Ja to zhanam kvoli tomu ze bude vela hosti z francuzska a je to pre nich tradicny svadobny dezert. Ale v nasich koncinach sa do toho nikomu nechce (a ani sa nedivim) 😅
tomu verim, ako vyzera to byt dost pracne ale zas uz na pohlad sa mi zbiehaju slinky, sice som to nemala este moznost vyskusat, no verim, ze to isto chuti skvelo
Pozrite si ked tak diel z CT1 diel Pece cela zemne z kucharskeho prostredia. Tam ho robili. Bol to skvely diel, niekto kto vie profiterolky by to mozno zvladol 🙂 Drzim palce a daj ked tak foto 🙂
Na internete najdes aj recepty v cestine, ci slovencine. Ak som cital je to skoro ako odpalovane cesto na veterniky, tak myslim, ze dobra cukrarka to spravi, ked vie spravit veterniky
su to profiterolky (takze odpalovane cesto), zvacsa plnene naprikald vanilkovym kremom, ale nemusia byt, stavaju sa do vezicky pricom ich spaja karamel. je to tradicny slavnostny dezert vo francuzsku.