Svadobné kytičky. Komu všetkému ich treba kúpiť?

Zaujimalo by ma, komu vsetkemu kupujete kytice, samozrejme okrem nevesty. My by sme chceli podobne, ako budem mat ja, ale mensie, pre nase mamy. Kdesi som sa docitala, ze by bolo treba aj pre druzicky alebo svedka - ak to bude zena. Ako je to u vas? ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
je to všetko iba o tom, ako to chceš mať ty... nijak inak... dnes už zvyky nie sú tak prísne ako to bývalo kedysi. je zvykom dať kytičky podobné tej nevestinej družičkám, matkám a svedkyni. ale je to naozaj len o tom, komu sa ju ty rozhodneš dať. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, matja. my nekupujeme nikomu, okrem mna. ono to nie je zvyk zauzivany u nas, je tusim v UK a nase mamy by sa necitili dobre s kyticami, budu mat co robit s vreckovkami.. :-D ale mam pocit, ze odpoved na tvoju otazku som citala niekde tu, v clankoch, ak sa nemylim.. skus..
Odpovedať
presne ako hovori chrobak - mamky budu mat co robit same so sebou a so mnou ;-) okrem toho dostanes tolko kvetov, ze kupovanie dalsich kyticiek by bolo uplne zbytocne.
Odpovedať
Profilova fotka
No sestra pred dvoma rokmi mala svadbu....a kyticu sme objednavali jej (samozrejme) no a este aj mne ako hlavnej družičke (tak to povedala kvetinarka, ze sa to tak robi, ze nebudem mat "pierko" ale kyticu) no a to je vsetko :-)
Odpovedať
no u nas sa dava kytica neveste a prvej druzicke viac nikomu
Odpovedať
podla mna, najdolezitejsie je, aby mala kyticu nevesta :)) My sme prvu druzicku nemali, ale kytice dostali svadobne mamy.
Odpovedať
my sme mali kyticku pre nevestu /samozrejme :-) / a pre druzicku, nic viac...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte babenky, no my dávame robiť samozrejme svadobnú (pre mňa), kytičky pre maminy (úplne jednoduché kália a dekorácia) a pre družičku (kália a dekorácia)...
Odpovedať
co som ja bola na svadbach tak mala kytku nevesta a hlavna druzicka, cestou zo sobasa uz mali kytky takmer vsetci :-D co s tolkymi kytickami? my ich zvykneme potom ponosit na cintorin tym co uz nemohli prist na svadbu
Odpovedať
Profilova fotka
Podľa mňa tie čo idú mamám a družičke, si samozrejme nechávajú (ako darček od novomanželov) :-) a ostatné kvety ak ich je fakt veľa samozrejme aj u nás je taký zvyk, že sa ponosia aj po hroboch na starých rodičov a ostatných, ktorí sa svadby žiaľ nedožili
Odpovedať
Ja som mala svadobnu kyticu, a potom sme dali urobit aj kytice pre maminy....
Odpovedať
Profilova fotka
No my tiez tak podobne - okrem mojej budu kytice pre nase mamky - tie im ale dame este doma pri odobierke - ale ziadne komplikovane bukrety - taky "elegantny normal" ;-) No a budeme mat aj dve mini kyticky pre deti-druzicky, ktore pojdu v sprievode... moja hlavna druzicka nepojde v sprievode a nebude mat kyticu... (v sprievode u nas pojdu okrem nas a svedkov len deti - nosic vankusika s prstienkom, dve rozsypacky lupienkov, potom my s drahym, potom nasi svedkovia a potom este dve male dievcata s tymi kytickami...aby nesli "naprazdno"...) ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
u nas budem mat len ja kyticu.. svedkov mame muzov a druzicky nemame, len jednu malu.. este pouvazujem ci jej nedam spravit nejaku malicku kyticku..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
musi mat svedkyna kyticku? nie je to blbe ked ju nema?? :-| a co nase mamky? my sme ani nemali v palne nikomu davat kyticku ale drahy ze asi by sa patrilo aj mamkam nasim :-N co teda? 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna sa to moc nehodi, aby mala svedkyna kyticu. to vidiet akurat v americkych filmoch, ako ide zastup druziciek v rovnakych satach a s kytickami a stoja vedla nevesty. Co som videla videa zo svadby, nemali svedkyne nic. a pre mamy, to som aj ja rozmyslala, chcema by som im kupit, ale nie na svadbu, ale skor na druhy den, alebo tak nejak, ako podakovanie.alebo im ju dat pred obradom, ale nie preto, aby ju mali po cely cas v ruke, ale len tak doma, pred odobierkou alebo tak nejak.aspon myslim :-S
Odpovedať
Profilova fotka
catyka ved to ze ja som nevidela este kyticu svedkyni ale teraz mala kamoska svadbu a jej svedkyna mala kyticu tak preto taka dilema :-) inak s tymi kyticami pre mamky na druhy den je mooc dobry napad asi to tak aj spravime... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali dve svedkyne, a bez kytic. keby mali kytice, nemohli by pri gratulaciach pomahat s drzanim gratulacnych kytic, ktorych sme mali za dva autove kufre... ;-) detto platilo o druzickach.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som ako druzicka dostala kytica,ale svedok kamaratka ju nedostala.a okrem toho druzba co viem kupuje pre druzicku,zenich by mal kupit pre nevestu a mamy.
