Bali alebo Filipíny bez cestovky - máte skúsenosti?

Profilova fotka
Ahojte, premýšľame, kam na "výročnú" cestu (1. výročie svadby) a pokiaľ ešte nemáme deti, chceli by sme riadnu exotiku :-). Máte s týmito destináciami skúsenosti? Vďaka za každú radu.
Odpovedať
1
2
Ahoj, ja som bola tento rok na bali v ramci dlhsej cesty po Indonezii a urcite ti to odporucam, rovnako Filipiny. A schvalujem, ze chces ist bez cestovky, vies tak vela usetrit a najst miesta, kde sa naozaj oplati prespat a pod:) Na Bali je najvacsia sezona v lete, jun,jul, august a okolo Vianoc (december a zaciatok januara) a teda vtedy su aj letenky aj ubytovanie najdrahsie. Ja som bola preto na prelome marca a aprila a nemohli sme vybrat lepsie - pocasie uzasne, domaci este boli ochotni ti dat zlavy na sluzby a zaroven si nemala pocit ze si tam sama- ludi tak akurat.
Odpovedať
Profilova fotka
Fú mne by to bolo z tohto tvojho výberu asi jedno. Išla by som kamkoľvek, len uvažujem tak nad tým, či by som nabrala toľko odvahy, aby som šla až do takej exotiky len na vlastnú päsť. Teraz je toho síce veľa, či na nete alebo v novinách, ako sa oplatí cestovať len takto s baťohom bez cestovky, no ja mám radšej istú stotu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marilay tak ak porovnám ceny s cestovkou a bez, je to dost velky rozdiel, nehovoriac o tom, ze by sme chceli ist na 3 tyzdne a viac :-) a to som si uz nasla ubytko za neskutocnu cenu!! Ale v com je rozidel s cestovkou? Jedine to, ze mas zabezpeceny transport..letis aj tak sama, ci ti uz meska let, alebo presunu ho, atd..v hoteli si tiez sama..
Odpovedať
Profilova fotka
@lauren_d a kde ste leteli? ako to je s ockovanim? vdaka :-)
Odpovedať
@weja146 letela som z Budapesti cez Dohu do Denpasaru, co je priamo na Bali (ale su aj spoje cez Kuala Lumpur alebo Bangkok). Neockovala som sa, v Indonezii ti z vaznejsich chorob, o ktorych viem (okrem zaludocnych tazkosti) hrozi horucka Dengue, proti ktorej sa zatial ockovat neda, ale u dospleych nema smrtelne nasledky.
Odpovedať
Profilova fotka
@lauren_d dakujem :-) a kde sa odporucas ubytovat, alebo, kde ste boli vy a co vsetko ste videli?
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi kam na Filipiny, momentalne niektore oblasti nie su bezpecne😔 Inak odporucam spojit Bali so susednym ostrovom Lombok - tam je ovela menej turistov a fakt nadhera
Odpovedať
Odporúča sa očkovanie proti hepatitíde a tetanusu, inak žiadne špeciálne očkovania. Očkovanie proti tetanusu je povinné absolvovať každých 15 rokov, takže tam nie je čo riešiť. Vakcínu proti hepatitíde z polovice hradí poisťovňa a zaočkovaním získaš doživotnú imunitu. Mimochodom hepatitídu môžeš dostať aj na Slovensku. ;-)
Odpovedať
@lauren_d Práve naopak v lete je na Bali turistov menej, hlavná sezóna je práve v období november - apríl. Informácie mám z prvej ruky od kamarátky, ktorá tam žije a pracuje v oblasti turizmu.
