Kam ísť na svadobnú cestu?

Ahojte. Dajte mi tip resp. názor kde by ste šli na svadobnú cestu (bez ohľadu na to, že finančný rozpočet ešte nie je stanovený, tzn. keď už niekde si kúpim letenku alebo pobyt, už tam pôjdeme). Svadbu máme 26.8.2017 a už tri mesiace si lámem hlavu, či počkať na exotiku v októbri/ novembri alebo ísť do USA, alebo len tak hocikde Španielsko, Chorvátsko??? :-/ Vďaka
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Ahoj. My mame svadbu v rovnaky termin a nas plan je zatial exotika na buducu jar a niekedy po svadbe, si chceme, ale spravit taky mensi vylet na par dni do Pariza alebo niekam do Barcelony. Este sme rozmyslali aj nad moznostou vyletnej lodi po Karibiku, ale povedali sme si, ze to rozhodneme az potom po svadbe, teraz uz nie je cas riesit vsetko, potom si na to sadneme v pokoji a vyberieme nieco po com nam srdce pisti :)
Odpovedať
tazko je radit niekomu, koho preferencie vobec nepozname, ... ked nemas stanoveny strop, chod predsa za tym, co sa ti paci, co ta laka, co ta bavi ... mas predsa nespocetne moznosti krasnych destinacii ci uz na svk/europe/na svete ;-)
Odpovedať
@mo_tylik takže možno nie radiť, ale dať názor :) občas pomôže aj to ...
Odpovedať
záleží od preferencií, kamoška šla s manželom na Seychelly, ďalšia na Maurícius, kamoš s manželkou šli do Turecka (Side), my zas pôjdeme do wellness hotela do Rakúska :-) popozerajte možno aj nejaké cestovky a ich ponuku (Hydrotour, Satur, Firo)
Odpovedať
To plánujete ísť potom na dovolenky za tie peniaze, čo "zarobíte" na svadbe, či máte aj na to odložené peniaze? :) Alebo ?
Odpovedať
My sme sa brali presne v ten isty datum pred rokom :-) a zo svadobnej cesty sme sa vratili pred troma tyzdnami, boli sme v Thajsku, a bolo nam perfektne :-)
Odpovedať
@nitusiak jasné, že z odložených :) tie druhé sa zídu na iné veci ;)
Odpovedať
@uniquegirl veď to som si aj myslela. Len som nevedela, ako to majú niektoré nevesty vyriešene. Trošku závidím tu dovolenku. Neviem si to finančne predstaviť, preto som sa pýtala :) My ideme pred svadbou aspoň do Bulharska na (pred)svadobnú cestu :-D
Odpovedať
ak ste flexibilný časovo tak po svadbe buď chytiť niaky last mjnute...ale zase počasie nemusí byť všade ideálne... alebo stačí si urobiť výlet po svadbe, a na svadobnú cestu ísť po novom roku niekam do exotiky. v kľude si pozrieť v septembri ponuky, ktoré ajtak všetky cestovky dávajú až od augusta najskôr... popozerať a invia.sk alebo potom už niaku lepšiu cestovku ako firo,hydrotour... aspoň ja to tak riešim. a ceny su rovnaké na tie isté lokácie u všetkych predajcov
Odpovedať
ak by som si mala vybrat ci USA alebo exotika tak jednoznacne exotika alebo plavba lodou. My sme sa brali minuleho roku ale 27.8., vedeli sme ze chceme ist do tepla cez jan-april ale neriesili sme to ani po svadbe. Mali sme vytipovane destinacie ako Seychelly, Dominika, Male dive, Bali, Filipiny a Mauricius. Po zvazeni vsetkych pre a proti sme sa nakoniec rozhodlii pre Bali z ktoreho sme sa vratili maximalne spokojny asi pred 2tyzdnami. nesli sme sice v zime do tepla ale tak napr. na bali je do marca/aprila obdobie dazdov. Isli sme bez cestovky na 3 tyzdne a videli sme toho az az + ako bonus sme si spravili 4dnovy vylet v Kuala Lumpur. Podla mna je najdolezitejsie si stanovit rozpocet kolko max. ste dat a podla toho vyberat lebo napr. za 1000€ sa do exotiky vratane letenky sa velmi nedostanete jedine ked tak cez cestovku aj to iba na paru dni. A urcite ist bez cestovky, jedna sa to vyplati velmi financne lepsie a mozes sa kazdy 4 den presunut na ine miesto a uvidis toho viac ako by si bola iba na jednom mieste. Ale zase zalezi ci preferujete 1hotel a nicnerobenie tam alebo chcete spoznat aj krajinu a kulturu :) Este jedna rada - je fajn ak budete vediet cim skor kam do exotiky idete aby ste si cim skor zacali pozerat letenky, a ak najdete z nizkou cenou rychlo ju kupit :) Ja som zacala nasu svadobnu realne riesit az vo februari a ceny leteniek boli dost predrazene na april, nastastie som nasla akciovu letenku tak som ju rychlo kupila a bolo rozhodnute .