Odpovedať
klaudia: mamám sme dávali, ale na obrade ich nemali so sebou.. ono sa to patrí sa poďakovať maminám ;-)
Odpovedať
Moje druzicky budu mat kyticky kedze obrad bude na taky ten americky sposob ze druzicky pojdu predo mnou. A to je vsetko. Za normalnych okolnosti by sme kytice urcite dali mamam ale kedze mame svadbu mimo domu a na druhy den kazdy cestuje tak sme sa rozhodli im podakovat prostrednictvom inej pozornosti, nejakeho maleho darceka.
Odpovedať
Profilova fotka
ved kvety zvednu,a potom nic z nich.ja napriklad poviem ludkom nech nenosia viete na gratulaciu kytice.ak chcu priniest,tak staci jeden kvet.
Odpovedať
Ja to iste Lubi.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ja tiez rozmyslam ako to je stymi kvetmi... ja budem mat akoze 2 druzicky, z toho jedna bude aj svedok... planujem im obom dat urobit taku kyticku na ruku ako naramok ale neviem ci ma mat este malu kyticku druzicka, ci svedkyna...a ci to kupujem ja alebo druzba..... :-|
Odpovedať
milovana - ked im obom das urobit kyticku na ruku (naramok) uz by som to dalsou kytickou nekomplikovala. ked to chces, daj im to robit ty, preco by to mal platit (a zariadovat) druzba? je to tvoja svadba, nie jeho... :-) ja som dala urobit kyticu sebe, zmenseninu mojej mala svedkyna a maminy mali tiez po kyticke. pierka sme nechali urobit pre zenicha, otcom a svedkovi zenicha
Odpovedať
ahojte, ja tiež mam takyto problem ale asi to vyriešim tak že maminam dame spraviť na ruky kytičky a družičke mojej sestre dam spraviť taku okruhlu kyticu na šnurke je to moderne a veľmi pekne, otcom tiež živé kvety na pripnutie - ine male dake jednoduche. Moja kytica a pierko ženicha bude ľadiť.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte,my sme mali dve druzicky s malymi kytickami,svedkyna s malou kytickou a maminy mali male kyticky :-) otcovia male pierka z kvetov a svadobcania nemali nic :-)
Odpovedať
mne zas vraveli, ze svedok nema mat ani svedkyna, ze len druzicky a starsi druzba...ta ja neviem...
Odpovedať
Profilova fotka
u nas nemal kyticky nikto okrem nevesty (teda mna), a maminam sme ich dali az v priebehu vecera vramci "dakovacky" ;-)
Odpovedať
No my dakovacku mat asi nebudeme, pretoze rodinne vztahy su take ake su...tak ja neviem...no este mam cas premyslat
Odpovedať
Profilova fotka
ja som druzicku nemala (ani neviem naco taka druzicka vlastne je...), mala som velmi dobru kamosku ako svedkynu a ona zhodou okolnosti chytila kyticu, ktoru som hadzala o polnoci, a este dostala kvety, ked sa rozoberala vyzdoba - ona a dve moje kamosky, ktore prisli na druhu cast hostiny
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?