Závoj alebo kvety do vlasov

Prosím Vás. musí mať nevesta vsvadobný deň závoj? Nemali ste niektorá aj kvety aj závoj vo vlasoch ? Prípadne iba kvety? Chcela by som do vlasov nejaké kvietky a mám doma aj závoj, kvôli čomu vlastne mávajú nevesty závoj? Ďakujem za radu.
Odpovedať
Nemal by byť závoj len preto aby ťa mohli odčepčiť? (alebo trepem ) :O alebo fakt neviem ale videla som už veľa fotiek kde mali len nejaku ružu vo vlasoch alebo nejaký doplnok bez závoja :)
Odpovedať
@bibkak ja zavj nejdem mat, ci sa ma ci sa nema, mi je jedno :-D ja ho nechcem...
Odpovedať
inak aj ja som to niekde videla a preto sa mi to zapáčilo, take tri ružičky v účese a vyzeralo to tak romanticky, nie že by som bola na romantiku zaťažená ... :D a potom pri odčepčení sa čo da dolu kvety :D ? a do kostola nemusí byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@bibkak Dobry den, u nas suvisi svadobny zavoj s krestanskou kulturou, skopiroval som Vam sem trochu z mojho blogu o nom:) "Nevestin závoj predstavuje taktiež veľmi dôležitý symbol. Hoci historické pozadie a vysvetľovanie zmyslu závoja hlavy je veľmi pestré a rôznorodé, v podstate znamená čistotu, krásu, neporušenosť a vzácnosť nevesty (vzácnosť niečoho sa často zdôrazňovala a zdôrazňuje prekrytím jemným závojom). Závoj zakrýva aj tvár (dnes už zriedka), pričom symbolické odkrytie závoja znamená uzavretie manželstva – nevestu a ženícha už od seba nič neoddeľuje a sú vzájomne v bezprostrednom vzťahu (Videli ste svadbu Williama a Kate?). S tým súvisí aj ďalšia kresťanská symbolika – biblické roztrhnutie chrámového závoja (opony) do svätyne pri Kristovej smrti znamenalo koniec prekážky medzi Bohom a človekom – prístup k Bohu má už každý, nie iba veľkňaz v určený čas, ako bolo dovtedy u Židov zvykom. V kresťanskom manželstve je tu takto znovu obraz medzi Kristom – Cirkvou a manželom – manželkou. Odstránením závoja má teraz pár vzájomne voľný prístup jedného k druhému, ako ľud – Cirkev skrze Krista k Bohu. Stojí za zmienku, že aj členky ženských reholí používajú závoj ako časť rehoľného odevu, čo symbolizuje to, že sú Kristovými nevestami. A teda - nevesta by si na portrétne fotografovanie jednoznačne mala vziať závoj, ktorý ju robí - ak by som to mohol takto povedať - viac nevestou, než samotné šaty."
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ja by som chcela len jeden nejaky kvet do vlasov a zavoj...nebude to prehnane?
Odpovedať
@bronicka28 ahoj, ja chcem taktiez. Zavoj po obrade dam dole a uz budem mat len kvetinu. Dnes som videla fotoblog jednej nevesty a ta mala zavoj cely cas...takze v tom pripade by bola kvetina zbytocna.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nikdy nechcela zavoj, len kvet alebo fascinator, ale potom som si pomyslela, ved vydavam sa len raz tak kedy ak nie teraz? Tak som si kupila uplne jednoduchy, 3 metrovy zavoj, ktory musim samozrejme skratit :-D a citim sa ako princezna. Pre mna je to romanticke a krasne, ale pre niekoho to byt nemusi. Urob tak ako sa tebe paci a co ti vyhovuje. Ja zavoj planujem mat cely vecer :-)
Odpovedať
ja závoj neplánujem mať vôbec, jedine tak na fotenie ... k mojim šatom sa závoj ani nehodí a budem mať vo vlasoch rovnaké kvety ako v svadobnej kytici a to si myslím ma dosť ozdobí :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som chcela iba taku nejaku jemnu kvetinku,asi do fialkova lebo taku budeme mat vyzdobu a aj kyticu budem mat taku nejaku farebnu a teda ten zavoj keby mam kvetinu tak dam asi aj dole potom,len musim este zohnat hrebienok na zavoj,lebo tam neni...Neviete kde by som ho mohla kupit?
Odpovedať
Profilova fotka
mala som zavoj :) mne sa to velmi paci...nechcela som kvety, ked po case zvadnu nevyzera to naj...
Odpovedať
A čo tak dať si závoj na obrad a počas hostiny do polnoci. Po polnoci sa prezlečieš a dáš si do vlasov kvety. Bude aj vlk sýty, aj ovca celá ... ja si ani neviem predstaviť tie komentáre, keby som nemala závoj - že čo to za nevesta, keď nemá závoj. Ale snáď u Vás nie sú tieto predsudky. Ja som z malého mestečka, kde každý každého pozná, veď viete načo myslím. No klebetám sa nevyhnem ani keby bolo všetko dokonalé, tak aspoň by nenachádzali iné dôvody. :)
Odpovedať
ja som mala nakoniec aj závoj aj kvetinku a bolo to krásne podľa mňa... :) a vôbec nie prehnané
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@bibkak Ja som mala vo vlasoch male biele orchidejky a tiez zavoj. Zavoj som mala pocas fotenia a obradu. Potom som si ho dala dole. A presne ako pises, podla mna to tiez nie je prehnane. :)
Odpovedať
ono to záleží podľa toho, aké má nevesta šaty a aj urobený svad, účes ... napr ak má jednoduché šaty, môže si v kľude dať ak kvet, aj závoj, ale napr. ja budem mať čiskované šaty, čiže tam by som to závojom už zabila ... preto som sa rozhodla len pre kvety a pre nejaký pekný účes ...... závoj len na fotenie ..... ja budem mať kaly a svadba nebude trvať klasicky dlho, čiže až do rána, tak sa nebojím, že by zvädli :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?