Odpovedať
Ak máš možnosť ísť do exotiky, tak neváhaj. Do Chorvátska môžeš ísť hocikedy, aj keď už budú deti... Odporúčam Maledivy, my sme boli v polovici novembra a bolo ideálne, voda ako vo vani a počasie veľmi príjemné.
Odpovedať
Profilova fotka
ak exotika, tak až od konca novembra do cca februára-marca..vtedy by malo byť najlepšie počasie..a jednoznačne to, ako píšu kočky vyššie, také Chorvátsko, či Turecko a neviem čo dáte v pohode aj inokedy, ale toto je svad.cesta :-), tak nech to stoií za to :-), my sme boli na Kube a bolo to magické.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@uniquegirl Ak chcete ist hned po svadbe, skus si pozriet aj Kanarske ostrovy, v septembri je tam velmi pekne pocasie a ocean je uz vyhriaty na nejakych 24 stupnov. Nie je to cenovo az tak velmi narocne, stale sa da ist na OP. Kolegyna sa vratila teraz v maji, ma z tade nadherne fotky, tak ma inspirovala , ze ja si to davame ako posvadobnu cestu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
keby mam neobmedzeny rozpocet tak by som si jednoznacne pockala na tu exotiku! :-) ani by som nerozmyslala, podla mna to je super prilezitost spoznat takuto nejaku krajinu. do chorvatska, spanielska a ostatnych takychto destinacii mozete hocikedy inokedy v lete aj ked mozno nebude tolko koruniek :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my máme svadbu až v máji 2018, ale už teraz sme sa rozhodli, že ideme na Maurícius :) tiež som názoru, že Chorvátsko, Taliansko a pod. si môžeme užívať aj po svadbe, ale na exotickú dovolenku sa tak ľahko nedostaneme :) platíme si všetko samy, tak si zadeľujeme každý cent, ale na svadobnej ceste šetriť nechceme, aspoň nie tak ako pri bežnej dovolenke :)
Odpovedať
To je dosť ťažké ti na to odpovedať. Každý ide tam, kam ho to tak najviac ťahá. Ja by som šla byť na tvojom mieste a podľa tvojho výberu asi do tej exotiky. Predsa len teplo v zime, je isto lepšie ako ísť do tepla keď je aj tu. No nepoviem, že chorvátsko nie je očarujúce :) Ale šla by som do tepla. Neviem, tá amerika ma nejak neláka.
Odpovedať
Za mňa teda Amerika. Išla by som asi tam. Človek sa tam predsa len tak nemá šancu dostať. to by bol taký tip za mňa no nepohrdla by som veru ani tým teplom v zime. Inak veľmi pekné destinácie si si vybrala.Môcť si také niečo len tak dovoliť, no neviem, my by sme veru museli dlho šetriť, aby sa nám také niečo podarilo.
