Aké svadobné menu odporúčate?

Ake svadobné menu??
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj my budeme mat taketo: 1.chod Polievocka+ Dvadruhy maska obloha pol ryza pol opekane zemiacky 2.chod. Kuraci Gordon blue plnený syr+ sunka, obloha, americke zemiaky 3.chod Bravcove medailonky so slivkou na omacke, z bravcovej panenky, pol ryza pol zemiacky 4.chod švédske stoly pol teple pol studene misy Aperitiv. cinzano
Odpovedať
Profilova fotka
treba sa trochu poobzerať po starších témach, predtým ako sa založí nová :-) http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/a... http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/p... http://www.mojasvadba.sk/forum/tema/s... ale my sme mali predjedlo: Prosuto na listovom šaláte so žltým melónom a cherry paradajkami, polievka klasická slepačia, hlavný chod: Plnená kuracia rolka v cestíčku so slaninou, bravčová panenka na grile s bylinkovou omáčkou, malý zeleninový šalát, opekané zemiaky a ryža potom sme mali švédske stoly vyprážané bravčové a kuracie rezne so zemiakovým šalátom, sviečková na smotane s knedľou, grilovaný camembert s brusnicami, tarhoňa na smotane so šampiónmi, mozzarela s paradajkami, bazalkou a olivovým olejom, šunkové misy so syrom, klobásou a olivami, zeleninové šaláty, myslím si že tam si každý niečo našiel :-) a po polnoci sa podávala ešte kapustnica :-)
Odpovedať
@lilienlukacs pockaj a to kedy zacinate,ze bude tolko chodov?ako to mas casovo rozvrhnute kedy pojdu tie chody?pride mi to strasne vela...ale neviem, sama este menu neriesim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
prvy chod o 17.00hodm druhy okolo 20.30 treti ,23,00 a stvry okolo 1.rano:-) Takto sa nam to oplatilo viac pretoye restika kde to mame nam ponukla sumu za vsetky 4 menu a ak by sme aj chceli len 3 suma sa nemeni a co nam ostane nam zabalia:-)
Odpovedať
@lilienlukacs nieco take chcem aj ja ale ,ten prvý chod das na aky spôsob ??
Odpovedať
@9majusska no pozerala som aj po starsich temach ale nic ma neocarilo :) dakujem
Odpovedať
@yukiki no prve bude okolo 17.00 druhe 21.00 a potom 1.00
Odpovedať
@kija31 a ratate napr o tej 1:00 tiez so vsetkymi, alebo uz nie? (objendavate plny pocet porcii?)
Odpovedať
no o jednej budeme podavat kapusnicu iba ale dame normalne plny pocet :)
Odpovedať
Profilova fotka
Čo hovoríte na takéto menu? Welcome drink: Barack, Körte, Jägermeister Predjedlo: Jaternice, klobása, bravčové pečené, pochutiny, chlieb, banketky Aperitív: Martini Rosso Polievka: Slepačí vývar s mäsom a rezancami podávaná v terine I.Večera na misách Vyprážaný bravčový rezeň Plnené kuracie stehná s plnou z hydinovej pečene Plnené kuracie prsia so syrom a broskyňou Vyprážané šampiňóny a karfiol Prílohy: Dusená ryža, Nové zemiaky s pertržlenovou vňaťou, Americké zemiaky Pochutiny: kompót, grécky šalát, cestovinový šalát Nealkoholické nápoje: 0,5l na osobu, džús pomarančový a broskyňový, Minerálna voda jemne perlivá, neperlivá , americká limonáda a citronáda v džbánoch s ľadom Dezert: Štrúdľa tvarohová a makovo-višňová 1 káva na osobu Espresso malé /veľké, CaffeLatte, Cappuccino, Moccaccino, Viedenská káva II.Večera švédsky stôl Szegedínsky guláš s knedľou Maďarský guláš s haluškami + čo zostalo z 1. večere
Odpovedať
Profilova fotka
@weddingacademy len pre upresnenie ,aperitiv sa podava pred jedlom a nie po predjedle ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Možno, toršku som to zle sformulovala: "predjedlo" mali na švédskych stoloch, keď sa hostia zišli pred obradom na mieste svadobnej hostiny. Potom odišli na obrad... a aperitív bol pred večerou.. Ale ďakujem za radu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@weddingacademy predjedlo jaternice a klobása? to snáď nie =-) :-. predjedlo má byť predsa niečo ľahké, na pošteklenie chuťových buniek a zahnanie prvotného hladu. Jaternice a klobásy bysom asi dala na švédske stoly po 1 večery.
