Dovolenka v tehotenstve

Caute baby, chcem sa spytat, ci by ste isli, alebo ste boli na dovolenke v zahranici v druhom trimestri a kde. Na jednej strane by som velmi rada isla k moru a uzila si poslednu dovcu vo dvojici ale na strane druhej sa bojim ze ci si to budem vediet tak uzit a co ak by sa nieco prihodilo. Prosim o rady a inspiracie :)
Odpovedať
Ahoj, ja som sa prave vratila z dovolenky v Dubaji . Pocas dovolenky som bola v stvrtom mesiaci . Vsetko prebehlo v poriadku , pocas letu som nemala absolutne ziadne problemy , taktiez ani pocas dovolenky. AK sa rozhodnete cestovat , urcite odporucam cestovne poistenie ( Generali kryje vsetky vydavke spojene s tehotenstvom az do 24 tyzdna tehotentsva ) - takze ak by si potrebovala lekarsku pomoc , nemusis sa starat o vydavky . AK planujes more / bazen urcite odporucam specialne tampoty pre tehotne , ktore ta ochrania pred pripadnou infekciou kt by si mohla dostat . Zaklad je ale zvolit si dobru destinaciu kde ti v pripade potreby budu schopni poskytnut adekvatnu zdravotnu starostlivost .
Odpovedať
@patka0001 dakujem :)
Odpovedať
My sme si splodené dieťa priniesli z Filipín, zvládlo 16 hodín cesty s dvoma prestupmi :-D , v prvom trimestri manželka letela dvakrát v rámci európy, v druhom trimestri sa chystáme opäť v rámci európy a na prelome druhého a tretieho trimestra to vyzerá na Karibik…nemaj obavu, tehotenstvo nie je choroba 8-)
Odpovedať
Záleží na tom ako sa cítiš. Ak je všetko ok a nemávaš nejaké problémy spojené s tehu, tak by som sa nebála niekam ísť. Nemusíš ísť na kraj sveta ale tak prečo ako vravíš, si neužiť tú poslednú dovolenku pred pôrodom. Potom sa už bude veru ťažšie cestovať aj hľadať romantika. Aj vieš kam by site chceli ísť, či ešte nie.
Odpovedať
@lagatita7 my sme boli v 24tt v Atenach, pri mori teda nie (bolo to v januari, svadobna cesta), ale keby to slo tak by som urcite sla.. ja som sa akurat bala ist mimo civilizaciu (povodne sme chceli sri lanku a podobne), a nechcela som ani extra dlhy let. ale v ramci europy pohodka.
Odpovedať
@lagatita7 ak nemas ziadne komplikacie tak kludne mozes ist. Vybrala by som destinaciu, ktora nie je az tak daleko a kde nie su az take velke horucavy. Aby to nemalo dopad na babatko. Je pekne, ze si chcete uzit dovolenku vo dvojici ale musis mysliet na to, ze v brusku mate tretieho clena, tak to bude dovolenka uz v trojici:-):-)
Odpovedať
Profilova fotka
@viader tehotenstvo veru nie je choroba, ale nie kazda buduca mamicka si moze taketo cestovanie dovolit. Je vhodne sa poradit s osetrujucim lekarom, gynekologom, ze ci taketo tehotenstvo vzhladom na zdravotny stav odporuca, alebo ci radsej nie s ohladom na zdravie ci uz mamicky alebo babatka ;-)
Odpovedať
@lessi12 to je samozrejme, nikde som nenapisal ze ma cestovat za kazdu cenu. za predpokladu ze je vsetko v poriadku, tak ziadna buduca mamicka nemusi stresovat preco necestovat.
Odpovedať
Ono ak sa človek cíti fajn, tak prečo nie. Zas preto, že je tehulka sa nemusí nejak extra moc obmedzovať. No je možno pravda, že by som nejak moc ďaleko nešla. No to by bolo len pre istotu, ak by náhodou niečo. Ale tak všade sú doktori a treba si dať dovolenku poriadne poistiť. To je asi základ pri dovolenkách, či už cestuje tehulka alebo obyč človek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?