Aké hlavné jedlo ste mali vo svadobnom menu?

Profilova fotka
Žienky prosím, aké ste mali hlavné jedlo? Stále sa nevieme rozhodnúť, treba nám nejakú inšpiráciu x-) dakujeem ;-)
Odpovedať
ahoj, my sme mali grilovanú bravčovú panenku s kačacou pečienkou, gratinovanú parmezánovou majonézou, grilovaný filet z morčacích pŕs - celé servírované so šalotkovými zemiačikmi restovanými na cibuľke, preliate zeleninovou omáčkou :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My tiež rozmýšľame nad bravcovou panenkou. Ale ešte uvidíme čo nám poradia v reštaurácii.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme mali grilovanú bravčovú panenku v anglickej slaninke na dubákovej omáčke s pečenými zemiačkami a zeleninovým šalátom :-)
Odpovedať
@christinama .. my rozmýšľame nad kuracím mäskom plneným udeným syrom a broskynkou a k tomu opekané zemiačiky, ryžu a zeleninovú oblohu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzuliennka waau... to ste museli ulahodit kazdemu :-D ... uz len ked to citam sa mi zbiehaju slinky :D @luckamisko my sme rozmyslali tiez nad bravcovou panenkou, len niekto ma od toho odhovara, ze ako to dokazu cerstve, teple, pripravit tak, ako ma byt pre 80 ludi :-|
Odpovedať
Profilova fotka
tak isto panenku :) chceli sme hovadzie steaky ale to by bol problem pre vela ludi urobit takmer naraz :-D aaa zase hydinu sme odmietali, ze kura jedava kazdy skoro denne. Takze sme mali pniky z bravcovej panenky so zemiakovymi sulancami na masle a omackou z peceneho cesnaku :-D
Odpovedať
@christinama my sme mali taku viac menej klasiku. Len plnene kuracie rolky a opekane zemiaky a na polku ryzu. Myslim ze klasikou nikdy nic nepokazis. Alebo potom ta panenka je dobra volba, pokial ju dobre uvaria:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa aj niečo takéto páči. Tak rozmýšľam nad tým. Aj priateľovi som to poslala. Síce on sa vyjadril, že jemu je jedno čo budeme jesť :-D zlatý
Odpovedať
@christinama veru, mňamka to bola :-) aj mne sa na to teraz zbiehajú slinky, dala by som si to ešte raz :-D
Odpovedať
@eywa to je na syrovej omáčke? Či čo to presne je? Vyzerá to ale dobre. A myslím že každému chlapovi je jedno čo bude jesť, hlavné je aby mal čo jesť a aby nehladoval :D:D Aj môj bol taký. Mohla som mu povedať čo som chcela a so všetkým súhlasil:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@romusenda Áno je to syrová omáčka s hríbikmi :-) Niečo takéto by som asi chcela mať ako hlavné jedlo. Najlepšie bolo, keď som mu poslala túto foto, že vyzerá to fajn a ja že hej a že by sme dali tú bravčovú panenku (na ktorej sme sa už pred tým ale dohodli) A on že a nestačí nejaké obyčajné mäso? :-D :-D :-D no a keď som sa ho opýtala, aké je to obyčajné mäso tak mi nevedel dať na to odpoveď :-) :-)
Odpovedať
@eywa to by si mala dobré, aspoň také trošku iné. Lebo mi príde že všetci si dávajú len plnené rezne buď vyprážané alebo len také na prírodno a to už je dosť otrepané. Mäso ako mäso, hlavná vec že je to mäso, nie? :-D :-D Toto rozoznávajú asi iba takí chlapi, ktorý sa venujú strave a cvičeniu :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@romusenda áno trochu iné ako klasiky na svadbách. Hlavne musím brať ohľad aj na celiatičky, ktoré máme v rodine. Takže vyprážané bude, ale v bufetových stoloch. Hlavne som chcela niečo na omáčke, nech to nie je moc suché :-D uvidíme čo nám povedia v reštike, ešte sme tam neboli.
