Výzdoba kostola. Ako si ju zabezpečujete?

Ahojte dievcata, Vy, ktore si robite vyzdobu same, ako zabezpecite kostol? Urobi vyzdobu niekto pred Vami a Vy sa "zveziete" alebo urobite "niekomu" vyzdobu Vy? :-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
To je inac dobra otazka, Helen :-) Ja som vobec nemyslela na to, ze mozno niekto bude mat sobas pred nami alebo po nas. To si teda musim zistit. Dakujem ;-) Inac si kocka v tych satach. Tesim sa na Tvoje svadobne fotky :-) Ale saty budes mat ivory, ked si dobre pamatam, nie?
Odpovedať
Jej, dakujem bay. :-) Ano, ivory, aj ked to na tej fotke tak vobec nevyzera. To ivory sa pod bleskom ukaze ako uplne biela a dokonca tato moja ivory je taka trochu bledsia ivory. ;-) No s tym kostolom sa to pytam preto, ze ja by som chcela zdobit kostol ale dozvedela som sa, ze ma niekto sobas pred nami, tak neviem ako sa teraz s nimi dohodnut... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
helen, my sme si zdobili kostol samy (brášková svadba). Pred nami mal sobáš ešte jeden pár, ale neboli ochotný sa na tom spolupodielať. Doma sme svojpomocne z brečtanu a tylu vyrobili výzdobu. Avby to bolo načas použili sme klobúkové gumičky a tak sme mali lavice vyzdobené za 5 minút. Ostali nám len stoličky, ambo a oltár, toto trvalo ďalších 10. Lepili sme to bielou nepriesvitnou páskou a na stoličky špendlili klasickými špendlíkmi. Kvetinová výzdoba pri oltári bola štandardne od kostolníčky. Stačilo teda 20 minút pred obradom - čas, kedy druhému páru gratulovali a mali kostol ako malovaný. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Michala, nemas fotky? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nejaké pohľadám, ale v tomto mám dlhé dodacie lehoty. Vydržíš??????
Odpovedať
Jeeej, michala, to znie super!!! Pohladaj fotecky, prosim prosim, som zvedava ;-) .
Odpovedať
Dakujem michala za rady. Ja mam o vyzdobe uz celkom jasnu predstavu a kostolnicka aj s pani fararkou su nase zname, takze nam s tym trosku pomozu. Nejde ani tak o cas ako o to, ze sa musime nejako skontaktovat s tymi co su pred nami :-) tak ma zaujimalo ako to riesia ostatni :-) vdaka!
Odpovedať
My asi poprosime pana farara, ci by nam nedal kontakt na tych pred nami (mame posledny sobas o 16.00) a skusim im zavolat... uvidime, ci to vyjde a ci sa so mnou vobec budu chciet bavit. Ale aspon stuzky na lavice u nas davaju, tak som rada. Ostatne by sme tam chceli potom za 10 minut dorobit- rychla rota Chip a Dale. :-D :-D
Odpovedať
Tak my máme v kostole (nový kostol) len biele stoličky potiahnuté koženkou. čiže pichať sa do toho nemôže a ani nemáme lavice, na ktoré by sa dali zavesiť nejaké pierka. TEda výzdoba spočíva vo výzdobe oltára a tú robí kostolníčka. Viete, moderný kostol sa nejak čančať nedá a nakoniec, v jednoduchosti spočíva krása.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ešte jedna poznámka - posledný majú výzdobu už úplne doničenú - hostia nikdy nedávajú pozor. Mali by ste tam mať "vysunutú hliadku", ktorá prípadné škody opraví. Ušetríte si sklamanie. :-|
Odpovedať
Fuch, to ma vobec nenapadlo, ze by to pocas obradu donicili :-| , ale mas pravdu- ked prejde tri krat 100 svadobcanov hore dole... Oki, tak budem teda planovat len svoju a uvidime.
Odpovedať
Čauta krásky. Chcela by som sa pridať otázočkou: ako sa vchádza do kostola, tak zvonka tie dvere nezdobíte ?takú "kvetinovú bránku " myslím
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Podľa dátumu, kedy sa vydávaš, by tam tá bránka mala byť od 1. sv. prijímaní tie totiž začínajú v máji. Brána do kostola býva väčšinou otvorená celá,takže dá sa to vešať len na veraje. Inak sa na to viaže krušpán - vždy na hlavný motúz tri vetvičky stiahnuť pomocným motúzom. Meter trvá asi hodinu, na brábu kostola potrebuješ asi 3 metre. Zisti si, či je pred vami alebo v nedeľu po vás prijímanie, amla by si vonkajšiu výzdobu bez práce. 8-)
Odpovedať
teda to ma ani nenapadlo. Dík, musím si to pozisťovať.