Odpovedať
@rybanka123 nie je to len tak, ale človek musí aj oddychovať resp. za ušetrené si niekde vyjsť ...pri deťoch to už bude ťažšie si myslím ... @borka77 Chorvátsko má tiež svoje čaro, to nehovorím, že nie, avšak tam sa dostaneš aj s deťmi keď tak nad tým uvažuješ aj do budúcna :)
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne by som šla niekam do tepla. Keď už svadobná cesta, tak poriadna, aspoň teda ja by som takú chcela. Chorvátsko je moja srdcovka, no momentálne som v takom štádiu, že by som veľmi rada navštívila takú exotiku, kde by sme boli len my a pár ľudí. Úplne proste oddych, nemuseli by tam byť ani obchody. Pláž, palmy, to by mi stačilo
Odpovedať
my nemáme v pláne na svadobnej ceste šetriť, chceme ísť na jednu ale poriadnu. čiže by sme tiež chceli ísť niekam do tepla, možno aj nejaké kanárske ale celkom ma láka aj kuba a takéto krajiny. uvidíme čo nám ponúknu v cestovke ale neskutočne sa na teším :-) ešte nikdy som nebola takto ďaleko takže to bude pre mňa viac nových vecí, budem prvýkrát cestovať ďaleko a navyše ako pani :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Choďte niekam niekam do teplúčka, neoľutujete uvidíš.. :) My sme síce pôjdeme na svadobnú cestu až začiatkom septembra aj keď už máme po svadbe ale chceli sme ísť na dlhšie tak sme si vybrali taký dátum aby to už bolo mimo sezóny a trošku sme na tom ušetrili.. Mohli by ste to aj vy skúsiť, veď keď si vyberiete takú vzdialenejšiu destináciu tak by to vôbec nemalo vadiť..
Odpovedať
@goubina mňa tiež láka mnohonásobne exotika, teraz je to aj také pomerne rozšírené :) už máte aj nejakú destináciu vybratú? @izinka12 nepôjdeme spolu? :D @stanicka13 a Vy kde si ste vybrali? :) Nepôjdeme spolu tiež? :D
Odpovedať
Exotika teraz dosf fici by som povedaloa. Europa moc bezpecna nie je a do chorvatska sa da ist aj normalne. Niekto si chce pre svadobnu cestu vybrat nieco specialneho, tak voli dalekejsie destinacie. Co sa mna tyka, tak by som rada navstivila zanzibar. Vela som o nom pocula a zevraj je to tam ako v raji, bola ste tam uz niektora?
Odpovedať
Profilova fotka
Moj sen je ist na svadobnu cestu na Male Divy a dufam teda, ze sa nam to potom podari aj zrealizovat. Chceli sme tam ist povodne na normalnu dovolenku ale povedali sme si, ze si radsej pockame a pojdeme az po svadbe, aby sme to mali take specialne. Moj drahy by sice radsej isiel niekde do Svedska alebo Finska ale povedal, ze sa mi prisposobi a na sever pojdeme potom neskor ale celkom to tam taha aj mna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@otil_a To nemyslis vazne, ze Europa nie je moc bezpecna😂
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzancela jó male divy by som dala aj ja.. okamžite by som bola pobalená a išla by som.. ale je veľa destinácií kam by som rada šla, len viem, že všetko za svoj život isto nestihne.. ale tak bola by som rada aspoň za španielsko, male divy, sri lanku, kapverdy.. to je taký môj malý zoznam :-)
Odpovedať
@otil_a Zanzibar to je aj moja jedna z alternatív :D a tiež som o tom počula, že kto nebol ešte tam, že môže ľutovať, ale čo som sa bola pýtať po cestovkách tak túto destináciu veľmi nemajú a keď majú tak je to mrte predražené :-/ a sami že by sme šli, no nvm ...keby ešte dakto šiel :D @debbina más teda pekný zoznam destinácií, ale treba ísť ešte pokiaľ nie sú detičky, lebo s nimi už tieto exotické krajiny sa budú zvládať asi ťažšie ...
Odpovedať
Profilova fotka
@uniquegirl zanzibar nie je az tak predrazeny a kazda seriozna cestovka ho ponuka. Vies ist za sumu, ktoru bezne nase 'skvele' slovenske cestovky pytaju za obycajne turecko.. Treba len troska guglit a hladat informacie
Odpovedať
A co poviete na svadobnu cestu takym stylom, pobalit sa prist na letisko a pozriet si tie ultra last minuty, ktore sa ponukaju prakticky len na letisku. Raz ked sme leteli na dovolenku, tak som videla na letisku stanok, kde sa ponukali zajazdy, ktore prakticky ludia zrusili na poslednu chvilu. Mohlo by to byt celkom zaujimave, ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@adrinna To by vobec nebol zly napad ale ako vies co si mas pobalit? :-D Vies ty sa zbalis na nejake piesocnate plaze a bude sa dat letieti iba do svedska alebo kde. Ja by som sa tohto bala. Ale radsej by som isla niekam na sever, podla mna su to rovnako zaujimve krajiny ako nejake male divy alebo kanare
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?