Odpovedať
Profilova fotka
@maruska24 Takže pridavam pre upresnenie: "predjedlo" cca. o 15,00 pred obradom, obrad o 16,30, večera o 19,00 hod. :o)
Odpovedať
@weddingacademy cele menu pre mna zial zle, to predjedlo a celkovo nejake staromodne menu
Odpovedať
Profilova fotka
@weddingacademy ja ako vegetarián by som sa asi nenajedla :D najmä nie z predjedla :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som trosku upravila ponukane menu restauraciou a bude taketo: predjedlo: Šampanské s jahodou predjedlo: mozzarela prekladaná paradajkami a bazalkou, francuzska bagetka hl. jedlo: vyprazane kuracie prsia plnene sunkou a syrom, 1/2 ryza, 1/2 americke zemiaky, zelenina / pre vegetarianov samozrejme nieco bezmasite / 3. a 4. chod: bufetove stoly teple a studene
Odpovedať
Profilova fotka
@maruska24 presne taak Kks ze jaternice a klobasy ze predjedlo to musia byt ini jedaci :) to ozaj dkor svedske stoly alebo na misi ako zabijacku...
Odpovedať
Profilova fotka
@nique666 Ahoj to vyzera dobre a co tak vide take menu cca dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nique666 my budeme mať ešte dvoch celiatikov, ale chvalabohu v našej reštaurácii to vedia krásne zohľadniť (aj majiteľov syn ma celiakiu) inak schvaľuje, podobný výber máme (i keď my len predbežné) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikolka1986 prečo by malo byt staromodne? Je to tradične jedlo na mnohých svadbach. Si myslíš, že ked budes mat niečo extra špeciálne luxusné, tak tým nejako ulahldis hosťom? Len aby ti polka hosti nezostala hladna kedže na take jedlo nie sú zvyknutí....čo je staromodne na jaterniciach či klobaskach? Podľa teba aj polievka je staromodna alebo zemiacky či ryža, kedže sa pestuju od nepamati a polievka varia uz tisíce rokov? Akosi si pomimo. @love232 bolo upresnene, že je to jedlo ešte pred odchodom na sobáš, čiže okolo 15tej s tým, že po návrate z kostola sa začína s aperitivom a pokračuje normálne polievkou a hlavným jedlom. Takýto zvyk je napr. Ak je svadba v kultúrnom dome a tam sa schádzajú hostia - tak je zvyk pohostit ich jaternicami a klobaskami. @weddingacademy my sme taktiez mali jaternice a klobasky pred odchodom na sobáš a poviem Vám, nezostalo nic, každý si naramne pochvaloval, že to bol super nápad a veľmi im chutilo. Čiže pre všetky baby: neviete, čo je dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@weddingacademy otázka bola, že aké odporúčame svadobné menu. SVADOBNÉ menu. nie menu do školskej menzy alebo na zabíjačkové hody na stretávku zo strednej školy. ja proti tomu jedlu v princípe nič nemám, sú udalosti, keď by som si pokojne rada dala dobré jaternice alebo aj segedínsky guláš, ale je to všetko také sýte a energicky výdatné jedlo patriace do vývarovne pre robotníkov na stavbe, ale určite nie slávnostné a vhodné na svadbu. keby sa svadobčania hentoho najedli, akurát by ich to odrovnalo a dalo by sa im spať a nie tancovať do rána.
