Dve svadby. Jedna v UK druhá na Slovensku

Ahojte ,mate niekto skusenost vydavat sa dva krat? V aprili sa totiz idem vydavat v uk len na urade,v maji 2007 na slovensku.Ma niekto takuto skusenost?Ako to chodi na tom urade? =-) Nechcem do toho investovat vela penazi,lebo setrime na tu poriadnu svadbu na slovensku,tak si asi zoberem len dake starsie saty zo skrine.Myslite,ze sa to moze? :-o
Odpovedať
Nie, sunny6, nesmie sa to. Pri dverách stojí taká pani a kontroluje vysačky na šatách nevesty, či ich má skutočne nové. Ak si už nedajbože vysačku odstrihla, tak si vezmi pokladničný blok aj s jeho úradne overeným prekladom do angličtiny... :-D Neblázni. Jasne, že sa to môže. ;-)
Odpovedať
Ty jedna,mala si ma vidiet ked som citala ten zaciatok,skoro mi zabehlo. To ci sa to moze som myslela viac s toho etickeho hladiska,ale ja na to uz .....ved je to len uradne!!!bude aj pekne v maji :-D
Odpovedať
Sunny, moja kamaratka sa tu vydavala na urade, mala len kostymcek, bola to mala svadba, len tak narychlo, potom nasledoval obed. Planovali ze urobia este jednu poriadnu na SVK ale nejako to uz nevyslo.
Odpovedať
No ja urcite chcem poriadnu svadbu na slovensku,popravde tu robime svadbu len preto,ze to potrebujeme na pas pre nasho syna,inak emozme spolu vycestovat na slovensko.Teda da sa to este inak,ako ist na ambasadu do londyna co su 2 hod. a tam spisat nieco potom vybavovacky na slovensku cize toto je ta jadnoduksia.A brat sa aj tak chceme tak najprv tu v uk. Tiez budeme na svadbe len mi a mozno moja sestra a mojho draheho brat a mama. Len ma trosku mrzi,ze tu nebude moja mama,povedali sme si,ze je to uradne a bude poriadne,ale pre mna su asi obe dolezite.Budem mat potom dva vyrocia ]-( :-o =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa takto podobne vydavala, akurat ze sme mali dve rovnocenne svadby a na oboch som mala tie iste svadobne saty. a bolo to uuuplne v pohode. akurat si nezabudnite na vsetky doklady (ci uz slovenske alebo anglicke) pytat apostilu! :-) jaaj, ozaj, vydavala som sa v holandsku.
Odpovedať
Ikke asi som nepochopila aku apostilu =-)
Odpovedať
Sunny, tu peciatku dostanes v LOndyna, uz neviem ako presne sa ten office volaju, povedia ti to tu na register office. Je to peciatka ktoru nase urady vyzaduju, je to akoby verifikovanie tych dokumentov, potvrdenie ich platnosti. Da sa to vybavit aj postou.
Odpovedať
sunny, akurat na Slovensku uz budes moct mat svadbu len v kostole, alebo ukecas niekoho, aby ta oddaval niekde vonku na zahrade, urobite take divadielko. Proste sa nemozes vydavat na anglickom urade a potom aj na slovenskom. Ja mam uradnu svadbu za sebou a v lete ma caka taka "normalna" velka svadba s rodinou a kamaratmi
Odpovedať
No meriva ani som o svadbe v kostole neuvazovala,i ked v boha verim ale vela do kostola nechodim, a moj drahy vobec nie.Ked sa tak na to pozeram mozno ta uradna v uk bude stacit a aspon nam usetri cas s vybavovackami u nas.Tam uz bude len hostina,krasne biele [aj ked chcem cervene] saty :-D a zabava :-N .
Odpovedať
Profilova fotka
Sunny, neblazni, samozrejme ze sa mozes vydavat v satach co nie su svadobne. Ja som sa tiez vydavala minuly rok v USA na urade v satach co som si kupila 3 hodiny pred sobasom a teraz chystam ozajstnu svadbu na Slovensku. Drzim palce!!! Na Slovensku mozes mat svadbu v kostole ak si sa zosobasila v zahranici na urade. Apostile potrebujes len na zmenu priezviska.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
ahoj, my sme mali z manzelom tri sbadby, a to uradnu, rimokatolicku, a pravoslavnu, manzel je grek. v grecku nam na matrike zapisali vsetky tri svadby do sobasneho listu. rimokatolicka bola na slovensku, kosice-myslava aj z hostami z grecka a to sme mali v grecku na krete aj predsobas( progamos) z vyse 600 ludmi, a zvladli sme to aj ked z nervami. ked clovek nieco chce naozaj tak to dotiahne do konca. boli to nervy,ale nelutujem, lebo mame vsetky doklady v poriadku. tiez som mala uradnu bez svadobnych siat,ale na cirkevnych som si to vynahradila dokonale, hlavne na rimokatolickom sobasi, no bol nadherny. raz sa vydavas tak si to uzi a nestresuj sa. to pre kazdu jednu nevestu, take co si beru cudzincov to maju o nieco zlozitejsie, aby uspokojili aj jednu aj druhu stranu. teraz sa na tych stresom len zasmejem ked pozeram svadobne fotky z troch sobasov a jedneho predsobasa zo 650 hostami, neviem ako by som to zvladla teraz, aj ked si myslim, ze inak sme specatit nas vztah memohli
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?