Svadobny dar od rodiny co nas odvrhla

Ahojte zienky, Potrebujem vasu radu. Budeme mat svadbu a nepride na nu moj stary otec - cele roky nam robili peklo (ze som sla studovat do zahranicia, ze sme sa prestahovali do vedlajsieho mesta a vzdy na par rokov pretrhli kontakt). Myslela som si, ze na stare kolena prestane byt taky panovacny, zacali sme sa aj bavit na 2-3roky, moja mama sa o neho zaujimala a starala hoci jej v zivote velmi ublizil.Avsak znova si pred nedavnom nasiel zamienku na vyvolanie konfliktu a nedvihal telefony, nezavolal ani na moje meniny a zas zacala trucovat.Uz sme si povedali, ze je to posledna kvapka a stacilo, neozvali sme sa. Viem vsak, ze on vnima peniaze ako silny nastroj manipulovania a zavislosti a pravdepodobne nam posle peniaze ako dar na svadbu. Ako by ste sa zachovali? Zobrali by ste si to? Ublizil nam pocas rokov, takze jedna cast mi hovori, ze je to forma satisfakcie. Nechcem vsak aby si myslel, ze si nas niecim zas zaviazal. Poradte prosim. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to jedine a jedine tvoja vec ako zareagujes. Otazka je, k comu si ta moze zaviazat a ako ta moze vydierat ak si ich ponechas. Ako si hore pisala, proste ste sa prestali ozyvat a bolo. Takze ak dar prijmes (podla mna je to slusne a vhodne bez ohladu na rodinnu minulost, pretoze je to dar), tak rovnako mozes do buducna svoj kontakt s nim obmedzit ak by to malo viest smerom, ktrym si nezelas. A ak temu daru vytiahne, tak by som ho len slusne uvidla na spravnu mieru tym, ze to bol dar, ktory poslal dobrovolne z vlastneho rozhodnutia a ty si ho prijala ako dar, nie ako podmienku, placu alebo cokolvek ine. Samozrejme historiu svojej rodiny poznas iba ty a len ty (uz teraz isto) citis ako spravne zareagovat. Drzim palce.
Odpovedať
Veru nezávidím ti, tiež poznám takého starého dedka citového vydierača a manipulátora, ktorí buzeroval celú rodinu tak, že deti majú traumu na celý život. Proste keď bol bicykel červený a starkí povedal, že je modrý, tak musel byť modrý. Ako uź napísala madeleine predomnou- je to dar, ktorý ti dá dobrovoľne. Na jednej strane ak ho odmietneš budeš nevďačná, ak ho prijmeś tak bude mať zase zámienku na vydieranie. Ale ako sa hovorí, lepśi vrabec v hrsti ako holub na streche- tak či tak to bude zámienka na konflikt, tak si tie peniaze zober a máš pokoj a uži si ich...Vždy mu ich možeš otrieskať o hlavu :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mandala89 Neprijat to a na rovinu si to ist s tym vydiskutovat preco. Aby to nahodou nepochopil inak :)
Odpovedať
Ja by som ich zobrala... Nie však ako niečo, čím by sa zaviazal alebo aby ste sa vy cítili podplácania, ale tak proste aspoň to keď už je taký zlý k vám, že aspoň z toho niečo vytazite, keď to mam tak povedať. Takéto charaktery sa nemenia, videla si to, keď boli dobre vzťahy 2-3 roky a zase je to onicom a v dnešnej dobe je každý k**** charakter, tak prečo z toho aspoň niečo nemať? kruté, ale taky je svet.
Odpovedať
Profilova fotka
@mandala89 V prvom rade, svadbu si platite vy alebo potrebujete jeho peniaze, aby sa mohla uskutocnit? Ak je to to prve a spyta sa vas na peniaze, tak mu povedz, ze si to platite sami a kto chce vam moze poslat svadbony dar. A ako povedali baby, je to dar, dany dobrovolne a ktory pre vas nie je nevyhnutny. Ak je to ten druhy pripad, tak by som si naozaj velmi dobre rozmyslela, ci chcem byt takemuto cloveku nieco dlzna.
Odpovedať
asi by som to v tomto pripade neprijala, bolo by mi to proti srsti za to ako sa spraval v minulosti a tiez by som sa asi bala toho ze to bude vyhadzovat na oci ze vam dal peniaze. aj ked je pravda ze je to svadobny dar a ten ti on dava dobrovolne :)
Odpovedať
Dakujem za odpovede, pomohli ste mi ;-)
Odpovedať
Keď dávajú ber a nerieš prípadne scenare v hlave či ich proti tebe využije alebo nie...proste si ich užite a keby sa schyľovalo ku hádke môžeš zahrať hru že nemáš páru o čom hovorí....je veľa reakcií,rozhodni sa pre tú svoju...
Odpovedať
predsa ty nikoho nenutis aby ti svadobny dar dal. ked ti tie peniaze ako dar da tak ber a nerises. keby mal voci tomu prirpomienky, tak mu vysvetli, ze to bolo jeho slobodne rozhodnutie a ty si mu nedrzala nozik pod krkom nech ti tie peniaze da
Odpovedať
Profilova fotka
aj keby som ich nejakym sposobom potrebovala, asi by som sa snaila poradit si inak a neprijala som ich. ak je taky, ako si ho tu opisala, vies co by nasledovalo potom. podla mna by vam to vsetko len vyhadzoval na oci a potom by si si buchala hlavu o stenu, ze ste ich vobec prijali
Odpovedať
@swetelina Tiez som toho nazoru, ze radsej nebrat. Z hentakym clovekom by som nechcela mat nic spolocne a nie to este priat od neho peniaze. Aby to raz nahodou neolutovala, ak ich prijme :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?