Odpovedať
Profilova fotka
@sugarfree999 prepac, ale tento názor je pekne mimo. My sme mali ako uvitacie jedlo jaternice a klobasky, večer ako menu bola polievka, plnenie kuracie prsia, zemiacky, ryža. Ďalšie jedlo bola svieckova s knedlami. Na Švédskom stole vepro, knedlu, zelo, rezen, salaty, sote, ryža, atd. A poviem ti, že z 80 hostí chutilo 80im a všetci si pochvalovali. Nikto, ale vonkoncom nikto sa nestavia, že jedlo bolo syte alebo energetick náročné. Ak niekto nechce, nemusi zjest celu porciu. A predstav si, každý tancoval az do rana a prekvapivo to nikoho neodrovnalo. Nemyslím si, že to, čo napísala @weddingacademy ako menu, by sa podávalo v školských jedalnach, ani to nie je jedlo robosov - akoze urážky jedla tu nie sú na mieste, tak by som asi trosku na tvojom mieste polavila a ubrala. Podľa teba - čím je jedlo slávnostne a vhodne - čo je toho urcovatelom- to by ma veľmi zaujimalo, ked uz sa tak veľmi vyznas.
Odpovedať
Profilova fotka
@kija31 úplne chápem tvoju dilemu, ja to tiež riešim... predsa len je 21. storočie a časy kuracieho mäsa s broskyňou alebo troch druhov mäsa s kroketami a ryžou sú dávno za nami. zároveň nikto nechce dávať kadejaké kalamáre, kaviár, šafránové peny a podobné hogo-fogo veci, lebo máme obmedzený rozpočet, všakže :-) došla som k záveru, že by to malo byť nejaké jedlo z bežných surovín, ale v sexi forme a s troškou nápadu. ja plánujem svadbu na jeseň a zatiaľ som ako predjedlo vymyslela husacie paté s karamelizovanou cibuľou (alebo s cibuľovo-slivkovým chutney) a kúskom domáceho pečeného chleba. samozrejme takú malú sexi porciu. potom zrejme klasická slepačia polievka (lebo ženích na nej trvá :-x ) a s hlavným chodom si ešte stále lámem hlavu... Ale isto nebude z bravčového mäsa alebo kuracieho. Uvažujem o rybe alebo divine... hm... a potom už len švédske stoly... a chcela by som, aby na nich bolo nejaké parádne syrové "oddelenie" :-D , proste veľa druhov dobrých syrov naservírovaných s hroznom, figami a sušienkami (tak, ako to jedia Angličania) a páčil by sa mi tam ak nejaký dobrý kus ozajstnej údenej šunky alebo celé stehno jamón serrana... a zvyšok švédskych stolov by boli normálne dobré teplé jedlá... a pokojne tam môže byť aj nejaká slovenská klasika (aby ochutnali niečo naše aj hostia z cudziny). heh. a teraz už len nájsť reštiku/hotel, kde mi toto navaria a nachystajú :-D to bude makačka pri slovenských pomeroch |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 nie nie, ja jedlo neurážam. ja mám rada všetko možné, od banálneho vyprážaného rezňa so zemiakmi až po sushi, fakt, v tomto som nenáročný a človek vďačný za čokoľvek. a aj ideálny hosť, lebo vždy všetko jedlo pochválim :-) a aj klobásky na tvojej svadbe by som pochválila, lebo ich mám rada , bez debaty. ale moja predstava o svadobnom menu je trošku iná, ide o to, že by som rada v hosťoch zanechala zážitok. každý má rád dobré jedlo. rada by som bola, keby sa na druhý deň bavili nie o tom, ako sa prejedli rezňov a kapustnice, ale o tom, že ochutnali skvelé nové veci a bol to pre nich úžasný zážitok. Aj z normálnych slovenských surovín sa dá urobiť skvelé jedlo a myslím, že trošku porozmýšľať a byť kreatívny nie je problém. P.S. a segedínske guláše a jaternice nie sú jedlá robošov, to som nenapísala. myslela som to tak, že sú vhodné pre nich,lebo sa z nich dosýta najedia, čo potrebujú pre ich prácu.
