POdla mna je to nizka cena, zvlast, ked potraviny isli hore, maslo zdrazelo o 30%, vajíčka tiež zdrazeli....ja pečiem torty, cena je bez ohľadu na to, či ide o "normalnu tortu" alebo svadobnu rovnaka. Odvija sa od inych veci ako je zrovna to, ci je, alebo nie je na svadbu:-) Kazdopadne, nepouzivam margariny a ine dobroty, takze pod 10 EUR za kilo urcite nejdem
10-Eur za kg je uplne bezna cena ak by si si dala robit taku klasicku poschodovu len s nejakou maslou vzdy okolo torty a nejakou kvetinkou. Ale ked su bohato zdobene take kaskady kvetin alebo postavicky alebo padajuce zavoje a tak, tak tam ide uz o ten cas kolko na tom cukrarka stravi lebo to je piplačka, je rozdiel robit hladku tortu a tortu s bohatou vyzdobou-tam sa pohybuje cena aj 12Eur a vyssie.
záleží, čo sa za tou cenou skrýva. Je rozdiel, či má torta všetky poschodia - korpusy aj plnky rovnaké, alebo nie. Či je v torte ovocie alebo nie. Je rozdiel aké suroviny sú použité na výrobu tej torty - krém múčny a krém tvarohovo-šľahačkový majú iné ceny vstupných surovín, tak bude aj cena celej torty rozdielna. Tiež to závisí od zdobenia - tri stuhy okolo každého poschodia a na vrchu prstienky sa dajú zohnať pod dve eurá a celé zdobenie trvá päť minút. Kvety na torte ktoré sú na nerozoznanie od živých, alebo ručné maľovanie na tortu trvá kopu hodín. Je dôležité, či torta spĺňa tvoje chuťové a estetické kritériá, ak áno, cena je OK., aj keď ja osobne si myslím, že za takúto cenu v dnešnej dobe už nie je možné upiecť tortu s použitím naozaj kvalitných surovín. Iba ak je cukrárka z tvojej rodiny a za prácu si nechá symbolickú sumu.