Výzdoba z ruží, pivoniek a hortenzií - skúsenosti

Ahojte nevestičky chcem sa spýtať hlavne tých ktoré už svadbu mali. Chcem výzdobu s kvetov ruža, pivonka a hortenzia. Ale pár ludí ma odhovára že tieto kvety okrem hortenzie velmi rýchlo opadávajú. Ake mate skusenosti? Svadbu budeme mať v lete.
Odpovedať
mala som ruze v lete a vydrzali tyzden ako nove ;-)
Odpovedať
Ja som mala svadbu v auguste.. Chcela som pivonky, lenze to uz bolo neskoro a nevedeli sa zohnat a ked tak velmi drahe. Ruze boli krasne a vydrzali mi tyzden.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som síce vo výzdobe hortenzie nemala, ale ruže a pivonky áno a tie kvety vydržia. Netuším, prečo ti niekto hovorí opak. Ak je o ne správna starostlivosť, čo v kvetinárstvach väčšinou býva, tak vydržia bez problémov. Ja som síce svadbu mala v polovici septembra, kedy už bolo trošičku chladnejšie, ale aj tak s tými kvetmi nemal nikto problém. Jediný problém bude jedine s cenou. Pivonky sú mimo svoju sezónu veľmi drahé. Mne by kvôli tomu stačila aj náhrada, ale sú to výrazné kvety a keďže som chcela veľa zelene, tak ich nebolo použité veľké množstvo. Inak, sú to najpoužívanejšie kvety do svadobnej výzdoby a určite to nie je len tak
Odpovedať
Dakujem za odpovede baby :)
Odpovedať
Profilova fotka
naco ta strasia. ono su aj zive kvety teraz tak osetrene, ze proste vydrzia. tebe staci ak vydrzia 2 dni. co sa tyka ruzi, tak oni vydrzia dost dlho, tak byt tebou tak sa nejak toho nebojim
Odpovedať
Profilova fotka
@n1kus3nk4m Dobrý deň, síce som svadbu ešte nemala, ale za to som bola súčasťou už mnoho svadieb ako aranžérka :) Neviem aký ľudia Vám tieto dezinformácie hovoria, pretože práve hortenzia je veľmi háklivý kvet, v jeho latinskom názve je slovo hydra, čo znamená voda, ona potrebuje mať dostatok vody, pivonka a ruža sú rovnaký typ kvetov, keď budú aj chvíľu bez vody hneď nezvädnú ani neopadajú. V našich albumoch nájdete foto výzdoby použitia hortenzie, ruže ja pivonky. Najlepšie ak by tieto kvety, hlavne hortenzia bola vo váze s vodou vložená, t.j. stonka by bola priamo vo vode, nie vpichnutá do oasisu (piafloru), avšak už sme mali hortenziu použitú vo výzdobe aj v oasise (piaflore) a v pohode celú svadbu vydržala, len oasis musel byť naozaj dosť napitý vodou, pretože hortenzia vtedy "vcucne" vodu aj ostatným kvetom, ona jej potrebuje naozaj veľa. Ale samozrejme sa hortenzie nemusíte vôbec báť, toto sú len rady ako predísť tomu, ak náhodou výzdobu robíte deň pred svadbou, aj keby mala malý prísun vody, hneď nezvädne ani neopadne, počas svadby nám zakaždým kvety vydržali, dokonca aj po svadbe, keď je o ne dobré postarané :) Vôbec sa nemusíte báť ísť do týchto kvetov, a nepočúvajte rady ľudí, ktorí nemajú s kvetmi najmenšiu skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali svadbu v aguste, bolo mega teplo a naše ruže vo výzdobe i mojej kytici a pierkach zo živých kvetov to zvládli výborne.
Odpovedať
Ahoj,ja som mala ruze a hortenzie,a boli krasne este tyzden po svadbe.Fotky mam v albume.
Odpovedať
@renya3 ako sa vola ten kvet co ste mali ako nahradu?
Odpovedať
@luxdecor dakujem za info :) určite poviem aby dbali nato aby kvetinky mali dost vody :).. Ako aranžerka myslite že bude pekne kombinovat ružu pivonku a hortenziu spolu s fréziou alebo mam fréziu vynechat? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@iwka2208 Mala som v pláne miesto pivoniek anglické ruže David Austin, sú veľmi podobné a nádherné. Dokonca majú viac odtieňov. Kvetinárka mi však nakoniec dala do kytice pivonky, keďže v kytici boli len asi 3, ale do výzdoby použili aj tieto ruže, keďže nemali konkrétny odtieň pre spestrenie.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali taku vyzdobu zo zivych kvetov a uplne v pohode. Ikebany na stoloch som rozdala potom este do rodin a vydrzali este tyzden.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@n1kus3nk4m Vo svadobnej kytici som mala pivonie, v teple rozkvitli po pár hodinách...Ruže a hortenzie vydržia pár dní...
Odpovedať
Profilova fotka
@n1kus3nk4m je to v poriadku, fréziu by som dala len ako jemný doplnok. Posielam foto kytice kde bola hortenzia, ruža, mini ruža, pivonka, frézia, eustoma, gypsomila. V tom istom štýle aj s rovnakým použitím kvetov bola robená výzdoba sály.
Odpovedať
Mne sa páči aj niečo takéto :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?