Kréta v júny

Ahoj baby, prosim vas o radu. som v 5 mesiaci tt a rozmysame nad svadobnou cestou . a kedze by sme chceli vycestovat uz tento tyzden, mate nejake tipy?rady? co hovorite na Kretu? nebude tam zima?
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 ahoj, my sme boli na krete pred troma rokmi v polovici juna, tiez som bola tehotna (23-24tt), pocasie super, horuco, akurat jeden den strasne veterno, inak fajn :-)
Odpovedať
a severna ci juzna kreta?
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 severna
Odpovedať
lebo mi sa mame rozhodnut medzi severnou a juznou a nevieme si vybrat. a akm otely ste boli? mala si aj papier od doktora?
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 uz nepamatam hotel, boli sme cca tristvrte hodky od letiska. Papier od dr netreba, tusim len od 35tt keby si letela. Len myslim, ze je nejake poistenie pre tehotne, to vybavis asi v ck a pri vydavani leteniek to oznam, pre tehotne su urcene miesta... Ja som sa toto vsetko dozvedela az spatne, ked uz sme boli doma z dovolenky :-N
Odpovedať
dakujem, ja sa len toho bojim ze bude zima
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 to urcite nie, bude mozno okolo 30 stupnov, co je fajn :-)
Odpovedať
Tam bude teplo. Však už aj tu u nás je celkom teplo, tak si myslím, že aj u nich to bude fajne. Ako podľa mňa sa @domi1512 nemusíš nejako si báť. Tých 30 stupňov tam bude isto a tebe asi ani viac netreba. Lebo zas si prehrievať bruško, to tiež nie je nejak moc dobré. Len sa ty neboj a poriadne si uži dovolenku.
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 Minulý rok sme tam boli od 12. do 19. júna. Konkrétne oblasť Malia, hotel Dessole Malia Beach. Od začiatku až do konca pobytu teplo 28-32 stupňov. Sem tam obláčik ale až tak zapasoval niekedy. Voda teplá bez problémov sa dalo kúpať aj hneď ráno. Rok pred tým sme boli zasa posledné dva septembrové týždne v oblasti Stalida hotel Cactus beach. Rovnako teplá voda aj vzduch, prvé dva dni nám vôbec nesvietilo slniečko ale teplo bolo aj tak. Kréta je na počasie bezproblémová, toho sa určite neboj. A navyše oblasti Malia a Stalida sú najkrajšie a najlepšie z celej Kréty čo sa týka pláží, nočného života aj nákupov. Jednoznačne odporúčam.
Odpovedať
@domi1512 My sme boli minuly rok v druhej polke juna, zima nebolo, mali sme aj 33 stupnov. Mali sme aj zo 2 chladnejsie dni, ked bolo tak 27-28 stupnov, viac fukalo, ale inak v pohode sa dalo kupat. More je este trosku studensie, ale pre nas to az taky problem nebol .
Odpovedať
@domi1512 Kréta je krásna a romantická. Myslím, že sa vám tam bude páčiť. Keďže asi nehľadáte nejaké rušné miesto na dovolenku. Kréta je taká tichá a fakt romantická ako som napísala. Boli sme síce koncom júna ale počasie už bolo super. Takže myslím, že by už aj teraz mohli byť pekne teplúčko
Odpovedať
Profilova fotka
Ahooj my chodime kazdy rok v oktobri a tento rok sme si to dali v maji. kukam na pocasie a ma byt krasne teplo cely jun..(aspon tak pise https://www.yr.no/nb/liste/dag/2-2601...). ja odporucam najst si hotel s kuchynkou v Agia Marina, pozicat si auto a kazdy den chodit kuknut na nejaku inu plaz. Ked si pozries top 10 na krete, urcite zistis ze sa oplati mat auto. Maju aj celkom fajn appku vola sa My Crete Guide kde si mozes pozriet plaze, restiky atd a ma to v sebe aj mapku a gps takze ta to bude navigovat kam len chces. Co sa tyka plaze- na severe su viac piesocnate plaze, na juhu su viac kameniste- my snorchlujeme takze my vzdy chodime na juh. Co sa tyka ciest, maju tam jednu velku dialnicu ktora ide pozdlz celeho severneho pobrezia a na juh sa vzdy len odpajas...juh nieje az tak prepojeny takze sa moze stat ze ak chces ist len na vedlajsiu plaz, musis sa vratit az na sever a potom sa vratit. Ak sa rozhodnes ist a chces nejake tipy ci sa oplati ist na taky alebo onaky vylet, alebo kde zaparkujes zadarmo v centre Chanie, daj vediet. Kreta je krasna a urcite by to bola skoda len zabit cely cas na jednej plazi v jednom hoteli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@palga ahoj, čiže vy už máte ten to rok Krétu za sebou? a koľko trval let prosim ta? mame na vyber sever alebo juha dnes sa musime rozhodnut. Pocasie co som pozerala co si aj ty poslala tak tam je max 24-25 stupnov to bude dost?
