Svadba bez prijímania a birmovky - ako postupovať?

Ahojte zienky, prosim vas poradte mi. S priatelom sme uvazovali o svadbe, len je tu taky problem. Pocula som ze ked jeden zo snubencov nema prijimanie a birmovku tak vas v kostole neosobasia. Ja som katolicka, mam prijimanie aj birmovku a on katolik je iba pokrsteny a nema ani prijimanie ani birmovku. Prosim poradte mi. Velmi pekne vam dakujem za vase odpovede.
Odpovedať
Ahoj,ja nemam tiez a berieme sa v kostole;-)
Odpovedať
A nenamietal dekan alebo knaz,ze nemas a chcete sa brat v kostole? Vsetko v pohode?
Odpovedať
Profilova fotka
zaleží od kňaza..... :) Niektorý dovolí iný ma s tým problém. Poznám prípady, kedy dovolili sa zosobášiť v kostole aj takému páru, že ona bola veriaca a on nie. Iba musel podpísať čosi a sľúbiť, že deti budú vychovávané v katolíckej viere.......
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od kňaza, spýtajte sa v tom kostole kde budete mať sobáš, budete vedieť najlepšie potom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak Ty máš všetky sviatosti, Tvoj snúbenec je len pokrstený v katolíckej viere, myslím, že by nemal byť problém, aby Vás kňaz zosobášil. Dôležitý je predovšetkým krst, ostatné sviatosti je síce dobré mať, ale nie to až taký problém.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
záleží od kňaza, ale nie je to problém
Odpovedať
Profilova fotka
vsetko je to o tom ako sa k tomu knaz postavi. Najdu sa knazi ktori nechcu takto ludi sobasit a najradsej by nezosobasili nikoho, kto sa neberie v cistote, ale nastastie je takych velmi malo :-) a viac sa najdu taky ludski ktori toto chapu :-)
Odpovedať
my sme boli na svadbe kde bol tiez takyto problem. a vyriesilo sa to tak, ze obrad bol normalne v kostole ale s tym, ze sa podpisovalo, ze deti budu vychovavat vo viere a partneri sa taktiez nebudu obmadzovat.. :)
Odpovedať
záleží to od kňaza, ale nemal by to byť problém, akurát, že potom nebude mať na svadbe ani prijímanie hostie, keďže snúbenec nemá prvé sväté prijímanie.
Odpovedať
známa sa pred mesiacom vydávala v kostole a nie je ani pokrstená, jej manžel má sviatosti, ale neviem či všetky. Sobáš mali bez svätej omše a hovorila iný sľub ako jej snúbenec.. ale nebol s tým žiadny problém
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?