Svadba v pravoslávnom kostole s gréckokatolíkom

Profilova fotka
Ahojte nevesty :) viete mi poradiť , ako je to vlastne so svadbou v pravoslavnom kostole , ak je priateľ greko ? Musí prestúpiť na moju vieru ? Ako je to s deťmi , často sa potom vraví , že deti budu po otcovi ... čiže greko .....
Odpovedať
Ahoj potrebujem radu za ktoru budem velmi vdacna. Chceme sa zobrat s priatelom v pravoslavnom kostole. Je na sk taka moznost? Ak ano kde? A je to mozne ked ja som katolicka a on je krestanskeho pravoslavneho vierovyznania? U nas na cypre mame moznost len som chcela svatbu na slovensku. Poradite mi prosim?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@modroocko4201 Ahoj, ja som pravoslávna a môj priateľ grego...za chvíľu máme svadbu, čiže som o tom dosť informovaná...ak chcete mať svadbu v pravoslávnom chráme,tak tvoj priateľ musí "prestúpiť" ..čiže musí sa stať pravoslávnym a tým pádom stráca všetky možnosti ako grego..čiže nemôže chodiť na spovede a prijímať Božie telo v grego, ale už musí iba v pravo a potom deti dávate pokrstiť v pravo....ak tvoj priateľ prestupovať nechce, svadba je v grego a tým pádom ty ostávaš pravoslávna, priateľ ostáva grego, ale podpisuješ, že deti budu vychovávané v katolíckej viere...ale pokrstiť ich môžeš dať aj do pravo, ja to takto robím..svadba v grego ale deti v pravo, aj keď správne by malo byť že svadba je v chráme, do ktorého chodí nevesta a deti po otcovi, ale tieto viery sa asi ináč spojiť nedajú, je to komplikované
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@tinkarishka Ahoj Tinka a čo v prípade, ak je priateľ rimo. Tiež bude musieť prestúpiť? Ďakujem Ti.
Odpovedať
@lucinka158 a ty si pravoslavna veriaca? My sme kombinacia ja som grekokatolicka a priatel rimokatolik. Nemusel neprestupovat ani nic podobne. Kaplan nam vsak vravel, ze v kombinacii s pravoslavnym veriacim je to komplikovanejsie. Tam by musel “prestupit”. Najlepsie je ist sa opytat priamo farara.
Odpovedať
@ivkam88 Áno, ja som pravoslávna, ale ako píšeš, ideálne by bolo zájsť priamo za kňazom a opýtať sa.
Odpovedať
@lucinka158 ahoj môj priatel je pravoslávny a ja rimo, budeme mať svadbu v pravoslávnom chráme a poviem ti závisí to od kňaza/popa, mne povedal že to nie je podmienka aby som prestúpila na pravoslávnu či že sa môžem akokoľvek rozhodnúť a teda či prestupim alebo bude len obrad pravoslávny ale prestupovať nebudem :)
Odpovedať
@miss_tins Ahoj, tiež si myslím, že všetko závisí od kňaza. Priateľ nie je za prestup a ja ho nútiť nebudem, tak uvidíme ako pochodíme. Možno sa nakoniec rozhodneme pre civilný sobáš. :-) Ďakujem za informáciu. ;-)
Odpovedať
@lucinka158 Drzim palce, snad budete mat stastie asopn na takeho super farara ako budeme mat my :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?