Odpovedať
ak by som si mala vybrat, asi by som zvolila bali. neviem ani preco by som sa tak rozhodla, no sla by som tam :-) pride mi to ako keby bezpecnejsie riesenie. no cestu do takejto exotiky by som si nehala az tak niekedy na jesen, kde uz tu tak tplo nebude. tam bude isto horuco aj na zimu. odist zo zimy do tepla je podla mna zaujimavejsie ;-)
Odpovedať
My sme boli vo februari na Filipinach a bolo to TOP, leteli sme z Budapesti do Manily a nasledne z Manily sme si urobili okruh asi cez 7 ostrovov - nakupili sme vnutrostatne letenky za par eur, kopec toho videli a zazili a za dvojtyzdnovu dovolenku sme zaplatili tusim 900 eur so vsetkym :-D podotykam, ze keby sme ostali na jednom ostrove a neabsolvovali tolko vyletov ( za tie si filipinci radi nechavaju vela zaplatit), tak nas ta dovolenka vyjde mozno 600 eur 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@viader fuuuha, tak to je super cena, najdrahsia na tom bude asi ta letenka, co? :-P
Odpovedať
Článok sa načítava...
@weja146 letenku sa nam podarilo zohnať za 380 eur v nejakej akcii, takze dá sa to vcelku šikovne 8-) smrť bulharsku a chorvatsku :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@viader kokso, tak týmto si mi pomaly dych vyrazil s tou cenou. Veď to je super cena. Cez čo si pozeral letenky? To by ma celkom zaujímalo, že cez čo je vhodné to riešiť, pozerať. Koľko vopred si riešil letenky? :-)
Odpovedať
@dzanulla letenky sme mali kupene asi 5 mesiacov dopredu, ale o ten cas vobec nejde..skor ide o stastie, ktora letecka spolocnost ma akciu alebo chybnu tarifu…treba sledovat portaly, ktore sa zaoberaju hladanim lacnych leteniek, napr. kadetade.com, fly4free.com, cestujlevne.com …nieco vyskoci a treba kupovat…takto sme sa dostali do japonska za 240 euro 8-), do indie rovnako, atd atd. Po europe už pomaly ani necestujeme, neoplati sa to, je to strasne drahe a preplnene turistami…kazda nasa dovolenka, ci uz v azii alebo v karibiku na dva tyzdne vysla do tisic eur na osobu ;-) na cestovky samozrejme kasleme, dam len jeden priklad za vsetky, ked sme boli v japonsku urobili sme si itinerar plus minus podla bubo travel…nas to vyslo 800 eur a podla buba, ktorí tam boli este menej dni, by sme zaplatili 3 a pol tisic, a to neviem ci v tom boli zahrnute letiskove poplatky a strava, plus vreckove samozrejme 8-)
Odpovedať
Ahoj, my sme s manželom boli toho roku, na prelome marca a apríla v Indonézii, konkrétne na Jave. Môžem len odporučiť. Letenky sme zohnali za 450 eur na osobu. Veľa času sme trávili s miestnymi obyvateľmi a takmer všetci tvrdili, že v Indonézií je množstvo miest, ktoré sú omnoho krajšie ako Bali a hlavne bez množstva turistov. Na Bali sme však neboli, takže nemôžem posúdiť, ale miesta, ktoré sme prešli boli nádherné. Čo sa týka očkovaní neabsolvovali sme žiadne. Bývali sme v dedine u miestnych, stravovali sme sa v pouličných stánkoch a nič sa nám nestalo. Pred cestou sme ale brali probiotiká proti tráviacim problémom a našťastie sme sa im obaja vyhli :) Takže pokiaľ sa nechystáte na exkurziu do slumov, nejak extra by som očkovanie neriešila. Samozrejme je to na vás :)
Odpovedať
chcela by som sa raz takto vybrt niekam tak povediac na blink. moze to byt v celku super zazitok. a tiez by som si vybrala nejaku exoticku, no bezpecnu krajinu, lebo do chrtvatska vie ist na blink kazdy. najviac by som sa bala si chorob a takych veci, lebo v tychto krajinach ako vieme, to maju s hygienoch tak trocha inak :-|
Odpovedať
