Môžu byť sušené kytičky ako svadobná výzdoba?

Profilova fotka
Ahojte :) Chcem sa spýtať na Váš názor :) Nedávno som bola na jamorku a mali tam také rozkošné sušené kytičky v črepníku...svadbu máme v jeseni a celkom sa mi to páči. Chceme takú ľudovú alebo prírodnú svadbu, nechceme organzy ani nič tomuto podobné :) Boli ste už niektorá na svadbe, kde bola takáto výzdoba? :) prikladám Vám aj fotku :D Pekný deň :)
Odpovedať
Nie som moc zástanca sušených kvetín a ani umelých ale tieto sa mi celkom páčia a ešte keď to budeš mať aj v takom štýle, tak kľudne:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@svicinka krasne :) mne sa to tiez velmi paci! navyse si to vies uchovat ako spomienku. hodi sa mi to aj k folklornej svadbe, takze za mna do toho! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@svicinka veeeelmi pekne, kludne si mozes aj takuto vyzdobu vybrat. Na jesennu svadbu ako stvorene! :-)
Odpovedať
tiez nemam moc v laske susene, ale toto uputalo aj mna, velmi pekne a moderne :-) neskor mozes pouzit aj niekde inde, pripadne mozno predat nejakej dalsej nevesticke alebo niekomu kto planuje oslavu :-) urcite chod do toho :-)
Odpovedať
@marianka_pis neviem ci by to potom pouzila aj niekde inde mozno hned po svadbe este na chvilku do bytu by si to mohla dat ale vacsinou tieto susene kytice su dobre na taky lapac prachu. Po case ich aj tak len vyhodi
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem Vám, dievčatá :) :* Ešte musím zistiť, koľko by ma stáli :D a @marianka_pis nad tým som tiež uvažovala, že by som ich potom posunula, buď nejakej neveste alebo niekomu, kto robí výzdoby :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem mať tiež folklórnu svadbu a tiež plánujem sušené kvety na stoly :) A po svadbe rozdám po rodine..u nás je taký zvyk :) Keď sa sesternice vydávali tak nám po svadbe doniesli jednu ikebanu živých kvetov zo stola a potešilo :) A toto im ešte aj vydrží :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kikinkiranitra a odkial ich budes mat? :) robia to aj normalne v kvetinarstve? :) a to mate velmi pekny zvyk :)
Odpovedať
Profilova fotka
@svicinka Bratrancova priateľka mi spomínala, že u nich v dedine to pestuje každý druhý...ide o Veľký Kýr....a vraj jej suseda sa s tým zaoberá takže na jar plánujem ísť za ňou, lebo kontakt nemám. Ale skús pozreť na bazárových stránkach možno niečo nájdeš...a možno sa dá objednať aj v kvetinárstvach, ale lacnejšie vyjde priamo od pestovateľa určite.
