Dedinska svadba

Ahojte, mala niektora z vas dedinsku svadbu? myslim tym, ze menu by bolo nasledovne: Predjedlo: hurky a klobasky Hlavne: polievka+ nieco kuracia, ryza zemiakz 2. Vyprazane rezne, salat 3. plnena kapusta Nechceme velmi vymyslat, nakolko nie sme zastancami svedskych stolov.
Odpovedať
Ahoj, predjedlo vymeň a hurky s klobáskami daj ako doplnok k tretiemu jedlu ... na predjedlo je to veľmi sýte a potrebuješ k tomu prílohu - chlieb alebo pečivo ... pochybujem, že ti to niekto zje len tak ...
Odpovedať
u nas sa na svadbach takto zvyklo davat, kedze na 3 sunky sa velmi vypit neda...:P
Odpovedať
@alexandra_saska Ahoj :-) aj my sme mali v podstate tradičné jedlá :-) Veľmi záleží od kvality a spôsobu servírovania... Tie hurky ako predjedlo by som dala jedine vtedy, ak by bolo dosť dlhý čas do hlavného jedla (napr. ak by ste to mali ešte pred sobášom, keď sa vám budú ľudia schádzať), alebo ozaj len mini porcie s obložením (nakladaná zelenina). Inak je to ozaj sýte, riskovali by ste, že by vám hlavné jedlo ostalo na tanieroch.. A prečo nie ste zástancami švédskych stolov? My sme mali s obsluhou len predjedlo, polievku a hlavný chod. Potom už švédske stoly. Pekne upravené to zapôsobí, môžeš dať viac druhov jedál (menšie množstvá), nech si každý vyberie... Lebo vaše menu je dosť sýte. Chcelo by to ešte niečo zo studenej kuchyne a niečo odľahčené.. My sme mali takto: 1. na mieste konania sobáša prichystané občerstvenie - recepcia: alko, nealkoh, jednohubky, kysnuté koláče. 2. po sobáši v mieste hostiny (čo bolo len cez cestu :-)): najprv predjedlo - pečivo s 3 druhmi nátierky, po ňom hneď polievka (klasický vývar slepačí, ja zeleninový, keďže som vegetarián). 3. po prvom tanečnom kole: "sviečková" na smotane s knedlíkmi - každý chválil, nikto sa nesťažoval, že to bolo ťažké.. dokonca fotograf povedal, že super! Lebo už sa od klasiky na svadbách upúšťa :-) a sviečkovú tam nevidel ani nepamätá... 4. no a cca od 21.00 švádske stoly: studená kuchyňa - syry (ale 5 - 7 druhov), mäsové výrobky (salámy, šunky, rolády), zabíjačka - hurky, klobásy, plnený bok bravčový, halušky, pirohy, mini rezne, divina na šípkovej omáčke - obrovský úspech :-D, grilované kuracie krídelka, čoko-fontána, šaláty - ovocné, cestovinové, zelenina.. Popravde, už si moc nepamätám, čo bolo :-) Okrem toho, ak máš jedla servírované, bude sa veľmi plytvať, takto si každý naloží, koľko chce... Ide sa najesť, kedy chce. Nie sú odkázaní na nikoho :-) Skúste nad tým pouvažovať, lebo dobrú svadbu robia spokojní svadobčania :-)
Odpovedať
tiez doma, kym pridu hostia a bude odobierka planujeme nejake jednohubky, kysnute kolaciky a tak...u nas je zvyk, ze aj pred kostolom sa nuka palenka a kolace :) no kvoli tomu sme nechceli svedske stoly, lebo chceme tradicnu dedinsku svadbu. Tie hurky a kobasy by boli na misiach a kazdy si berie, kolko vladze a chce - u nas konkretne na svadby a oslavy sa robia take male, cca 10 cm,takze by to bolo v pohode potom klasika polievka a duhe jedlo- to este nevieme, chceli by sme nieco slavnostne...a potom by boli rezne so salatom - tiez iba vylozene a kazdy si berie, kolko chce, tak isto aj kapusta.... Hlavne som nechcela mat tie bezne tri sunky s chrenom, ked je kazdy hladny a ked na to vypiju, tak su hned veseli...:P To tvoje pecivo s natierkami tiez nie je zly napad, lebo aspon cisatocne sa z toho ludia najedia :) a tiez sme nechceli svedske kvoli tomu, ze tam treba velmi vela jedla a rozne druhy, nech to nevyzera, ze je prazdny stol a aby tiez hostia mali vyber...:) ale este daleko dovtedy, mozno poyuvazujeme nieco zmenit, v kazdom pripade vdaka za radu, prave preto som sa pytala, aby mi poradili nevesticky, ktore tak mali alebo planuju mat...:)
Odpovedať
@alexandra_saska No toho jedla ti treba veľa tak či tak..Ľudia nesmú byť hladní! Akurát potrebuješ viac druhov a menšie množstvá z každéh. Dajte si to urobiť cez catering a oni už vám poradia, dohliadnu na to. Nerobte to vo vlastnej réžii, sa zbláznite z toho :-)
Odpovedať
@marienkakf hehe, to urcite nie, samy by sme asi ani odhadnut nevedeli kolko toho ma byt pre tolko ludi :D a hlavne casovo narocne by to bolo... ale celkom sa tesim, uz mame zarezervovanu agenturu, len sme este neboli dohodnut detaily, ale ved do septembra este joj joj...:)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@alexandra_saska prosím ťa a to budete mať svoju miestnosť a cateringovú spoločnosť na prípravu jedla?
Odpovedať
Spravna volba..nejake to tradicne slovenske jedlo bude sprevadzat I nas :)
Odpovedať
@mirruska560 ano, mame ako salu kulturny dom a potom mame normalne cateringovu spolocnost, co nam budu varit, len sme to kus obmenili, bude predjedlo klobaska a hurky, v takej mini verzii a potom normalne vecera a potom svedske stoly aale na styl slovenskych jedal, plnena kapusta, vypr. maso, salat, atd. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den, do TV relacie hladame par z vychodu Slovenska , ktory nema financie na vysnivanu svadbu , ci svadobnu cestu , presiel zivotnymi skuskami a nema problem s medializaciou. Viac info do spravy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?