Svadba v zahraničí. Doklady po svadbe? Poraďte

tak zenusky... som cerstvo vydata v nemecku a chystam sa na boj so slovenskymi uradmi ohladne dokladov a mam zopar otazok : 1. vytlacila som si zo stranky ministerstva formular na zapis o uzavreti manzelstva a chcu po mojom manzelovi a mojich svedkoch rodne cislo. a nikto z nich tu take nepozna - co teraz? 2. ako je to teraz s narodnostou a statnym obcianstvom. ked som tomu dobre rozumela tak su to dve odlisne veci? ked ano - 1. podla toho co mi tu v nemecku ludia pozistovali mozem mat bud slovenske statne obcianstvo alebo slovensko-nemecke ale v ziadnom pripade este nie len nemecke. pribuzny zo slovenska mi tvrdia ze mam automaticky nemecke.... tak ako teraz? 2. ako sa mam zbavit tej pripony ova? pokial dobre viem mam slovensku narodnost ale tak mi to tam znovu pricapia :( alebo im tam mozem teraz nemecku napisat? prepacte babulky ked je to trochu domotane ale ja som z toho teraz jeden nestastny jelen :( vopred dakujem :)
Odpovedať
ahoj priponu ova mat nemusis, kedze si si brala cudzinca, ale viac ti k inemu neviem povedat...
Odpovedať
priponu mat uz nemusis ani na SR,mam plno kamaratiek co si to uz nedali a maju rovnake ako ich muz,ostatne veci skus vygooglit,alebo chod na porada.sk ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, 1. neviem, ako je to s tým rodným číslom. Pamatám sa, že chceli OP od nás a aj od svedkov, ale neviem o tom, že si odpisovali na matrike r.č. My sme síce všetci Slováci, ale sobáš nespadal pod matriku ani jedného z nás. Naša matrika nám teda vystavila delegačný papier a ten sme potom zobrali do tej matriky v ktorej bol sobáš. Skúste si to vygoogliť, alebo si zavolaj na matriku do Nemecka a tam by ti mali dať vedieť radu. 2.národnosť sa ti určite nezmení, ale neporadím ti, že ako je to s občianstvom. To ti určite tiež povedia na matrike a rovno sa ich opýtaj aj na deti. 3.ja mám meno tiež bez ová a sme Slováci. Nebol žiaden problém. Vypísala som na matrike žiadosť a teraz som bez prípojky :-) Na sobášnom liste som sa ale podpísala aj s ová, ale na o.p. a aj všade inde mám už bez "ová" Ja som s tým nemala žiaden problém. :-) Držím palce, aby všetko dobre dopadlo ;-)
Odpovedať
@luka22 1. tu kolónku s rodným číslom jednoducho vynechaj, ja som to tak urobila. Matrikárky vedia, že nie všade majú rodné čísla ;-) 2. ostane ti slovenské občianstvo, ako je to s nadobudnutím nemeckého neviem. 3. na matrike ti dajú vyplniť tlačivko, a budeš bez -ová ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?