@matella môj muž sa tak veľmi bál chorôb, že chcel stornovať letenky :) nakoniec sme šli aj bez očkovania a nič sa nám nestalo. Ja sa totiž snažím ihlám vyhýbať :D Pokiaľ dodržiavaš základné pravidlá hygieny, umyť si ruky pred jedlom a podobne, netreba sa báť. Je pravda, že v exotických krajinách to majú s hygienou iné ako u nás, ale ani v Chorvátsku nemôžeš vedieť, či mäso, ktoré servírujú nebolo pred tým dva dni na slnku alebo či si kuchár po záchode umyl ruky... My sme celý pobyt bývali u miestnych v relatívne skromných pomeroch a jedli sme len v pouličných stánkoch a pohostinstvách. Žiaden luxusný hotel alebo naleštené reštaurácie. Treba si vyberať miesta, kde sa stravuje veľa ľudí, lebo vieš, že tam jedlo dlho nestojí a nestihne sa pokaziť a piť len balenú vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@viader @xmircax dakujem kocky, jasne, bez cestovky, a to bubo sme aj my pozerali, ze riadne palky :D akurat sme sa smiali, ci vyuzijeme akciu, kt. mali, ze sa vratime traja :D :D :D chceme ist neikam dalej a na dlhsie a ked som viedala ubytko na 21dni pre 2 os za 600e, skoro mi oci vypadli, ved tolko stoji najom :D
Odpovedať
@weja146 no, škoda tej akcie s bubo, my sme sa z Filipin vratili traja :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@viader :D blahozelaaaam :-) nech ste zdravucki
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@viader ahoj, zvazujem v ramci cesty po Azii aj navstevu Filipin. Ty pises, ze ste precestovali 7 ostrovov. Mozes mi dat prosim tipy na zaujimave miesta, ktore by si odporucil navstivit?
Odpovedať
@iamhappy cebu, palawan a bohol boli top…na cebu odporúčam potápanie so žralokmi velrybími, a vodopady, na palawane je brutalna priroda a kopec dalsich ostrovcekov v el nide, robia sa tam take organizovane vylety, ale treba si prenajat lodku pre mensiu skupinu ludi, a bohol opat raz priroda, cokoladove hory, male opicky, krasne plaze…my sme na kazdom ostrove boli dva tri dni, co je dost malo, ale co to sa da stihnut :)
Odpovedať
@viader dakujem, popozeram moznosti na tych ostrovoch. Ubytko sa da riesit na mieste, alebo ste mali na kazdom mieste dohodnute vopred? Medzi ostrovmi su prelety, alebo to netrva dlho ani lodou? Planujem tam ostat tak 2 tyzdne a pobehat, co sa da, ale nie stravit zbytocne vela casu presunmi... radsej by som ostala na 2-3 miestach...
Odpovedať
Profilova fotka
@xmircax Pozor, toto nie vždy platí, my sme jedli tam kde veľa ľudí a otrávili nás všetkých čo sme mali to konkrétne jedlo :-D
Odpovedať
@iamhappy z Boholu na Cebu je to blizko aj lodou, ale z Boracaya na Cebu sme leteli a z Cebu na Palawan sme tiez leteli a aj z Palawanu do Manily sme leteli, ked uz sme odchadzali domov…lodou by to bola vleikanska strata casu…ubytko si myslim, ze by sa dalo aj na mieste, kade kde mali reklamy na volne izby, my sme ale mali zabezpecene dopredu, lebo sme vedeli celu nasu trasu 8-)
Odpovedať
@viader dik za info. uz zacinam pozerat moznosti ubytka na tych spominanych ostrovoch. A kde boli podla teba najkrajsie plaze a najvacsi klud?
Odpovedať
@iamhappy Najvacsi klud bol na plazach, ktore v podstate ani nemali meno a nasli sme ich len tak cestou necestou pri prechadzke po ostrove ;-) ale v podstate palawan a spominane el nido bol pre mna top z celych filipin :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte baby, precitala som si vase prispevky, lebo aj my planujeme nejaku exotiku. Nikdy sme neboli na dovolenke mimo CK ale ked pisete ze je to ovela drahsie, rozmyslame, ze pojdeme a naplanujeme si sami. Len ten svet co nepozname,..trocha sa toho obavam :D
Odpovedať
Bali môžem len odporučiť, krásna príroda, milí ľudia a neskutčný vzduch. Tak isto sa tam dobre cestuje aj keď letenky nie sú úplne za babku. Ale určite to vyskúšať keď na to máte peniažky :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?