Koláče

Profilova fotka
Ahojte! Potrebujem radu, koľko vážne treba koláčov na 80 ľudí. Lebo ja si myslím, že 1000 koláčov je veľa. Je to podľa mňa prehnané. Navyše nepoznám človeka, ktorý by na svadbe zjedol 7- 8 koláčov, ako sa to počíta na osobu. Koľko stačí koláčov 200-300-400-500? :)
Odpovedať
@danielanicka tak my budeme mat okolo 300 porcii ale aj tak to bude asi veľa. Plus všetko "buchneme" na sladký stôl na stoloch nič nebude. Budeme mat svadbu v lete tak skôr sa zameriame na limonády a pitný režim.
Odpovedať
my sme počítali 15 koláčov na výslužku a na hostinu 8 tácok po 30 koláčov a aj tak si myslím že nám ostane.
Odpovedať
my sme na vysluzku davali 10-15kolacov do krabice a na svadbe sme ratali na hlavu cca 5kolacov ... dokopy pri 20 ludoch sme mali skoro 700 kolacov a co ostalo sme rozdali :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq @sisslik24 @lilyianka My budeme mať aj fontánu, takže si myslím, že netreba zbytočne utrácať za koláče. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali tiez 80 ludi a kolacov 2500. A vobec to nebolo vela. Pretoze davas do vysluziek, susedom, do prace a to sa rozchyta ani nebudes vediet ako. I ked zavisi mozno aj od kvality a dobroty kolacov :-D
Odpovedať
Profilova fotka
no, my tiez pocitame do 80 ludia a kolacov okolo 2000.to nie ze len do saly a na vysluzky, ale treba ti nieco aj na sobotu, ked sa ludia budu zhromazdovat, pred kostol, a potom aj na nedelu...kolacov nikdy nie je privela :-D
Odpovedať
Tak samozrejme záleží aj od toho akú svadbu plánujete. Pred kostolom žiadne koláče rozdávať nebudem na svadbe dostanú naši hostia med a víno ako vyslužky a ti čo su cezpolni majú booknute raňajky vrámci ubytovania. Radšej im na doma zbalime niečo z teplého bufetu (lebo jedla bude habadej) aby nemuseli variť. Zdá sa mi to tak lepšie lebo presne viem kde skončila každá koláčová vyslužka čo sme doniesli domov my..
Odpovedať
@danielanicka no nie je to veľa... Možno aj málo... Ono až na svadbe a po svadbe to zistíš. Nás napríklad zaskočilo, ako si niektorí svadobčania bez chrbtovej kosti prišli vypýtať pre tých, ktorí neboli pozvaní na svadbu (ujo prišiel pre syna pýtať). Potom nám bolo povedané od iných, že v škatulke bolo "len 8 kúskov malinkých" (popritom to balili čašníci a zakryté bolo celé dno, takže netrochárili). A to na svadbe sa mohli "dožrať" všetkého, čo sa aj.. Pred sobášom bola recepcia na námestí, tam boli kysnuté moravské (2 krabice od kureniec na husto naukladané) a štedráky (3 plechy). Naša strana (svokra si výslužky robila sama, dokonca aj tam sme dali niečo my, lebo mala málo :-N ) sme mali cez 1000 ks, k tomu 3 torty, bolo aj slané - pagáče oškvarkové, čoko-fontána... Hostí bolo niečo 120 (aj s gratulantmi a 15 deťmi) a mama v pondelok musela dokupovať, lebo bolo ešte málo na výslužky :-o !! Takže chcem tým povedať: ako si zorganizuješ, tak budeš mať :-) Nás poniektorí svojimi hláškami dorazili, takže nakoniec mama povedala, že sme mali spraviť tak, ako som ja chcela pôvodne - nedávať žiadne výslužky! Na svadbe sa stoly prehýbali, nebol nikto hladný, každému sme chuťovo ulahodili.. Lebo tak či tak, vždy sa nájde niekto nespokojní (ale podľa mňa to bola len závisť :-D)
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq aj nasi hostia mali aj ubytovanie aj ranajky, ale aj vysluzky. Pretoze sme od nich podostavali mnozstvo € a zdalo sa nam nefer setrit na nich. Ze vy ste ich vyhodili predsa neznamena, ze to tak robi kazdy. U nas sa vzdy zjedli alebo odlozili do mraznicky. Ked ludia nedostanu vysluzky, vnimaju to velmi negativne. Aspon podla mojich skusenosti. Nevesty sa vzdy snazia robit co najinaksiu svadbu a pritom ludia sa chcu len dobre najest a zabavit sa. Skoda, ze sa na to zabuda. Ale je to kazdeho osobna vec :-)
Odpovedať
@zaba22 neviem keď každý dostane fľašku horského medu a dobre víno to akože nedostal vyslužku? Tu nejde o to aby som na nich šetrila, na svadbe bude jedla pitia aj sladkeho dosť veď ku koláčom pribudne ešte torta. Ale myslím si že ani preháňať to netreba. Samozrejme ako je u každého zvykom. Svadba je podľa mna v prvom rade oslava lásky dvoch ľudí a ich odvahy dať sa na spoločnú cestu životom. Pozvaní by na ňu mali byt ľudia ktorí tam prídu kvôli novomanzelom a nie kvôli koláčom v krabici.
Odpovedať
Profilova fotka
@marienkakf @zaba22 @katikaq Súhlasím teoreticky s každým názorom, ale myslím si, že ak viete, že niekto bude nadávať a závidieť netreba ho ani pozývať :D :D :D Ja nepozývam skoro žiadnu rodinu z otcovej strany, lebo sa k nám zachovali hnusne. Rozumiete rodina nerodina nepáči sa mi ich správanie. A tí, ktorých pozývame nás majú radi a aj my ich. Myslím si, že nikto ebude hundrať :)
Odpovedať
tie koláče su velmi individuálne záleži na ročnom období ,na ludoch,kolko chceš dat do výslužky atd , ja mala z toho tiež hlavu a nakoniec som vzala papier každého hosta som napísala postupne ako idu po rodinach som pisala ku každej rodine počet kolačov ,kolko im dam a potom prirátala koláče kolko dávam do roboty,pred kostol,farárovi a spevákom aranžerkam,susedkam ..atd prirátala ešte počet kolačov čo sa bude brat do sali ratali sme tak 6ks na osobu,na nikoho nezabudni.A Teraz k poctate veci mali sme spolu s manželom okolo 56 ludí a kolačov nejakých 2100ks poviem ti,ostalo malo všetko sa skoro zjedlo. A ked ti možem poradit radšej dám viac koláčov akoby malo chýbat :-S ved kolače čo ostanu možeš dat do mrazáka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?