Torta čokoládová

Zháňam cukrárku v PO kraji,ktorá urobí svadobnú tortu poschodovú, ale nie marcipán ale čokoládová poleva. Nemáte tip?
Odpovedať
Profilova fotka
aj plasticka čokolada skvelo chuti a je krajsia ako len keby to malo byt poliate =)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslim,ze by to zvladla hociktora sikovna cukrarka...ja som robila taku svagrinej v maji na svadbu,ale trosku som sa bala toho ci sa poschodia neprepadnu,tak som kupila trojposchodovy stojan a nan poukladala 3 torty... Poliata bola ganazou a anavrchu cerstve ovocie a mala uspech jednak vsetkym chutila a jednak sa vsetci potesili ze "normalna" torta s fajnou cokoladou...lebo teda popravde vacsinou si aj tak potahovku vsetci daju nabok a vyhadzuje sa,to som radsej investovala do kvalitnej cokolady a len sa po nej zaprasilo....
Odpovedať
Profilova fotka
tiež si myslím, že overená aj keby stará tetuška cukrárka v okolí je lepšia investícia ako rýchlokvasené marcipánové cukrárky :) klasika je klasika, ja robievam tiež len takto a marcipánové bojkotujem :D
Odpovedať
@karamelka307 pozri na stránku www.tortyodmamy sú tam cukrárky rozdelené podľa krajov, určite niekoho nájdeš @karinamiro žiadna plastická čokoláda, ani žiadna čokoládová hmota na poťahovanie sa nevyrovná čokoládovej poleve, o ganache ani nehovorím @zuzka2808 nie všetky rýchlokvasené marcipánové cukrárky sú také, že nedokážu urobiť čokoládovú tortu. Nemyslím seba, nie som cukrárka, je to len moja záľuba, poznám kočku, ktorá nedávno robila čokoládovú poschodovú tortu na svadbu a mne padla sánka. A to začala piecť pred dvomi rokmi marcipánové torty pre svoje deti. Možno máš negatívne skúsenosti. Ja pečiem vyše dvadsať rokov, vačšinou pre rodinu a známych, marcipánové torty preto, lebo sú teraz žiadané, pred rokmi som ich nerobila preto, lebo nikto o takých netušil. A paradoxne, stále viac a viac sú teraz v kurze čokoládové, alebo ovocné.
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka nemyslela som, že všetky ženy, ktoré robia momentálne najžiadanejšie marcipánové torty nedokážu urobiť poctivú čokoládovú tortu s originál čokoládovou polevou. Ale zas zo skúseností vlastných a z ďalekého okolia som mimo našej svadobnej torty nejedla vážne chutnú marcipánovú tortu (tortu robila stará overená klasická cukrárka a zdobila ju marcipánom iná, ktorá len torty zdobí) . Bohužiaľ pokiaľ sa pečeniu človek nevenuje dlhú dobu(aby nabral skúsenosti), alebo tú prácu z celého srdca nemiluje, tak jeho torty nikdy nebudú tie dokonalé vizážou aj chuťou :) Samozrejme je jedno či je človek vyučený cukrár, veď výučný list nedáva ešte žiadnu záruku, že vie aj svoju prácu kvalitne dokázať. Ak má človek naozaj talent, chuť a dostatok lásky, tak vyčarí dokonalú tortu, no musíš uznať, že v súčastnosti je dokonalých tortičiek nejak pomenej....
Odpovedať
@zuzka2808 ne neviem mne jedna piekla torty do vysluziek bez marcipanu a druha mi piekla poschodovu svadobnu tortu do saly (ale s fondanom) a pre mna boli vyborne vsetky,,,ide iba o tom co je pre teba top a kolko si zato ochotna dat
Odpovedať
Dámy,ďakujem ..... už mi pani, ktorá nám bude piecť zákusky dala návrh na tortu aj na čokoládovú, tak to by sme mali vyriešené. hrozne sa z toho teším. Budeme mať aj marcipánovú pre efekt a pre tých, ktorí ľúbia a aj čokoládovú, pretože takú som chcela mať. :-)
Odpovedať
@zuzka2808 nebudem s tebou celkom súhlasiť, aj keď v podstate chápem, čo si myslela. Poznám ženu, ktorá pred tromi rokmi netušila, čo znamená slovo korpus, aj keď pre manžela a deti piekla. Ale je výtvarne nadaná, aj v tom podniká -nie cukrárenská výroba a za tú chvíľu sa vypracovala tak, že sa nestačím diviť. Jednoducho sa u nej spojila zručnosť vo varení a pečení s výtvarným nadaním a je úplne jedno, či robí tortu svadobnú marcipánovú, čokoládovú, ona aj z kysnutého cesta dokáže urobiť umelecké dielo. Vdýchne tej torte niečo, čo ju posúva do iného levelu. Sú ženy, ktoré pečú roky, ich torty sú chuťovo úžasné, ale nikdy nedosiahnu túto úroveň. Jednoducho každý z nás nemôže byť Mozartom...A ťažko povedať, čo je dokonalá torta. Pre moju kamarátku tá spomínaná čokoládová, dokonale vypracovaná, pre môjho priateľa to môže byť korpus nalámaný do misky a veéééľa tvarohu a ovocia, vzhľad ho nezaujíma, pre mňa torta elegantná, s kvetmi, ktoré sú na nerozoznanie od pravých, dokonale vypracovaná - ale len čo sa týka vzhľadu, ja torty nejem....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?