Ako vyriešiť svadbu v zahraničí a potom doma?

Profilova fotka
Ma niekto tuto skusenost? Nas problem je ze budeme mat svadbu vo Zvolene len koli rodine, hoci to vobec nechceme. Chceme mat nas sobas u mora bud v portugalsku-moj snubenec je portugalec..alebo v grecku alebo niekde mimo proste. je mozne mat oficialny sobas v portugalsku napr. a na sk na zamanku normalne sobas ale akoby nie oficialny? ze by to nebolo potvrdene alebo ako sa tomu hovori, pretoze svoji uz vlastne budeme..? Alebo ako to riesite?Cchceme mat nasu svadbu podla nas a aby ta bola aj ta "platna"...to divadlo pre rodinu je len z donutenia. rozumie mi tu aspon niekto? Som zvedava na vase odpovede!
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne, teoreticky by to mohlo byt aj jednoduchsie. Oficialny sobas v zahranici, a potom na Svk len obnovenie manzelskeho slubu.ale podla toho co pises " z donutenia" podla mna by ste sa mali riadit vlastnymi pocitmi a nerobit nic co vlastne ani nechcete. Ved svadba je predsa len o Vas dvoch . X vela stastia
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) Zhodou okolnosti, aj ja si beriem Portugalca :) My sme to vsak mali naopak, prvu svadbu sme mali v PT, kvoli jeho rodine a teraz bude druha na SVK (chceme mat svadbu "na snehu"). Velmi dobre Ti rozumiem a viem co myslis :) My sme to urobili tak, ze v PT sme mali civilny sobas, kedze v PT je odluka cikrvy od statu - civilny je zavazny - legalne sa rata sobas a datum svadby v PT. Museli sme vybavit papiere na Matrike na SVK (za mna to spravili rodicia a poslali nam to), potom na velvyslanectvo (velmi neochotni su tam, musis ist na stokrat a nakoniec mi povedali, ze sobas v PT je vela papierov a roboty, ci si to nechcem rozmysliet!), potom na Registro civil (urcite poznas), zaplatit 200€ a potom ak je vsetko ok dohodnut sobas. Po sobasi opat na velvyslanectvo (vsetky papiere musia byt prelozene), vypise sa papier o uzavreti manzelstva a posle sa na matriku do Bratislavy (specialna matrika), tam to trva tri mesiace kym poslu papiere naspat, no a potom si oficialne vydata :) Nam sa to takto zdalo lahsie, lebo na SVK ak mas sobas v kostole, automaticky sa registruje aj matrike, ale asi je tam nejaka moznost :) Ak budes mat viac otazok, kontaktuj ma :) Drzime prsty :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?