Existuje na Slovensku tradícia darovania kvetín?

Prosím slovenské nevěsty o vysvětlení, dcera (češka) se bude vdávat na Slovensku, bere si Slováka, četla jsem tady, že je tradice darování květin, vůbec nevíme o co jde, může nám to někdo objasnit? To svadební hosté donesou před svatbou květiny? A co s nimi pak děláte? Děkuji moc :-)
Odpovedať
Neviem o tom, aby sa kvety dávali ako nejaký špeciálny dar. Ale pri gratulácii tak ako k narodeninám, meninám, dávaš kytičky oslávencovi, tak to isté aj novomanželom dávaš pri gratulácii. Teda aspoň na východnom Slovensku o nijakých takýchto tradíciách neviem :-D
Odpovedať
Zevraj v jednej nemenovanej dedinke na strednom slovensku nedavaju kvety, resp. len kamaratky, ktore nejdu na svadbu. Cize z manzelovej strany som nedostala ani jeden kvietok :-D PS: ja som z vychodu
Odpovedať
Profilova fotka
čo som si ja všimla na svadbách, tak ľudia, čo idú len na obrad a nejdú na hostinu tak blahoželajú mladomanželom pred úradom/kostolom po obrade a dávajú im kvety plus niekedy dávajú aj tí čo idú aj na hostinu, to už neviem presne. Alebo je novodobá tradícia, že mladomanželia vopred oznámia, že nechcú kvety a majú im kúpiť žreby/losy (neviem čo je spisovné), vtedy sa kvety už nekupujú, ale pri gratulácii sa dávajú už spomínané žreby :) tak nejak :) aspoň myslím..
Odpovedať
Děkuju, v Čechách ani na Moravě se taková tradice nedělá, tak je to pro nás nové :-) a prosím, kam ty květiny pak dáme? Jsou jakože na ozdobení svatby sálu, nebo je to jedno?
Odpovedať
@pochyla22 kvety dostane nevesta, tak uz je na nej co s nimi urobi. moze si nimi aj ozdobit salu. potom si ich moze zobrat domov. su to jej kvety :-)
Odpovedať
Kvetiny davaju hostia aj ti co prisli len zagratulovat mladomanzelom pri gratulaciach po obrade. Co si s nimi spravia potom je absolutne ich vec. Mozu si ich zobrat domov, ozdobit salu alebo cokolvek ine. Podla mna su to zbytocne vyhodene peniaze. My vsetkych hosti budeme ziadat, aby nam miesto kvetov doniesli zreby. Bude to zakomponovane aj na oznameniach. Budeme mat na svadbe kopec deti, tak sa aspon sa zabavia zotieranim tych zrebov. Pripadne si mozete vymysliet aj nieco ine namiesto kvetov :)
Odpovedať
@xmircax mě to taky přijde jako vyhozené peníze, květiny budeme mít na výzdobu svoje, a všechny stejně za den dva zvadnou a vyhodí se to.... dobrý nápad dát do oznámení, že chcete něco jiného, nemohla bych se Vás zeptat, jakým způsobem to tam napíšete? Děkuji
Odpovedať
@pochyla22 budeme tam mat basnicku, ktoru som odkukala od dievcat tu na mojasvadba :) Svadobčania naši milí, dovoľte nám prosbičku. Radšej ako vecné dary, naplňte nám kasičku. Od začiatku manželstva chceme šťastie mať, namiesto kvetiniek, žreb nám môžte darovať.
Odpovedať
@xmircax to je super, moc děkujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mozem poradit, informujte hosti ze namiesto kytic chcete len jednu cervenu ruzu. Uvidite ake krasne bude, ked po gratulaciach uvidite pokope napriklad 80 cervenych ruzi :) Je to velmi krasne aj na fotenie. Tak isto je to pre hosti aj lacnejsie a praktickejsie. A pre vas tak isto ako 30 kytic roznych tvarov a velkosti ktore je tazsie aj skladovat a neskor zuzitkovat... :) a druha uz spominana varianta je, pridat k svadobnemu oznameniu malu basnicku, v ktorej hosti slusne informujete o tom ake dary chcete a ake nie. My sme mali takuto, pridavam foto. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?