Odpovedať
joj aj ja by som šla veru a hneď. asi by som ani neriešila nejak počasie. pobalila by som sa za 30 minút a mohla by som ísť. @domi1512 podľa mňa sa nemáš čoho báť, tam budú mať možno aj viac ako 30 stupňov a čo mám ja zatiaľ zopár dovoleniek za sebou, tak som si všimla, že tam keď je aj 27 stupňov, tak sa človek cíti ako keby ich bolo omnoho viac, bude to asi tou klímou
Odpovedať
Profilova fotka
No urcite si vyber tu menej veternu stranu (neviem ci to je juh alebo sever teraz), lebo tie vlny (ak nie ste niekde v zatoke) by mohli robit problem tebe ako tehotnej pri vsupe do vody. A podla mojho nazoru voda nebude dostatocne tepla este. Nemalo cas sa to vyhriat. Ale ak ste otuzili, tak v pohode:) Pocasie bude urcite uz pekne
Odpovedať
Profilova fotka
juuj tiez by som sla na dovolenku a asi by mi bolo aj jedno kam by to bolo, no isto by tam bolo krajsie ako tu. pocasia by som sa teda nebala, bo by som povedala, ze ked cestujes uz hentak s bruskom, tak sa asi nebudes opekat cely de. dala by som si pozor asi na plaz a take veci, vies aby bol dobry vstup do mora
Odpovedať
Teplo tam bude. Vsak si vezmi ako je teplo u, tak tam to bude este horsie. Mozno zavanie obcas vzdusik od mora, ale tak ten ti podla mna spravi len dobre. Ale pochvalila by som ta za to, ze nejdete neskor. Ono ked sa to tak vezme, to by uz bolo aj dost pred porodom, ale teraz to abude akurat. Uzite si teda poslednu dovolenku vo dvojici jak sa vravi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@domi1512 ano uz to mame za sebou...ak pojdes na juh, Palaiochora je pekna dedinka....ak na sever, vyber si hotel v Agia Marina alebo Platanias. My vzdy byvame na severe a potom jazdime na juh na rozne plaze. prepac ze som sa neozvala skor, ale az tak casto sem nechodim a uplne som zabudla :) A urcite tam bude dostatocne teplo. Let trva tak 3 a pol hodiny. Na Krete je o hodinu viac, tak na papieri to vyzera ako dlhsi let.
Odpovedať
Profilova fotka
Dievcata a mate skusenosti so severnou Kretou v septembri? My akurat zvazujeme, ze predsa len dame svadobnu cestu, len neviem vybrat poriadny hotel. Pozeram 4 a 5 hviezdickove a ked ich pozriem na trip advisor, no ziadna slava. To tam tie izby naozaj vyzeraju tak opotrebovane, ako na foto od zakaznikov? Viete odporucit dobry hotel blizko piesocnatej plaze? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@alexsk skus pozriet mikri poli. Ono sa vsetky casom opotrebuju, ale urcite to tam take hrozne nebude. Na tripadvisore su najviac pravdive/objektovne hodnotenia severanov, citaj si ich recenzie:) a urcite nie sk cestovka! Tie ponukaju luxusne mega super hotely, ktore v skutocnosti tie rakuske radia do priemeru az podpriemeru
Odpovedať
Profilova fotka
@kava333 dakujem krasne, len my chceme letiet z Kosic a to asi rakuska cestovka neponuka :) na trip advisore su skutocne skvele recenzie, dozvies sa nielen, aky je hotel a jeho sluzby, ale aj rozne nastrahy, ci vylety v okoli.
Odpovedať
Profilova fotka
@alexsk juuj tak to neviem. Skus zavolat do slovenskej pobocky neckermannu, urcite ti povedia na 100%, ci ano alebo nie:) imho na kazdej dovolenke je pekne, najdete nieco pekne:)
Odpovedať
Profilova fotka
https://sk.hotels.com/ho563503/?pos=H... taketo nieco hladas? skus popozerat hotels.com aj jazyk sa da zmenit na slovencinu
Odpovedať
Podla mna dovolenku si robi krasnou sam clovek, takze ak na nu pojdete dobre naladeni a budete taki stale, tak asj samotna dovolenka bude skvela. Isto by som skusila kontaktovat slovensku pobocku danej spolocnosti, isto aj u nas maju nejake to zastupenieč a oni ti uz poradia co a ako.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?