Plnka do svadobnej torty

Profilova fotka
Ahojte Aké plnky v svadobných tortách ste mali? Chcem 3 poschodovú, ale neviem akú 🤷‍♀️
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mať čokoládovo vanilkovu, druhé citrónovú ako bratislavské rezy s na vrchu mascarpone s lesným ovocím. Pôvodne sme chceli spodok puncovu ale cukrarka neodporúča ☺️
Odpovedať
@simvansof My sme mali kazde poschodie rovnake. Plnka bola z mascarpone s ovocim. Vyberte si podla seba, co mate radi.
Odpovedať
My sme mali čokoládovu s mascarpone a lesnym ovocím, na vrchu bola natreta bielou čokoládou, lebo marcipán som nechcela.Chuťovo bola skvelá :-)
Odpovedať
A este k tomu ked je kazde poschodie ine: Stretla som sa s tym na svadbach a krajala sa torta zaradom a roznasala na stoly - takze som dostala prichut aka na mna "vysla" a nie taka, aku mam rada :D A cim vyssie poschodie, tym mensie, cize nejaka prichut sa ujde len malemu poctu ludi. A neviem si predstavit nejako to triedit - ze kto ma na ktoru chut, alebo ako. Takze za mna urcite dat celu tortu jednotnu.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali trojposchodvu kazdu inu a kazde poschodie bolo skvele aj korpus bol na kazdom iny aby torta pekne vynikla my sme davali take sviežejsie prichute prva bolo pribinacik druha tvaroh a mascarpone a posledna tm. cokolada a višne korpus sa tiez farebne menil podla plnky aby to vyzeralo pekne ked sa pokraja poradila mi to cukrarka takze som jej dala volnu ruku a nelutujem nikto nepovedal nic zle na prichut ktoru dostal. ked je dobra cukrarka a spravi kazde poschodie aj ine nemoze to pokazit podla mna.. ale tak je to na vas
Odpovedať
Profilova fotka
Ja davam podla poziadaviek zakaznika a podla rocneho obdobia (v lete nie mascarpone). Kazdemu podla chuti... vela toho je na vyber, ovocie sezonne, cokolada, karamel, orechy...
Odpovedať
@lara320 ak sa môžem spýtať, prečo v lete nie mascarpone? Ja práve že v lete dávam takéto svieže plnky s ovocím takmer do každej. Veď ju plním v piatok, zje sa v sobotu, maximálne v nedeľu. Myslím teda svadobné torty, ktoré sa prinesú na svadbu a zjedia, nie ako kedysi sa torty naplnili v stredu, štvrtok, v sobotu sa vliekli cez pol Slovenska na svadbu, tam stáli desať hodín na stole, potom sa rozdali hosťom a putovali zase cez pol Slovenska k nim domov.
Odpovedať
@fokuska na svadobné torty dávam v drvivej väčšine (ak sú teda trojposchodové) spodné poschodie jednu plnku a stredné a horné druhú. Ak je torta štvorposchodová, tak spodné a horné jednu a dve stredné inú, aby bol približne rovnaký počet porcií z jednej aj z druhej plnky. Keď sa torta krája, zareže nevesta so ženíchom do vrchného poschodia pre foto a kameramana a potom sa poschodia rozložia, ide to super, lebo každé dávam na kartónovú podložku, krája sa súčasne aj z takej aj z takej plnky a každý si môže vybrať. Triediť nič netreba, obsluha zoberie zopár porcií z tej a zopár z inej a roznáša, keď sú dve plnky, vyberú rýchlo. Tiež neodporúčam každé poschodie iné, to horné je fakt len pár porcií.
Odpovedať
@maslenka Tak to je fajn vymyslene tak ako popisujes. My sme mali v maji mascarpone plnku a torta drzala krasne, ako pises bola cerstva a nemali sme ju vystavenu 10 hodin v sale. Chut bola velmi dobra, osviezujuca, lahka :) My sme boli na svadbe, kde mali kazde poschodie ine a krajalo sa zaradom aj roznasalo zaradom. A pri nasom stole sa akurat dve poschodia "stretli", cize niektori mali svetlu plnku aku nemaju radi a ja som dostala cokoladu s visnami a tu kombinaciu nemam rada ja :D cize keby sa opytali a dali na vyber, tak si kazdy vezme ako chce :) Ale zas na inej mali dve torty a pokrajali, rozlozili na stolik a kazdy sa ponukol kedy chcel a z ktorej chcel.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka ja tiez plnim torty den pred svadbou, ale mam skusenost, ze ked sa torta vylozi o 15stej a kraja po veceri okolo 20 alebo neskor a je vonku teplo, tak je riziko skyslenia ovela vacsie Ak viem, ze tortu nebudu vystavovat pol dna v teple, ale chvilku a krajaju, tak v pohode aj mascarpone Je to moje odporucanie a podla toho sa nevesta rozhoduje aku chce :) samozrejme je to ich den ich volba
Odpovedať
@lara320 mascarpone plnky robím desať rokov, v živote jej nič nebolo, vždy upozorním, že tortu po hodine dať do chladu, aj na konzumáciu je lepšia vychladená, ale väčšine ľudí to je jasné, aj bez môjho upozornenia. Mať tortu na stole pred nevestou pol dňa sa už dnes myslím ani nestáva. Len ma zaujalo, že v lete mascarpone plnku nerobíš, myslím, že v lete chutí viac ako v zime.
Odpovedať
@fokuska aj to je riešenie, len torta je chutnejšia vychladená, ak je na stolíky pokrájaná, už nie ej taká chutná. Ale tak zase torta nie je na svadbe to najdôležitejšie, ja si absolútne nepamätám, aká plnka bola v mojej svadobnej torte...je pravdou, že som ju nejedla, sladké nemusím, ale aj tak.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maslenka Oni to praveze mali tak, ze torta bola v chlade, vylozili ju von az pred krajanim - teda obe a aj DJ zahlasil, ze torty su rozkrajane, nech sa kazdy ide ponuknut ktorou chce. Cize vacsina sa ponukla hned a mala to cerstve, potom je pravda ze to tam stalo, cize ti co cakali a jedli az neskor, tak uz nemali take vychladene
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?