Ako prekonať strach z letu na dovolenku?

Ešte nikdy som neletela lietadlom a mám letieť na svadobnú cestu, no neviem sa zbaviť strachu z cesty....ako ho prekonať?
Odpovedať
@sjuz13 lietanie je stale najbezpecnejsi sposob dopravy,takze nie je preco sa bat.a pvykrat je to uuuuzasny zazitok.nestreuj sa zbytocne dopredu,mysli na to ako ti bude super na svadobnej ceste.pripadne si daj pred letom poharik.
Odpovedať
@lulu0123 aj keď sa snažím nemyslieť na ten strach stále ma nejak opantáva, sú nejaké rady počas letu ako ho zvládnuť?
Odpovedať
Zaujat nejak inak svoju pozornost,niekde sa daju pozetat filmy,pripadne si vezmi nejaku knihu,nech ti to rychlejsie zbehne. @sjuz13
Odpovedať
Hlavne nepozeraj dokumenty ako letecke katastrofy a podobne :-))) A kam letite?ako dlho budes letiet?
Odpovedať
@sjuz13 lietanie je uplne super, fakt sa nemas coho bat......daj si mp3 do usi, nejaku knizku, pripadne ak bude dlhsi let, pozeraj filmy a bude fajn :))
Odpovedať
nesadaj si k oknu.Vela ludi sa boji,ked lietadlo toci zakrutu,ale ak sa nebudes pozerat vonku,ale do stredu ulicky,ani to nepostrehnes...
Odpovedať
Profilova fotka
Sadni si, priputaj sa,stiahni roletku na okienku ak letis pocas dna, pusti si hudbu v mp3...lietanie ti pride ako jazda autom...ked som prvykrat letela cakala som, ake to bude uzasne, ale fakt to jazdu autom pripomina. lulu ma pravdu, je to najbezpecnejsi sposob dopravy. Mala by si sa skor bat jazdy autobusom, tych nehod je viac ako leteckych.
Odpovedať
Cesta lietadlom je úplne v pohode, ničoho sa nemusíš obávať. Môj prvý let v živote som absolvoval pred 4 rokmi a to rovno 20 hodinový. Je to ako cesta autobusom, ani si neuvedomíš , že si vo vzduchu. :-) Pri vzlietaní a pristávaní ti odporúčam žuvať žuvačky, predídeš tým zavaleniu uší.
Odpovedať
Profilova fotka
Praveže lietanie je asi najpríjemnejsia forma dopravy, jedine negatívum bolo to dlhe cakanie na letisku aj ked sme sli aj ked sme pristali dokial sme prisli na rad trvalo to vyse hodiny. Lietanie ako take je velmi príjemne, zaujmavé bolo pre mna ked som letela prvý krat stúpanie a pristávanie, ale inak ked uz si vo vzduchu a letís je to dosť ,,nuda" proste nic necítis a ked sú turbulencie tak je to pocit akoby si sla v aute po kamienkoch takze fakt sa neni coho bát a to ja lietam takmer výhradne nízkorozpočtovkami a nemam co vytýkať cena odpovedá kvalite :-)
Odpovedať
@lulu0123 letíme do Tuniska a cesta nejakých cca dve a pol hodinky
Odpovedať
Ďakujem Vám za rady...dúfam, že to zvládnem lebo už ma napadalo aj rušenie dovolenky, čo by nás vyšlo dosť draho takže budem sa musieť prekonať....
Odpovedať
Profilova fotka
@sjuz13 2 a pol hodky rychlo prejde. Ja som najradsej, ked sa mi podari zaspat v lietadle. Let mi rychlo ubehne. :) Zaujimava kniha, ci hudba tiez velmi pomoze. S manzelom sme si zvykli pred cestou lietadlom dat na letisku frtana, kedze tiez lietanie az tak nemusime. Hned je cloveku veselsie. :) Sice neradi s manzelom lietame, ale velmi radi cestujeme, takze sme to museli prelomit. A stoji to za to vidiet svet. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Kto sa lietania neboji tak nas co sa bojime nikdy nepochopi:) poznám chalana čo skončil na JISke keď počas hodinoveho letu na dovcu do bulharska dostal panicky záchvat a skolaboval...Ja sama sa tak bojim, že to riesim terapiou a svadobnú cestu sme museli odlozit o rok :D :-P @sjuz13 verím, že tvoj pripad nie je az tak strasny a ide len o normalny strach, nervozitu z niecoho neznameho...pomaha pit upokojujuci caj, zut zuvacky a mozes skusit aj relaxacne dychacie cvicenia kt najdes na nete..drzim palceky:-P
Odpovedať
@petragergelyova Ja som na tom podobne a to som letela viackrát. Ten panický strach mi neprešiel, a to mi bolo už raz aj fakt zle. Nakoniec pri lete naspäť som dostala 2tabletky a tie veru pomohli. Ale ten strach asi nikdy neprekonám :( @sjuz13
Odpovedať
Profilova fotka
