Manžel nie je z EU. Dostane viza?

Profilova fotka
Vie niekto nieco o Slovenskych zakonoch pre cudzincov?-kamaratka si zobrala cudzinca,ktory nepochadza s EU a chcela by vediet,ako to je so slovenskym zakonom o udeleni viza pre neho. Ako jej manzel ma pravo na pobyt na Slovensku,ale nieje si ista ci by mohol cestovat alebo zit s nou aj inde v EU. Po akom case manzelstva,alebo pobytu na Slovensku ma pravo na Slovensky pas?
Odpovedať
Myslim, ze cestovat nemoze kde chce, moze byt na Slovensku, do ostatnych krajin portebuje viza.Znamy ma zenu z Ruska a nepustili ju cez hranice, ked sa isli na vylet do Viedne. To viem urcite. Inak je tu viacero tem, co zakladali baby, co si brali cudzincov, tak sa mozno lepsie bude opytat ich.
Odpovedať
A este je rozhodujuce, ci jeho krajina povoluje dvojite obcianstvo. Myslim, ze ak ano, s pasom by nemal byt problem.
Odpovedať
Profilova fotka
zavolajte si na svadobnu matriku na Bratislavu 1. a tam Vam pani povie vsetko a nemusite sa tam brat. Lepsie informovanu uradnicku som azda este nevidela.
Odpovedať
Profilova fotka
Nech sa obrati na velvyslanectvo danej krajiny v Slovenskej alebo Ceskej (ak nie je na Slovensku) republiky. Tam jej daju maximalne relevantne informacie... Môže sa to v krajine od krajiny líšiť.
Odpovedať
Treba pozriet zakon o azyle (480/2002 Z.z.) a zakon o pobyte cudzincov (48/2002 Z.z.) (hlavne tento), tam su spomenute staty, ktore nepatria do EU, ako "tretie krajiny" a rezim voci SR. Ak je potrebne, poslem Ti ich znenie do IP, staci napisat...
Odpovedať
Narok na obcianstvo ma cudzinec na Slovensku po piatoch rokoch trvaleho pobytu a uspesnej skuske zo slovenskeho jazyka, manzel-/ka slovenskeho statneho prislusnika po troch rokoch a jazykovej skuske. Status azylanta sa do tejto doby nazapocitava. Ak jeho stat nepovoluje dvojite obcianstvo a na Slovensku ziska narok, moze sa vzdat svojho povodneho obcianstva a mat len slovenske. btw. nezaskodilo by ak by si napisala presne krajinu z ktorej pochadza, mozno najdes niekoho kto je v rovnakej situacii.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked som volala na slovensku ambasadu v Bone,tak mi povedali,ze moj manzel moze tu z Nemecka cestovat po celej EU;bez problemov sTakzvanym `` Aufentaltrecht´´ Preco Slovaci tento typ viz neudelia hned? Zvlastne,ale som si aj myslela,ked som sa s tou kamoskou rozpravala,ze trvaly pobyt na Slovensku a v Nemecku je rozdiel.
Odpovedať
Profilova fotka
sonicka, ci to nebude tym, ze nemecko je sucastou schengenskej zony, kde platia iste pravidla a slovensko sucastou tejto zony (zatial) nie je? dalej to moze byt tym, ze (ak je Aufentaltrecht podobne holandskemu verblijfsdocument-identiteitbewijs, cize dokument o pobyte-identifikacna karta) Aufentaltrecht sluzi aj ako identifikacna karta, co je na slovensku obciansky preukaz... s tym rozdielom, ze takato nemecka aj holandska identifikacna karta nie je viazana na obcianstvo, zatial co slovensky obciansky je viazany vyhradne na obcianstvo. ... proste: ak byvas na slovensku, musis mat bud pas, alebo obciansky. ak byvas v nemecku alebo holandsku, musis mat pas, alebo identifikacnu kartu, pricom identifikacna karta moze byt bud ako obciansky, alebo ako povolenie k pobytu... asi som sa trochu zamotala =-) :-N
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Baby viete mi poradit,moj manzel nieje s EU,a chcela by som vediet ako to je,,kedy moze dostat sk viza,,pas,vodicak a podobne formality,,a ako to je s tym,,,ked teraz sme obaja v at,,ako je to s racovynmi vyzami v at,,,teraz ma viza ale len turisticke,,,neviete kde a na koho sa mam s tymto problemom obratit ?
Odpovedať
@ziginka188 pas a vodicak slovensky urcite nedostane len tak....ani sobas mu slovensky pas nezaruci na to musiete byt obaja zosobaseny niekolko rokov,...najlepsie ti poradia na cudzineckejj policii
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?