Množstvo koláčov a výslužka pred svadbou

Ahojte, rada by som sa spýtala aké máte skúsenosti s množstvami koláčov na svadby, kde bude okolo 100 ludí dohromady. Svokra by rada objednala okolo 3000 ks, čo mne príde prehnané. Počíta 5-7 na osobu, a 30 do krabice ako výslužku. Plus ešte domov do rodín a dačo na ponúknutie susedov. Aké máte skúsenosti vy? :) Čo sa týka ešte výslužky, aký je u vás zvyk? Nosiť pred svadbou do rodín, alebo ráno dávať keď odchádzajú zo svadby? Vďaka za každý názor :) L. :)
Odpovedať
@kay107 Ahoj :-) To číslo je totálne? Už nebude nikto nič dávať? No ja si myslím, že to je prehnané len o kúštik :-) A hlavne, ak budú koláče chutné :-) Sa ti to nezdá, ale rozchytajú sa rýchlo. Záleží aj, komu všetko chcete dávať výslužky...(susedia, kolegovci, ....) U nás bolo vyše 100 ľudí a ani neviem koľko sme mali zákuskov (rátam aj so svokrinou stranou okolo 1500 a plus sme mali 3 štedráky a 2 veľké krabice plné moravských, takých menších). Torty od hostí som zrušila (mali sme 3 takej normálnej veľkosti, ktoré som si dala sama upiecť). Na svadbe boli aj ovocné šaláty a čokoládová fontána, takže aj iné sladké bolo :-) A moja mamina išla v pondelok dokupovať zákusky, lebo sme mali málo na výslužky!! (trocha nám zlyhala logistika u cukrárky a nenakrabičkovala nám výslužky, potom sa to už domiešalo :-(). Tie sme dali prítomným svadobčanom pri odchode zo svadby a tým ostatným po svadbe v pondelok - utorok. Čo by som svokre vyhovorila je, aby nedávala 30 ks do krabice, to sa mi vidí veľa... Najprv si zadovážte krabice v takej veľkosti, aby ste mali so zvoleným počtom (by som zredukovala na 10 - 12 maximálne, záleží od veľkosti zákuskov) pokryli jej dno, aby nevyzerala prázdna. A ešte si dávajte pozor, aby bola dostatočne tvrdá, aby sa vám nelámala.. Toť moje postrehy :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojcek @kay107... nuz.. my sme mali cca. 60 hosti, cize nie stovku, ale vychadzali sme z inych poctov a podla mna to bude vela... ;-) na hostinu sme pocitali 4 ks na osobu, aj to sa mne zdalo vela, kedze sme po slavnostnej veceri ku kave rozkrojili aj svadobnu tortu a hned vtedy sa vylozila aj cokofontana... navyse svadbu sme mali uprostred leta (18.8.), cize ani sa ludom tolko toho neziada a to, co sme brali na hostinu z kolacov.. tak dost pozostavalo... navyse my sme dostali este dalsie tri torty (od mojej sestry, od krstnej a grilazovu od svokrovcov), tak sme po svadbe este rozdavali aj tieto torty... vysluzky sme mali rozdielne... rodine sme davali po 30 kolacov na rodinu a kamaratom a znamym asi 20 kolacov na par/ rodinu... avsak, co som zazila, tak v poslednej dobe sa dava tak cca. 15 ks na rodinu.. plus nieco susedom, k svadobnym rodicom domov a na radnicu/ do kostola, nielen ako vysluzku matrikarkam ale aj gratulantom, co neboli pozvani aj na hostinu a do prace rodicom aj mladomanzelom.. neviem uz presny pocet, ale bolo to nieco vyse 1000 ks, takych mensich svadobnych, alebo mozno do 1500, kedze svokrovci si dali do prace robit sami v mieste bydliska, aby nemuseli v lete prevazat, kedze cesta trva takmer 2 hodiny.. a ako vravim... pozostavalo dost, aj ked sa dost aj rozdalo... samozrejme zavisi aj, ako je to u vas zvykom, z ktoreho si regionu, lebo na Vychode casto je zvykom aj to, ze hostia ludi doma uz den pred svadbou alebo aj den po svadbe...nasa svadba bola v BB a tam take zvyky nemame... a co sa tyka nosenia vysluziek.. ti, co boli z okolia, tym sme doniesli vysluzky vopred a velmi to ulahcilo organizaciu po polnoci a ti, co boli z dalej.. tak sice realne to mali na izbach v chladnickach na internate uz den pred (kde boli ubytovani) a bolo to idealne... lebo, ti co odchadzali velmi skoro, nemusel nikto kvoli tomu skor vstat, aby im vysluzku odovzdal a teda potom si to brali rano, ked odchadzali zo svadby.. kedze u nas som toto ja podcenila pri mojich kamaratkach s rodinami, tak som s tym po polnoci zabila kvanta casu.. odporucam preto urcite pred svadbou do rodin, aspon pre tych, co su z okolia a nie rano po svadbe ci v noci cestou zo svadby.. 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@kay107 ja mám menšie zákusky a odporúčam 4-6 pri väčších 3-4 na hlavu. treba počítať pred kostol tam aspon 80 výslužky sú individuálne robím aj také "pozornosti" 10 zákuskov tie sa dávajú kamarátom a známym. potom tie čo idú do rodín dávam malú tortičku plus 10zákuskov 5banketiek a veľká výslužka ide krstným rodičom a tam ide veľká torta 20zákuskov 10banketiek treba rátať 50 zákuskov domov+ 50 do práce všetko pekne nakrabičkujem a nevestička, alebo teda svadobný rodičia sa zvyčajne deň pred svadbou zastavia a pekne poroznášajú najčastejšie v piatok ;-) s pozdravom Anna
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali 80 ludi.. kolacov som mala okolo 1100ks. Uz nepamatam presne. V tom boli klasika zakusky v candy bare,na candy bar,pred urad a vysluzky a plus som mala 4poschodovu tortu. Nam to uplne stacilo. S tym ze ale neponukame susedov. Len 1 rodine sme zaniesli krabicku. Urcite si ich rozdaj PRED alebo PO svadbe!! Ja som s manzelom viedla boj kedy co a skoro som ho zabila na svadbe ]-( lebo sa nechytil ani jednej krabice a ja som nestihala roznasat. Dokonca mi par ludi odislo bez a ani nedostali..stratili mi zoznam takze som v tom mala poriadny gulas. Na konci svadby som este pridavala di krabic aby som sa ich zbavila poslednym hostom..
Odpovedať
ja kolace budem minimalizovat na co sa len da.., co svadba nenormalne mnozstvo zvysnych kolacov na hostinu 4 kolace na osobu do vysluzky 12 kolacov par, robota 50 ks, mama robota 30ks, zbor 50ks a este daco na obrad, pocet ludi mame 70 cize 35 vysluziek + vysluzka pre DJ, kameramana a kapelu a koniec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?