Odpovedať
Jeej toto je aké pekné, keby som o tom vedela skôr tak by som možno aj ja išla do takejto varianty. Veľmi pekná inšpirácia. Ale tiež som to ešte nevidela u nás takže keď najbližšie nikto bude chcieť isto poradím a pohľadáme v okolí :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@svicinka mne sa tiež páčia sušené a budem ich mať na svadbe kľudne kukni u mňa v albume :-) a po svadbe ich rozdám
Odpovedať
Profilova fotka
@kikinkiranitra dakujem velmi pekne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@mkolin dakujem,mrknem ;) a odkial ich ides objednavat? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@svicinka Mňa zaujala práca jednej pani z Prahy, lebo presne robi kytice s obilím a to sa mi hrozne páči, v podstate som jej povedala predstavu a ona mi vyrobila jednu kyticu na odsúhlasenie :-) počas decembra chceme ísť na predĺžený víkend do Prahy tak si ich tam vyzdvihneme, ale v pohode by poslala aj poštou :-)
Odpovedať
@29emilia29 to je teda pravda ale ked sa zalakuju susene tak vedia vydrzat celkom pekne :-) a videla som aj nevesticky ktore to potom dali na cintorin nejakemu blizsiemu pribuznemu alebo ju niekomu blizkemu darovali ak ma mamka k takemu vztah alebo co :-)
Odpovedať
za mňa radšej sušené, ako umelé... a tieto sú veľmi pekné.. a pozerám, že svadbu máš v októbri, tak by sa tie kytičky dali potom zužitkovať na hroby príbuzným v novembri a svojím spôsobom by si si takto uctila kvetmi zo svadby tých, ktorí ju už nemohli osláviť s vami... ja si takéto kytičky na jesennej svadbe viem predstaviť :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Sušené sú pekné a keď máte ešte aj na jeseň svadbu tak určite sa to bude hodiť. Bude to aspoň tematické. Bola som na jeseň na oslave môjmu ujovi a tiež mal výzdobu zo sušených kytíc a plus jablka všade a lístie. Proste čo patrí k jesene to tam všetko bolo a vyzeralo to super :-)
Odpovedať
No ja by som susene kvety nedavala , su to mrtve kvety a to by som na svadbe nechcela. To radsej si daj mensie kyticky, ale budu krasne zive. Nemyslim ze sa na svadbu, ktora je na jesen hodi nejake listie abo uz rovno tekvice ... ved je to svadba vesely akt a vyzdoba ma byt, nezna a honosna ako nevesta. A este ked niekto napise, ze zuzitkujes na hroby, to rovno vence si kupte ako vyzdobu. Sak zuzitkujete na hroby.
Odpovedať
Profilova fotka
@marabeb tekvice som este ako svadobnu vyzdobu nikomu nevidela :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@marabeb nie je kvet mrtvy uz ked ho odstrihnes zo zeme? :D tym, ze ho das do vody len na chvilku predlzis jeho uz aj tak konciaci sa zivot :D
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa vyzerajú suprovo a kľudne by som ich použila, ale ber to ako názor osoby, čo má rada slamienky ;) jednu z tých vysokých kytíc máme v kuchyni, ale tie ukážu len pri pohľade zvrchu :)
Odpovedať
@svicinka Zive kvety sa volaju asi preto zive, ze su zive. A su zive aj ked ich pouzivas na svadbe (lebo su cerstve). odumierat zacinaju az ked nevedia z dovodu uzatvorenia kanalikov prijat ziviny z vody alebo sa o nich nevies starat. Aj ruza alebo hortenzia ak je na kriku tak ti po 3 tyzdnoch odkvite lebo zostarne je to cyklus. Ale suche kvety su mrtve uz davno. Takze zive kvety ak mas na svadbe su stale zive a len starnu a staroba sa nerovna ze je niekto mrtvy. A uz ked sme pri tom, niektore kvety sa takym sposobom rozmnozuju ti pustia aj korene.
Odpovedať
@marianka_pis ano ked sa zalakuju tak vydrzia dlhsie ale aj tak sa potom na to chyta prach. Viem to z vlastnych skusenosti lebo si vzdy susim kytice ale po roku ich vyhadzujem lebo to sa uz potom neda, uz nevyzeraju tak pekne ked je na nich kilo prachu pomaly :-) Na hrob blizkemu je dobry napad. Tak by sa to dalo vyuzit
Odpovedať
Profilova fotka
Suché kvety sú mŕtve. Je to zlá energia. Ani v byte ich netreba mať. Sú pekné viem, ale potom už radšej umelé.
Odpovedať
@jarmila8085 Vždy sa dobre pobavím na tých feng šuei nezmysloch o zlej energii zo sušených kvetov. :-) Fengšuistom prekáža negatívna energia, za to im nevadí, že umelé kvety sú neekologické a zaťažujú životné prostredie. Radšej stokrát sušené kvety, ako umelinu. A to nie som žiadnym fanúšikom sušených kvetov a uprednostňujem radšej živé kvety. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ammi Prosím, Váš názor. Ja mám iný. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?