Kedy ste počas svadby prijímali dary?

Ahojte, čítala som aj také články, že počas svadby by sa mali otvárať dary a čitať blahoželania, ja sa však chcem spýtať, kedy sa vlastne prijímajú dary? Ani jeden z nás nebudeme doma pred svadbou, hostí až na výnimky uvidíme až pred kostolom...tak neviem, ako sa rieši taká situácia. Poraďte :-)
Odpovedať
@sslavulka tak toto zaujima i mna som v rovnakej situacii..
Odpovedať
@sslavulka @timima no obalky strkali zenichovi do vrecka pri blahozelaniach pred kostolom a tie 3dary co sme dostali ( silou mocou nam nechceli dat peniaze) nam dali v sale a polozili sme ich za nas ( hrnce, taniere a pribor) ziadne ladnicky :) a blahozelania sme necitali, akurat sme podla nich vedeli kto nam kolko dal, sme zapisali pre svokricku aby vedela komu kolko vracat ( vychodniarsky folklor....)
Odpovedať
Profilova fotka
aj my to chceme tak riesit, ze vsetkych hosti zavolame az pred urad a my uz byvame dlho spolu tak by bolo aj zbytocne aby nam nosili dary,ked mame celu domacnost zariadenu, takze ak budu chciet dat peniazky daju ich bud mamine aelbo to este nejako doriesime
Odpovedať
nám dávali dary, resp. peniaze ešte pred obradom. Strýko keď mi dával obálku, tak povedal, že sa to dáva ešte pred obradom. Neviem, čo je na tom pravdy, ale všetci to tak robili :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahoj. U nas sa dary davali v piatok den pred svadbou - kazdeho sme pozvali k nam domov nevesta u seba doma a zenich u seba doma zabili sme dve muchy jednou ranou - m sme dostali dary a zaroven sme davali pri odchode aj kazdemu vysluzku...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?