On- ma vsetky sviatosti, Ona- iba krst - Cirkevny sobas v kostole

Profilova fotka
Ahojte..Obaja sme z Novych Zámkov.Chcela by som sa spýtat a poradit kto bol v podobnej situacii, alebo kto mal svadbu v NZ... Moj priatel je veriaci, ma krst, sv. prijimnie aj birmovku, vsetky sviatosti. Moja rodina veriaca nebola,iba pokrstit ma dali aby sa nepovedalo, ale sama som sa obratila pred niekolkymi rokmi .Chcela by som si dorobit aj sv. prijimanie aj birmovku,aby som mohla stat so svojim drahym pred Bohom , kedze pre mna ten manzelsky slub znamena velmi vela a tak isto aj manzelstvo. Neviete ako sa robia tieto sviatosti kedze mam uz 29 rokov ... alebo ci sa to da spravit aj tesne pred svadbou alebo dorobit po svadbe? Dakujem za odpovede
Odpovedať
@dvnz najlepšie by bolo pred svadbou :-) bežne sa robí aj krst dospelých nie len prvé sväté prijímanie či birmovka :-) Choď v pohode za farárom nech ti povie, ako to chodí u vás. Aby si vedela, či sa to robí raz do roka pre dospelých ale častejšie resp menej často. Priprav sa na to, že pravdepodobne bude potrebné chodiť na náuky :-) Ale určite sa to dá aj po svadbe len neviem ako to je na sobáši s manželským sľubom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stentelse Dakujem za odpoved :)...len v tom som zmatena ze som citala ze birmovka sa robi raz za 3 roky tak nejak, ked sa mylim, tak sa ospravedlnujem, a to je uz dlha doba cakat 3 roky :) ..ci by knaz aj dovolil si spravit co najskor birmovku po svadbe ak by to nahodou tak vyslo, uff to neviem..ano o posedeniach viem, to by som velmi rada absolvovala
Odpovedať
@dvnz No veľa záleží od farára a myslím, že 3 roky je dlho... Najlepšie sa je opýtať jeho lebo fakt každý inak :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stentelse Mas pravdu :)
Odpovedať
Ahoj , ja som si dorobila sviatosti minuli maj. Jeden rok som chodila kazdy mesiac 1x do kostola spolu z detmi co isli na birmovku. Bolo nas 8 nad 25 rokov. A tyzden pred birmovkou som mala prijmanie :-)
Odpovedať
mamka si robila vsetko od krstu az do birmovky pred svadbou, moj ocko je jej birmovnym :-D bolo to davno,ale aj teraz sa takto podobne da (ale tusim si teraz nemozes vziat birmovneho rodica)
Odpovedať
Ku sobášu v kostole, nie je potrebné, aby obaja snúbenci mali sviatosti- stačí len, aby jeden z nich bol pokrstený (vtedy sa vybavuje dišpenz u biskupa- prostredníctvom kňaza). Ale keďže aj ty už máš krst, tak tu problém nebude :-) najlepšie Ti odpovie kňaz v tvojej farnosti - on Ti povie ako s ďalšími sviatosťami, či si ich dorobíš ešte pred sobášom alebo až po. vydávať sa v kostole pred Bohom samozrejme môžeš už aj teraz :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?