Odpovedať
Profilova fotka
@eywa som rada že nie som sama čo chce takéto menu. Chcela by som panenku na syrovo-nivovej omáčke, snáď tiež nebudú mať problém s tým v reštike. Keďže máme na úrovni reštauráciu tak verím že mi budú ochotný navariť to čo ja chcem:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zubrienkaanez Super :-) teší ma, že nie som jediná, ktorá chce niečo takéto. Aj ja verím, že nám vyhovejú. Vyzerajú byť celkom v pohode. A kto bude mať s tým problém z hostí, tak ich problém. Robím to hlavne tak, aby mne chutilo a mali sme to čo mám rada ja :-D
Odpovedať
pridavam aj nase pripravovane hlavne jedlo na svadbu - Grilované teľacie steaky s pečeným šalviovým zemiakom obaleným v slanine, preliate hubovým ragú a dekorované viedenskou cibuľou... znie to dobre a dufam, ze to aj bude dobre, kedze v hoteli/restauracii (kde bude svadba) nam zatial vsetko chutilo... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinns Znie to veľmi zaujímavo ;-) Keď vám tam chutilo zatiaľ, tak určite to bude dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa snažili urobiť tak, aby sa najedol každý. U nás nie každý jedáva hríby a nie každý zje každú zeleninu, cesnak a cibuľu ani nespomínam.. no papkáči proste :-D tak sme dali pol na pol, bravčovú panenku v slaninke, kuracie prsia na prírodno plnené údeným syrom a šunkou, príloha pol ryža, pol baby zemiaky na masle a šalát. V tomto prípade sa dalo vymýšľať ako bezlepkové porcie, tak bezlaktózové a každý si niečo našiel :-) (teda, vegetariáni by sa nenajedli, ale nemali sme žiadneho)
Odpovedať
Profilova fotka
@herodias mnam to ste mali fakt dobre menu:-) To by ma nenapadlo takto az mysliet na uplne vsetkych. My sme sa s manzelom a s rodicmi dohodli co by sme chceli dat, vsetci suhlasili a bolo. Uz kto lubi tak ten zjedol a kto nie, tak mal smolu. Potom boli svedske stoly, kde bolo snad vsetko, takze z toho sa dalo vyberat a aj kvalitne sa najest si myslim. Ale mas moj obdiv, taketo jedlo by ma nenapadlo:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@herodias dobre ste to mali premyslene ;-) prave my rozmyslame nad bravcovou panenkou s nejakou omackou, ale presne ako si napisala, nie kazdy ma rad hriby, syry a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@christinama no je to náročné.. závisí, či sa chceš na to pozerať tak, že si vyberieš jedlo podľa seba, lebo je to váš deň a nebudete riešiť ostatných alebo sa budete snažiť ulahodiť viacerým :-) ale podľa mňa prírodná omáčka ešte nikomu neublížila.. my sme potom mali hríby a syry a podobne vo večernom bufete, kde už si každý dal na čo mal chuť :-)
Odpovedať
Vedeli by ste mi poradiť prosím vás hlavné jedlo na svadobnú hostinu? Chceme dať jedlo s kuracieho mäska ale niečo zaujímave a nezvyčajné :-) A čo sa týka prílohy, čo idete si dávať, klasika hranolky a ryža? :-)
Odpovedať
@tixy my sme napríklad mali plnenú kuraciu rolku so zeleninovou oblohou a k tomu ako prílohu sme mali opekané zemiaky. Neviem či to je nezvyčajné, ale my sme boli radi že sme zvolili takéto jedlo lebo si myslím že všetci ho majú radi. Nie je čo na tomto jedle pokaziť. A treba trošku aj tak myslieť. Nie len experimentovať, ale hlavne myslieť na to aby to aj hosťom chutilo
Odpovedať
@tixy ked z kuracieho tak by som poradila roladu plnenu napr. susenou paradajkou, cerstvym spenatom a ricottou. Je to taka klasika na zaujimavejsi sposob. A je to svieze lahke, ked sa pokraja tak aj pekne farebne. Ako prilohu by som ja volila napr. len pecene zemiaky (polotovary ako hranolky alebo americke zemiaky, krokety by som ja osobne nedavala), pripadne gratinovane zemiaky su velmi dobre. Ak chces pol na pol, tak kombinovat s ryzou, ale ja by som ostala pri zemiakoch
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@eywa tak, tak to máš pravdu. My by sme mali ísť niekedy budúci týždeň alebo potom do tej reštaurácii v ktorej chceme mať hostinu a už sa plánujem spýtať aj na toto jedlo. Som zvedavá čo mi povedia. Ale tak malo by to byť tak, že zákazník by mal byť pán a oni by mali vedieť všetko uvariť, no nie? :-D :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zubrienkaanez My ideme v piatok do reštiky, tak sa veľmi teším. Je to prvá a pre mňa TOP tak verím, že sa nejako dohodneme. Som zvedavá aj na to čo nám oni ponúknu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eywa super, tak potom daj vedieť ako ste pochodili. Akú Vám dali ponuku a čo povedali na Vaše požiadavky. Som zvedavá a držím palce, aby všetko dobre dopadlo:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zubrienkaanez Ďakujem určite dám vedieť. Aj ty mi napíš keď pôjdete, že ako ste dopadli, či vám spravia to čo chcete, alebo vám navrhnú niečo iné :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eywa idem ti odpisat na tvoju IP co si mi poslala:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?