Odpovedať
Profilova fotka
@sugarfree999 jasne, každý má inu predstavu a očakávania. Samozrejme beriem, každý chce mat svoju svadbu vynimocnu. Ale myslím si, že jedlo nie je práve tým artiklom, kde by som moc experimentovala, pretože práve toto nemusi dobre vypalit. Samozrejme ozvlastnit menu je jedna vec, ale byt priveľmi kreatívny sa môže vypomstit. Boli sme uz na svadbe, kde sa možno usilovali o niečo podobne a poviem ti, mala som sto chuti objednat si tam pizzu, taka som bola hladna a nebola som jediná. Väčšina hostí frflala, lebo neboli zvyknutí na tak nove chute ( ja osobne zboznujem experimenty, v restike si nikdy neobjednavam dva krát to iste) - ale tu im to nevyslo a nechutilo to ani mne, ani okolo mna sediacim. Čiže skvele nove chute, ako si napísala, nemusia všetci považovať za skvele. Vies, väčšina hostí sa ide na svadbu najesť, napit a zabaviť - a to nezmení nikto. Asi by som zistila názor najbližšej rodiny, čo oni na vyber jedla - nezabudni vynechať ani snubencovu rodinu. Tak najlepšie zistis, ako ďaleko môžeš zájsť az s novostami.
Odpovedať
@sugarfree999 no pri tvojom menu by polovica chlapskej casti mojich hosti bola hladna..nuz hold su to slovaci, tak sa radsej najedia niecoho slovenskeho ako by si mali lamat jazyky uz len pri citani menu :-) takze radsej ako na experimenty stavim na klasiku :-) takze pre mna je to menu od @weddingacademy dobra volba, akurat prve jedlo bude servirovane, gulas bude uz v "predjedle" a daksi chod chcem pecene prasiatko :-) a dufam, ze moji hostia budu mat tolko rozumu aby jedli len kolko zvladnu, aby im nebolo zle :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 prosím napíš mi, aké bolo jedlo na tej svadbe, kde všetci frflali. ma to zaujíma, nech sa vyhnem chybám, na chybách druhých sa najlepšie učí :-) odvahu pri vybere jedla mam aj na zaklade toho, že budeme mať malú svadbu - cca 28 ľudí a vekový priemer 30 rokov a všetko relatívne scestovaní mladí ľudia, ktorí už kadečo poochutnávali alebo sú cudzinci a akceptujú iné chute ako Slováci. zo staršej generácie tam budeme mať len 5 ľudí - vek cca 50 rokov a tí všetci sú dosť liberálny v jedle a neboja sa nových vecí. tým pádom nie je problém trošku experimentovať. je fakt, že kebyže pozývam aj babičky a iných konzervatívnych hostí, musela by som trošku povoliť vo výbere, to je fakt...
Odpovedať
Profilova fotka
@sugarfree999 predjedlo bol ovocny majonezovy salat so syrom a pazitkou, z ovocia som tam spoznala broskynu a ananas - to mi ešte chutilo, bolo to celkom fajn - taka zvláštna kombinácia chuti. Polievka bola klasická, chutila. Prve hlavne jedlo boli mediailonky na vinovej omáčke s makom - vonalo a vyzeralo to super, o chuti to povedat nemôžem. K tomu boli zemiaciky a taka tmavá ryža - ta mi taktiez nechutila, bola čudne ochutena. Druhe hlavne jedlo boli kuracie prsia na prírodno, na nejakých vonavych koreniach (ake druhy to boli, tak to netuším, ale aromaticke to bolo riadne) príloha ryža - našťastie len klasická :-)
Odpovedať
@blondiee83 ano, vsetky sme mimo, len ty si lietadlo :) ja by som jaternice a klobasky ako predjedlo nedala, neplanujem prekombinovat, planujem davat jednoduche ale hlavne vynikajuce jedla ktore nie su tazke. Klobasky a jaternice ked uz niekto chce tak na ten bufet k pivku ale ako predjedlo? Urcite nie.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?