Svatebni dort - dát péct nebo ne

Zdravím :) chci se zeptat, naskytl menší problém ohledně dortů. Nevěsty, dávate si péct svatební dort nebo ne? Mně bylo řečeno, že je to zbytečnost, abych dávala péct, když mi tam z rodiny přinesou nějaké dorty. Tak nevím. Jak se to u vás? Děkuji :)
Odpovedať
ahoj, my sme si nedavali piect, ... lebo presne ako pises, rodina doniesla torty ;)
Odpovedať
Ahoj, ja zase premyslam nad tym, ze ju nebudem davat piect z toho dovodu, se na stoloch bude plno inych kolacov a kazdy si vyberie aky ma rad, tak je to zbytocne a urcite aj niekto nejaku prinesie....☺a co si pamatam..posledne tri rodinne svadby...nikto tortu nekrajal, resp.nemal a vobec mi nechybala.😉
Odpovedať
Děkuji moc žienky, asik se taky na to vyprdnu, ušetřím 150 euro aspon :)
Odpovedať
@petra2016 no my sme mali jednu nasu hlavnu, ktoru sme rozkrajali, tie, co doniesli hostia, sa rozkrajali pre hosti ked odchadzali. A druha vec, ked ti viacery hostia donesu torty, ktoru si vyberies, aby ste ju rozkajali, moze sa niekto urazit, ze preco ste nevybrali tu jeho. Navyse tie torty, co donesu hostia nebyvaju take velke, aby vystacili pre vsetkych (ale samozrejme zavisi od postu hosti...)
Odpovedať
@petra2016 urob si tak, ako ti to vyhovuje, ak ti na svadbe nebude chýbať spoločné krájanie torty s manželom pre všetkých hostí a viac tortičiek ti prinesú, nemusíš ju mať vôbec. Niekto ju chce ako ústrednú časť candy baru, v rovnakom štýle ako všetky sladkosti naokolo. Niekto nechce svadobnú tortu vôbec, iba cupcakes na stojane, niekto sa dohodne s rodinou, aby nenosili torty, lebo to v podstate len komplikuje život, koláče a torty pre hostí, susedov, známych sú už nakrabičkované, väčšinou aj roznesené, ostávajú len koláče a svadobná torta, ktorá ladí s celkovou výzdobou a štýlom svadby. Svadobná torta bola kedysi symbolická, bola to sladkosť, ktorá sa rozkrájala pre všetkých hostí, každý z nej mal aspoň kúsok zjesť pre šťastie mladomanželov, ale kľudne môžeš byť bez torty, vydáš sa aj tak. :)
Odpovedať
Dobře, děkuji moc, ještě o tom popřemýšlím :) Díky moc
Odpovedať
Symbolika a rituály Tu je pekne opísaná symbolika svadobnej torty je to zo stránky nevesta.sk Okrem typickej bielej farby sa svadobná torta spája s tradičnými rituálmi. Spoločné rezanie torty novomanželov predstavuje ich prvý krok do spoločného života. V minulosti však tortu rezala výlučne nevesta. Ženích jej začal asistovať až vtedy, keď sa torty stali pompéznymi ťažkými koláčmi, ktoré išlo len ťažko odkrojiť. Následné podávanie kúskov torty hosťom sa opäť viaže s históriou. Evokuje spojenie so starým Rímom, kde si svadobčania pre šťastie zbierali omrvinky zo svadobného chleba. Ako vtedy, tak aj dnes obslúženie hostí symbolizuje plodnosť a hojnosť. Druhou úlohou nevesty a ženícha je spoločné kŕmenie sa tortou, ktoré je krásnym symbolom ich vzájomného záväzku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?