Svadobné pierka - sú určené iba pre pánske osadenstvo?

Profilova fotka
Baby chcem sa spýtať, či sú svadobné pierka určené pre všetkých hostí alebo sú určené iba pre pánsku časť svadobčanov? Lebo každý tvrdí niečo iné a ja teraz neviem, čo si mám vybrať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
asi je to vsade inak a sprav tak ako sa paci vam :) ja som sa rozhodla ze pierka nedostane nikto pretoze nerada by som niekomu prepichovala saty, ja sma by som ho kvoli tomu odmietla...
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy_g my sme dávali chlapom, lebo u nás sa to vždy tak robilo. a ženským by som nechcela šaty prepichovať :)
Odpovedať
Profilova fotka
U nas sa vacsinou davaju pierka okrem zenicha urcite svadobnym otcom, druzbom a svedkom. Zenam davaju pierka napr.v anglicku. S prepichovanim uz problem tak isto nie je existuju specialne spony na pierka s magnetom. Najlepsie ked sa budete drzat zvykov a tradicii ake su vo vasej rodine a co sa Vam paci ;)
Odpovedať
svadobné pierka sú iba pre chlapov...pre ženy skôr náramky alebo nič :D
Odpovedať
Profilova fotka
v našej rodine sa dávajú všetkým, u priateľaa zase iba mužom, takže podľa mňa si urob ako sa tebe a tvojmu milému páči :)
Odpovedať
@lucy_g Z priateľovej strany som sa na svadbe stretla s tým, že dávali iba mužom, u nas sa davaju všetkým a aj my budeme dávať vsetkym.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja co som bola na svadbach, tak pierka mali vzdy vsetci, s tym ze rodicia a svedkovia mali take extra, a slobodne dievcata mali aj naramky
Odpovedať
U nas maju tiež všetci či dami alebo pani .Ale ved každy si spravy ako jemu vyhovuje.
Odpovedať
Ja som chcela vsetkym...ale budeme davat len muzom.
Odpovedať
Ja som davala vsetkym pierka, rodicom a krsnym vacsie, tak isto aj druzbovi hlavnemu, druzicke kyticku a bolo..niekto dava druzickam zive kvety ktore aj tak sa zabudnu na konci svadbe niekde na stole, niekto naramky, ktore zapadnu prachom, vsetko to stoji peniaze, preto som si povedala radsej mensie ale vsetkym..:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
U nás sa dáva všetkým.Čí pánom alebo ženám.Je to taká tradícia. :-)
Odpovedať
no veru podla tradicii ale vacsinou sa to dava iba chlapom
Odpovedať
Článok sa načítava...
treba asi vychádzať z tej prvotnej tradície, podľa ktorej v predvečer svadby slobodné dievčatá chystali pierka svojim nápadníkom (družbom) a v deň svadby im ich pripínali (akože dámska volenka :-D ) takže podľa správnosti pierka sú pre chlapov, primárne pre tých slobodných, aj keď dnes sa nezvykne odlišovať a dávajú sa všetkým mužom doradu... tiež som sa stretla na svadbách aj s tým že sa dávali aj ženám, no je to trošku ehm nepraktické, keďže my ženy máme na sebé krásne šaty a pichať do nich špendlíkom nie je vždy ten najlepší nápad :-) osobne sa mi celkom pozdáva varianta: chlapom pierka, ženám kvietok :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?