Obrad v kostole a matrika

Profilova fotka
Ako je to s papiermi z matriky to treba ešte pred sobášom doniesť farárovi alebo sa to robí len keď je civilný sobáš??? My sme boli za farárom už a máme prísť so svedkami a krstným listom mojím (priatel nemá) ale nehovoril nič o iných papieroch. A keď čítam píšu baby že minimálne 3 mesiace pred si to vyžadujú nejaké, ale my máme ani nie 3m do svadby a nič? Dostaňte ma prosííííííím do obrazu :) Vďaka
Odpovedať
No my sme boli za fararom potvrdit termin a cas. Potom s rodnymi na matrike (farar nam nic nedal), zahlasili sme termin. A kocka povedala, ze to ona da potvrdit fararovi (svadba je v malej dedinke tak sa pravidelne stretavaju) No a svedkov mame nahlasit pred svadbou, na fare, ked budeme s fararom preberat priebeh sobasa. Staci cele mena a rodne cisla svedkov ak nie su cudzinci. Ale rodne listy sme museli odniest. To musia vyzadovat aj od Vas. Ak priatel nema, tak nech ide na matriku v mieste narodenia. Na poziadanie Vas vydaju dalsi original. S tmi troma mesiacamito neviem ako je. Ale daky cas im bude treba asi pretoze na matrike zistuju ci jedem z Vas nema ziadne zavazky.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme boli s priateľom práve včera za farárom. Spísali sme zápisnicu o sobáši a keďže ja som evanjelička, priateľ katolík a sobáš bude v katolíckom kostole, spísali sme pre mňa žiadosť o dišpenz pre biskupský úrad, osvedčenie, že deti budeme vychovávať v katolíckej viere a ešte som musela podpísať súhlas so spracovaním mojich osobných údajov. Farár nám žiadne papiere nedal a ani od nás žiadne doklady nepožadoval, dokonca ani dvoch svedkov sme nemuseli mať (svedkovia sa vyžadujú, keď sa žiada o dišpenz) a ani krstné listy nebolo treba. Ale možno to bude tým, že nás pozná a priateľ bol krstný vo farnosti, v ktorej sa budeme brať... S rodným listom a občianskym preukazom musíme ísť na matriku spísať zápis o sobáši aj tam, keďže ako nám bolo povedané, civilný a cirkevný sobáš budú akoby v jednom v ten deň. S papiermi z matriky potom musíme ísť za farárom. Čo sa týka tých troch mesiacov pred sobášom, tak to sa týka cirkevného obradu - min. 3 mesiace pred sobášom musíme začať navštevovať náuky (ale asi je to všetko individuálne u každého farára). Keď som sa farára pýtala, kedy máme ísť spísať zápis na matriku, povedal, že ešte máme čas (svadbu budeme mať 20.09.), ale aby to nebolo na poslednú chvíľu, takže si myslím, že aj keby si tam išla 3 mesiace pred svadbou, nebolo by to na škodu (hlavne ak si z väčšieho mesta). Farár nám povedal, že na matrike budú od nás tiež chcieť mená, adresy a rodné čísla svedkov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?