Odpovedať
Ahojte kocky, po kratkej odmlke sa opat hlasim. Skusky urobene, uz som takmer zbalena domov, SALA ZAREZERVOVANA (pegas - diky happygirl :-D )! Takze uz iba prijemnosti (odhliadnuc od prvej statnice 8.3. :-( ). Tiez tymto zdravim Lulu, ktora ma svadbu tiez v blumentali 3.9.... pracujeme na prehodeni casu a skusime dohodnut nejaku spolocnu vyzdobu, aj ked zatial mame asi rozdiene predstavy. Urcite budem robit vyzdobu takymi malymi kytickami, ktore sa tou klobucnickou (ci akou :-D ) gumickou hodia na lavice. To bude hop/sup vyzdobene. Berie si to mamina na starost, bude mat na to "lidi" :-D Ak sa nahodou najde este niekto 3.9. v Blumentali, ozvite sa :-D
Odpovedať
Ahoj prvosienka, gratulujem ti, ze mas uz vsetky za sebou a horsa opat do vybavovania a dohadovania :-D
Odpovedať
dik lulu, idem hladat nejake fotky tej kostolnej vyzdoby ;-)
Odpovedať
cau prvosienka. sledujem,ze mas novu fotku :-) Tak na tejto by som ta uz asi nespoznala...gratulujem ku skuskam 8-)
Odpovedať
diky katulienka, no to je uplne aktualna fotka... zo vcera :-D
Odpovedať
ja som natom podobne predomnou je 1 sv. prijimanie a po nas v nedelu tiez dalsie takze dufam ze to bude fajn dodame aj my samozrejme dostatok kvetov buduca svokra ich pestuje vo velkom a niekedy nema s nimi ani co robit takze ak chcete ponukam hrebicky roznych farieb posiela ich bezne do kvetinarstiev do presova a kosic takze s dopravou nie je problem to len tak na okraj uz sa tesim na vyzdobu v kostole to bude ok lebo nasa kvetinarka tam pripravuje vyzdobu pravidelne.
Odpovedať
ahoj Helen, ake kvety chystas na oltar?
Odpovedať
Ahoj konvalinka, vitaj! :) Na oltar najma gerbery a ak budu tak aj nejake tulipany. Vsetko to donesieme kostolnicke par dni pred sobasom a ona to tam upravi.
Odpovedať
Baby, to uz o takych detilikoch rozmyslate? Ja som uuuplne, pozadu!!! :-o Len viem, ze to chcem mat pekne a ze som videla par krasnych vyzdob :-D .
Odpovedať
Helen, ja uvazujem o bielych kvetoch na oltar. Ty ich budes mat akej farby?Tiez som uvazovala nad gerberami. Alebo nieco miesane? Tiez uvazujem o kvetinovej ozdobe na podnos s obruckami. Kde si das urobit svadobnu kyticu? Ja uvazujem do kvetinarstva pod trznicu. Ale viem, ze kvety do vlasov vedia upravovat v inom kvetinarstve.
Odpovedať
konvalinka, kyticu mi bude robti kvetinarstvo Idea na Hornej v B.Bystrici. :-) Tam mi aj pripravia kvietky do vlasov, vsetko v oranzovej farbe. Je tam taka mila pani, ktora to myslim vlastni a je velmi sikovna. V takej oranzovej teda budem chciet asi aj kvety na oltar - oranzovo - zlto marhulove kombinacie. Nebude ich az tak vela, vydavam sa v malom kostoliku v Hronseku a vela by sa tam toho nezmestilo. Na obrucky budem mat vankusik, ktory este len planujem usit ;-) a mozno ho ozdobim jednym kvietkom, lebo nebudem mat ziadne cipky ani krajky nikde. :-) V ktorom kostole sa vydavas Ty? Ako pozeram, mas to za chvilu. :-) Kde mate hostinu?
Odpovedať
Profilova fotka
helen, ahoj, neviem, nechcem ti brať iúzie, ale s tulipánmi mám len tie najhoršie skúsenosti - do dvoch dní sa rozvinú a opadnú im hlavičky. Tiež sú to dosť malé kvietky na oltár. Najčastiešie (a to sa opýtaj kostolníčok) sa používajú ľalie, gerbery, chryzantémy a hrebíčky. 8-)
Odpovedať
My mame sobas na Lazovnej. A hostinu mame v Kurii. Vyzera to tam utulne, ale este nemam kompletne menu. Ten kostol je ladeny tak trochu do modro-fialova, rozmyslam, ci by na oltar nepristali kvety bielo-modro-fialove. Asi by najlepsie vynikli lalie alebo nejake lalioviteho typu s kombinaciou s listami palmoviteho typu. Tie by myslim na fotkach mohlo celkom pekne vyniknut. Ja neviem, ktore kvietky z kytice si dam do vlasov. Zeby som objednala lalie? Asi si aj tak kvety do vlasov budem upravovat v IDEI, ale kyticu si dam spravit asi predsa len pod trznicu, alebo na namestie k tomu panovi, co pekne aranzuje. Uvazujem, ci nepripravit kyticky pre svadobne mamy. Ale odobierku mat nebudeme, tak neviem.
Odpovedať
Tak ti drzim palce teda! :-) lalie sa urcite hodia k takym farbam. Ta idea nie je lacna, ale ta pani viaze prekrasne, tak som sa nechala presvedcit. Ale urcite by Ti vedela pripravit zvlast kvietky do vlasov. Kde si das robit uces? Ja v kadernictve Rut v pasazi OTP banky, velmi sa mi pacila ta pani. :-) Kyticka v rukach svadobnych mam bude vyzerat dobre aj bez odobierky, len tak v kostole, podla mna...
Odpovedať
Baby, my nebudeme mat kytice pre mamy - myslite, za sa to musi ? Lebo pride mi to take, ze mat plne ruky - mama si potom nebude stihat utierat slzy ...... :-D :-D :-D
Odpovedať
Ja som tiez na pani Rut pocula len same chvaly, hoci jej pracu som nevidela. Ja mam zatial dohodnutu na uces pani Luspaiovu. Nie je lacna. No viem, ze sama zabezpecuje pre nevesty kadejake sponky, takze odpada zhananie takychto drobnostok, ktore sa pouzivaju pri cesani dlhych vlasov. Zaroven mi urobi aj make-up. Uz raz ma upravovala do divadla a bola som vcelku spokojna. Aj s ucesom aj licenim. S tymi kvetmi ma asi zebricka pravdu - mamy budu mat plne ruky v kostole.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?