltaru su podla mna dve rozdielne veci
Odpovedať
Ďakujem vám všetkým za podporu :) Vezmem teda nakoniec sestru.teda ona mňa vezme :) dúfam že sa so šatami vedľa seba vojdeme do uličky v kostole :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
No vidis, ani si sa nemusela kvoli tomu strestovat. Ja verim, ze s tym nikto nebude mat problem. A isto sa vojdete, ved prinajhorsom si to chodte den pred tym vyskusat aby ste sa nezasekli :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?