Príjemný kňaz na sobáš v Bratislave? Poraďte

Ahojte kočky, neviete mi poradiť nejakého milého, ľudského katolíckeho kňaza v Bratislave, najlepšie v centre, na sobáš? Chceli by sme cirkevný obrad, ale bola som na zopár naozaj zlých, kde kňaz hromžil na libreálnu hrozbu, úpadok rodiny, jeden dokonca napomenul počas obradu snúbencov, že nechodia pravidelne do kostola , a podobne. Skrátka nejaký človek so srdcom, čo ten obrad nepokazí a neznechutí. Priznávam sa, že sme skôr takí sviatoční kresťania a nekladieme veľmi dôraz na dodržiavanie cirkevných pravidiel, skôr nám ide o spokojnosť svokier. ;-) Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pelemele, napríklad u saleziánov na Mamateyke, mali sme skvelého kňaza, aj nás pripravoval, krásnu kázeň na obrade...a takisto je úžasný farár vo farnosti Svätej rodiny....Viac IP :-)
Odpovedať
ahoj marya :-) mohla by si mi pls poslat nanho kontakt? ja sice sobas v bratislave mat nebudem, ale chcem tu chodit na naucenstva.. diky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Petocka, IP :-)
Odpovedať
my sme boli na priprave v UPC je to dvojdnova zalezitost a velmi nam dala....vtedy ju robil pater Bubak, teraz zial odisiel mimo ale niekto to bude robit urcite za neho....odporucam vrela... bolo nas tam asi 200 snubencov a robili sa vselijake hry...ale len medzi snubencami... co sa tyka knaza, my sme mali z Petrzalky - Nanebovzatie Panny Marie ... poznala som ho velmi dobre cca 10 rokov, ale je uzasny, potvrdili mi to aj kamarati
Odpovedať
Profilova fotka
pelemele, ja tiez jedneho poznam, v modrom kostoliku - je to mlady kaplan a je strasne v pohode ;-) ak budes chciet, ozvi sa... ale v pripade, ze ste "sviatocni" krestania, by som zvazila moznost obradu na matrike + pozehnanie manzelstva potom v kostole. to nie kvoli knazovi, ale kvoli vam... :-)
Odpovedať
Neviem ci mam dobre informacie, ale nas sobasil este u nas v nz jeden strasne mily zlaty mladz knaz. Mesiac po nasej svadbe bol prelozeny do vrakune. Ja som neni nejak na nabozenske veci, ale ten farar naozaj stal zato. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam sa k chrobaakovi, mlady knaz v modrom kostole je fakt zlaty. :) nam robil obrad aj pripravu, a bolo to fajn. mam ho aj v albume, snad som trafila toho isteho co mysli aj chrobaak... :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja len suhlasim, boli sme kamoska na krste v modrom kostoliku a ten mlady knaz bol genialny. ja nemusim take tie nabozenske veci ale on bol super
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
ahojte, chcela by som sa spytat ci je v Modrom kostoliku este stale ten mlady prijemny farar a ako to prebieha, ked si s nim chcem dohodnut sobas? Kedy sa da za nim prist? Ktory den? Po omsi alebo pred? Alebo maju nejake na to urcene hodiny? Pripadne prosim poradte nejakeho prijemneho, ludskeho farara, aj s dovodu, ze moj snubenec nie je veriaci. Dakujem.
Odpovedať
ahoj, my sme mali svadbu v kostole v starej Dúbravke a mal nás kaplan Jureček. je úžasný, ja som totiz neveriaca a môj muž trval na svadbe v kostole. Celý obrad prebehol veľmi pekne, žiadne reči okolo toho, jednoducho sme boli akceptovaní. pol roka pred svadbou sme sa prihlásili a potom sme boli 4x na sedení s ostatnými pármi (ja som ako neveriaca nemusela ísť, ale kvôli môjmu som tam chodila). Najlepsie bolo prísť po omši, to tam vždy sú. držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, my mame velmi super farara v mestskej casti Rusocve, je mlady a strasne prijemny, bude nas aj sobasit a velmi sa tesime,ze to bude prave on :-)
Odpovedať
ada12345 pozri si kludne telefonicke kontakty na nete a zavolaj si na faru. normalne sa predstav a povedz o co ide, bud ti povedia kedy mas prist osobne alebo sa porozpravate po telefone nam knaz v Modrom kostoliku povedal ze oni prave na tej fare vychadzaju v ustrety ludom - casovo aj inak, na priprave s nami bola kopa parov (okrem nas vsetci ostatni) ktori boli kombinacia veriaci-neveriaci a ziaden problem. ak by si chcela ist osobne, najistejsie je to asi v casoch ked nie su omse - normalne je tam branka a dvere k fare kde zazvonis ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahojte neviete ako to je, ze ci ja mozem mat len farara, ktory je z mojej farnosti alebo mozem poziadat farara aj z inej farnosti? Totiz nebudeme mat sobas ani z jednej farnosti, do ktorej patrime obaja :-)
Odpovedať
fcielkaa nam hovorili ze by mali povolit vzdy knaza ktoreho chces aj ked je z inej farnosti...vraj sa mu na to dava nejaka "licencia" niekde to neradi robia, ale vraj sa to ma povolit
Odpovedať
mirkita mas IP
Odpovedať
ada - aj Ty :) vsetko som Ti podrobne opisala
Odpovedať
mirkita dnes som bola na fare v Pezinku-ja tam mam trvaly pobyt a o tej licenci my pan farar tvrdil, ze si musis vybavovat tak ci tak, resp. nie ked chces mat farara zo svojej farnosti, ale ked chces mat sobas v inej farnosti ako kde si bola krstena. no este sa na to popytam viac.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme nic nevybavovali, resp. nikto od nas nechcel ziadnu licenciu, len som doniesla do Modreho kostolika (kde sme ali svadbu) odpis krstneho listu, ktory urobil pan farar z farnosti v mieste trvaleho bydliska.... ak aj nieco knazi medzi sebou "vybavovali", slo to mimo nas...
Odpovedať
no, prosne tak som to myslela = vybavia to knazi a je to mozne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, potrebujem poradit, chceme mat obrat vo farnosti Domu sv. Alzbety, ja veriaca, on ako neveriaci, ziadali sme o dispenz, a chceme najst prijemneho knaza, kty povedie pekny obrad. Mate niekto takuto skusenost?DAkujem velmi pekne za rady.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Ja som sa napr. počas príprav v kostole napríklad dozvedel, že kňaz nemá rád svadby a lepšie sú pohreby. Odôvodnil to, vraj na pohrebe je to úprimnejšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?