Predmanzelka nauka - UPECE - BA

Profilova fotka
Mali ste ta niekto uz nauku ? AKo to prebiehalo ? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme absolvovali nauku v maji. A mozem len odporucit ☺ A priebeh? Na zaciatku dostanete taky zosit, kazdy svoj. Vramci dna to prebieha jednoducho - zacne sa jednou z tem, nasledne dostanete priestor na vyplnenie cvicenia k tejto teme. Cvicenie = otazky k danej teme. Nasledne si odpovede mate s partnerom porovnat a mozete o nich diskutovat. Medzi sebou, s nikym inym nic nezdielate. Potom dalsia tema a cas na cvicenie a tak to ide celu dobu ☺ kazdopadne, my sme to vyhodnotili ako nieco, cim by mali prejst vsetky pary (nabozenstva ako takeho, ci viery sa to tykalo len okrajovo). Cele to bolo o vztahu, komunikacii, hodnotach, predstavach a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
waw, to ozaj ? :-)))) Tak to sa tam tesim teda ! b Urcite to bude obrovskym prinosom @kathy
Odpovedať
Profilova fotka
@catrina_so a mna osobne prekvapila ucast ☺ nepocitali sme to, ale bolo tam isto cez 500 ludi ☺ a prinos ? Bude to mat taky prinos, aky budete chciet. Tym, ze je to vsetko o vas dvoch...mozete mat z toho vela, lebo chcete a samozrejme aj naopak. Obetuje clovek "vikend", ale nam sa to pacilo (a to moj uz-manzel tam teda siel len kvoli mne, no aj jemu sa to pozdavalo nakoniec) 😉
Odpovedať
Az na ten druhy den, ktory bol cely o menstruacnom cykle, ovulacii a striktnom odmietani akejkolvek antikoncepcie...
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkapuki @catrina_so ano, druhy den bol "horsi", ale chapem, ze tam boli pary, pre ktore to mohlo byt potrebne ci zaujimave. Ale prezit sa to da 😊 pre mna bolo vtipne, ze tam bolo plno tehotnych ci dokonca s malym babom..takze mierny paradox voci teme.
Odpovedať
Profilova fotka
@kathy @mirkapuki Az tolko ludi ? myslela som si alebo teda moja predstava bola...max 30 parov. A vedie to prepokladam nejaky knaz, vsak ? NO, to som teda zvedava na ten druhy den ohladne tychto veci, co cirkve tvrdo odmieta.. to bude ako za trest :-P
Odpovedať
Profilova fotka
@catrina_so celu dobu to ma ako pises knaz, ale kedze robi s mladymi, tak prezentuje velmi otvoreny pristup..tak prva tema ktorou zacal, co si pamatam bolo 10 dovodou preco sa nebrat ☺ a tu "haklivu temu" mal jeden manzelsky par.
Odpovedať
Profilova fotka
@kathy Tak apson ze ten manzelsky par.. pocuvat to od knaza, mala by som len nervy :-) Velmi sa tesim, za dva tyzdne tam ideme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Ahojte baby, ozivim trochu tuto temu. Zaujimalo by ma, ako to funguje s evidovanim snubencov? Zapisuje sa iba na zaciatku nauky? Ide o to, ze v nedelu pravdepodobne budeme moct prist az poobede a len na nejake dve hodky. Ako to teda je?
Odpovedať
Profilova fotka
@martula4477 no evidencia je v prvy den od osmej. A v nedelu sa nauka zacina az o druhej tusim s tym, ze je do 6 a az po nej dostavate potvrdenia. To uz priamo s knazom by ste sa museli dohodnut.
Odpovedať
@martula4477 v nedeľu je tuším sv. omša a potom náuka....fuu nepamätám si, mali sme ju pred 1,5 rokom. No až v nedeľu sa dostávajú tie certifikáty, že ste absolvovali náuku
Odpovedať
Profilova fotka
Diky....zienky...aj nas sa to tyka. Este sa chcem opytat, kde sa treba zaregistrovat alebo kde sa daju zistit terminy nauk? Upc stranka....dakujem krasne
Odpovedať
Článok sa načítava...
@svadbadad ahoj, http://www.upc.uniba.sk/predmanzelska... http://www.upc.uniba.sk/predmanzelska...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?