@dafu tak v tom nie som sama? :)) tak...aj ja mam take zazracne tabletky, ale asi by som na nich musela ficat aj v case keby som mala vyberat dovolenku, kupovat letenky, balit sa ...atd :D zatial som nedokazala ani pripustit ze by som skutocne do lietadla sla...a to už som tiez letela, ale v tom čase som to tak este neprezivala...neviem kde nastal ten zlom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sjuz13 Ja ti poradím masku na oči, štuple do uší, alkohol (v lepších spoločnostiach ti dolejú vínko či iné oblbováky toľkokrát, koľko si prosíš), žuvačku alebo cukrík na prekonanie nepríjemného tlaku pri štarte, a ak ide o dlhší let, tak pozerať toľko filmov (najlepšie bezduchých komédií) , koľko sa len dá... Viem, ťažko sa radí človeku so strachom z lietania s argumentom, že je to najbezpečnejší prostriedok. To je ako hovoriť arachnofobikovi, že pavúk mu neublíži. Tak aspoň skús odpútať myseľ od lietania. A mysli na to, že si v najlepších rukách. Pilotom dopravného lietadla sa človek nestane pre svoje modré oči. Tí ľudia VEDIA, ako dopraviť pasažierov z bodu A do bodu B bez nehody ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sjuz13 ja mam tiež hrôzu a triašku ked si predstavím lietadlo,preto si dám hodinu pred odletom kinedril a všetka nervozita je preč a spím celý let :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja som mala tiez panicky strach z lietania, viem o com hovoris. Pred svojim prvym letom som dve noci nespala, na letisku ma oblieval studeny pot, cela som sa triasla, az som si myslela, ze do lietadla ani nenastupim a necham prepadnut dovolenku :) Nakoniec som ale nastupila a cakala som hrozu. Ostala som velmi milo prekvapena, ked som zistila, ze cesta lietadlom je uplne rovnaky pocit ako keby som sedela v aute. Pri vzlietnuti ta sedadlo na kratku dobu 'prisaje', no potom je to uz uplne v pohode. Pristavanie v porovnani so vzlietanim necitit, az ked lietadlo 'dopadne' na kolesa tak to trosku trhne. Prajem ti podobne mile prekvapenie a uzi si svadobnu cestu, stoji to zato :) Nevravim ti, aby si sa nebala, lebo strach clovek kontrolovat nevie, ale nenechaj, aby strach kontroloval teba. A keby si aj po dovolenke mala pocit, ze lietanie nie je pre teba, tak uz viackrat nepojdete lietadlom a hotovo :) A mozno sa ti to tak zapaci ako mne a uz nebudes ani uvazovat nad 24-27 hodinovou cestou autom/autobusom na dovolenku a budes volit 2-hodinovy let. Skusis, uvidis a budes vediet, ci budes alebo nebudes vyuzivat letecku dopravu v buducnosti.
Odpovedať
To prekonáš :-) Ja som sa tiež veľmi bála, keď som prvý raz letela cca pred 2 rokmi. Ale nakoniec to bol super pocit, lietanie som si zamilovala a už sa neviem dočkať výletu do Ríma, keď budem letieť znovu :-) Je krásne sledovať okolitú krajinu z výšky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
urpimne? nikdy som sa letu nebala a prvy let do bazileja co je dve hodky bol uzasny, mala som asi 20 rokov, letela som za frajerom a kukala som z okna ako male dieta... cesta nazad bola rpiserna, ja zase sama, celou cestou turbulencie.....treti let do UK som zvladla za pomoci pol litra fernetu, normalne nechapem ze som vobec trafila lietadlo.....ked idem sama, pijem, tak tri poldecaky, tabletky na ukludnenie nezaberali, najlepsie je ked s niekym idem kto mi je oporou....akonahle dlhsie neletim, chyba mi to, milujem to, milujem cestovat, ale akonahle pridem na letisko koniec.....takze asi ti poradim nebat sa, lebo pri prvom lete a prvych turbulenciach zistis ci to vies zvladnut alebo nie......ja vladnem max 2-3 hodiny, na dlhsiu cestu alebo 12hodinovy let by som nesla ani zadarmo, jedine v narkoze alebo pod tabletkami o ktorych viem ze ma v momente nastupu do lietadla uspia......ked je najhorsie pomaha mi hudba, potichu si spievam, fotim z okna alebo ak sa podari zaspat je to fajn ale to sa stava minimum.... vzdy hvorim ze keby bolo lietadlo ako autobus a zajazd s folklornym suborom som ok, tancovat, spievat a pit na palube, lenze sediet jak pako dve hodiny a pocuvat ten stroj a citit ze nie si nohami na zemi a verit ze ked to trasie a pada a podobne je ok a pilot to zvlada, to ti nevysvetli nikto pokial mas panicky strach :-) teraz sa na to tes! prvy krat je to naozaj krasne...a potom sa uvidi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj ak pojdete na svadobnu cestu cez nejaku agenturu ti garantujem ze budes mat z toho skor prijemny a nezabudnutelny zazitok my sme tak letesli 10 hodin do orlanda a odtial lodou do karibiku od zaciatku to bolo vsetko ako z rozpravky v lietadle bol velmi prijemny personal stale chodili mali sme sa ako krali super hudba sprijemnovala atmosferu nosili sa drinky vinko a podobne len si to pekne uzivaj nemas sa coho bat denne lieta miliony lietadiel
Odpovedať
Tak dovolenka sa konala, let som zvládla, trošku blbý pocit, ale časom sa to ustálilo :) pred cestou na dovolenku som si dala poldecák a trošku som sa uvolnila no naspäť to už išlo aj bez neho :) brala som to už ako samozrejmosť, som rada, že let prebehol v poriadku a veľmi sa mi páčilo :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?