Poraďte svadobné menu

Profilova fotka
Nevieme sa rozhodnúť. Vieme len čo nechceme:) Mäso a obloha pol na pol isto nie. Kuracie s broskynou a syrom tiez isto nie. Ako aperitiv Vermut - nie. Kačacina a husacina-nie. Chceli by sme nieco jednoduche ale napadite a slavnostne. Co ste mali? co malo uspech?
Odpovedať
Profilova fotka
@katkaha My budeme mat ako pripitok sampanske s fialkovym sirupom, prve menu viac druhov mäsa, opekane zemiaky a zvysne menu budu svedske stoly, teple aj studene s tradicnymi aj modernymi jedlami, nech si kazdy vyberie, na co ma chut.:)
Odpovedať
My sme mali predjedlo prosciutto s melónom, obloha, banketka, polievocku klasicky slepaci vyvar s masom a domacimi rezancami - tym nic nepokazis.. a hlavne jedlo taktiez bravcovu panenku s vejarikom slaninky, 1/2 zeleninova ryza, 1/2 americke zemiaky, obloha. A potom svedske stoly - nam sa osvedcili pirohy, rolady na polovicky plnene brokolicou a syrom, pripadne hribami.. Bolo to veelmi chutne, vsetci si pochvalovali.. emoticon
Odpovedať
Profilova fotka
Polievka kuracia, sa vydala na stôl. A zvyšok vo forme švédskych stolov. šunkovo salámová misa, sýrová misa, malé rezne v trojobale, kuracie pečené stehná, boršč, pečeň, losos, zemiaky, hranolky, ryža, pečené prasiatko, kačica, mix pokrájaného ovocia vo vydlabanom melóne, samoobslužný box so zmrzlinou.....
Odpovedať
prípitok bol asi vermut, neviem, alkohol nepijem, deti a my abstinenti sme mali jablkový džús. predjedlo sme nemali. polievka klasika, slepačia. hlavé jedlo boli 3 druhy mäsa pripravené na prírodno + pol ryža, pol opekané zemiaky + zeleninová obloha. prírodné mäso sme zvolili kvôli tomu, že nie každý má rád napr. mliečne, čiže mäso na ktorom je zapečený syr by nejedol, dalej napr. nie každý má rád hríby a pod. nad vysmážaným sme vôbec neuvažovali, to je zbytočne ťažké jedlo. no a druhý chod, o nejakej ôsmej večer boli len studené misy na spôsob švédskych stolov - syry, šunky, salámy, klobásy, zelenina, pečivo.
Odpovedať
my budeme mat: aperitiv. hubert brut classique s jahodou, predjedlo: šunková rolka s francúzskym šalátom, polievka: domáca slepačia s mäsom a rezancami, hlavné jedlo: mixedgrill Poľana /50 g sviečkovica, 50g bravč.panenka, 50g kuracie prsia, omáčka so zeleným hráškom a šampiňónmi, ozdobené šunkou a vejárikom slaninky/ k tomu pol ryža, pol opekané zemiaky Ani mne sa to na polovicu nepaci a ani viac druhov masa, zalezi od restauracie ako to vedia spraviť, odporúčam ísť vyskúšať ich ponuku. My sme tak boli a vybrali sme iné ako sme pôvodne chceli (medajlónky z bravčovej panenky so špargľou a artičokami), treba myslieť j na väčšinu ľudí, či im bude chutiť o polnoci: TEPLÝ A STUDENÝ BUFET – prosciutto e melone, mozzarella s paradajkami a bazalkou, údený losos s citrónom, sushi maki s lososom, avokádom, losos na grile, ríbezľová omáčka, morčacie prsia v sézame, kuracie soté, varené zemiaky, ryža, maslové halušky, ovocný šalát, listový šalát s cherry paradajkami
Odpovedať
My budeme mat : studene predjedlo- pečený roastbeef so špargľou ,teplé predjedlo-husacia pecienka, ryba- grilovany filet zo zubaca na vínovo- smotanovej omáčke ,hlavné jedlo- pečená bravčová panenka na rozmaríne s omáčkou demi glace ,dezert- pošírovaná hruška v mede a zazvore . Ake budu bufety sme sa este nerozhodli ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
zaujimave menu mate babenky. my sme sa rozhodli, ze siahneme po slovenskych klasikach a tak bude menu nasledovne: predjedlo bude rolka so salatom, polievocka kuracia a hlavne jedlo bude hovadzia svieckova na smotane. pripitok vermut. a potom pojdu svedske stoly, kde budu skor slovenske jedla ako kapistnica, rezne, kura pecene, pirohy atd atd :) rozhodli sme sa tam nemat kura kung pao a podobne, skor to ladit do slovenskej kuchyne vsetko :) a myslim, ze bude dobre
Odpovedať
Profilova fotka
Tak toto nieje najvhodnejsia debata pre hladneho chlapa :-) :-) :-) ....utekam vykradnut chladnicku a spajz 8-)
Odpovedať
No, my sme mali prave kacacinu :-) Ale famozne pripravenu. Predjedlo bolo kacacie pate s karamelizovanou hruskou, polievka slepacia klasika, hlavne jedlo kacacie prsia s domacim karlovarskym knedlikom a cervenou kapustou. V bufete niekolko druhov salatov, cerstve ovocie, syry, studene narezy - morcacie so zazvorom, hydina, teple tri druhy masa (hydina abravcove), grilovane bataty s cesnakom a zemiaky. Hostom velmi chutilo, a to sme mali mix - fajnsmekrov i milovnikov klasiky. Ono je dolezite vyskladat to tak, nech si tam najde kazdy, nebat sa trosku vybocit (nic proti rolke so salatom, ale nemyslim si, ze hostia by originalnejsie predjedlo neprivitali) a hlavne nemat same tazke jedla - co podla mna slovenska klasika je, hoci ju milujem :-) Tiez nezabudnite, ze ryby, sushi a tatarak z ryby nema rad kazdy :-)
Odpovedať
No ja sa priklanam k nazoru,ze treba menu prisposobit aj zlozeniu hosti, my mame napriklad 80% spanielov,takze ryba musi byt,aj ked len formou degustaceneho mensieho chodu. Dolezite je aj rocne obdobie, ja osobne kacicu s kapustou milujem a som schopna ju jest aj pri 35 stupnoch, ale viem, ze keby som to naservirovala mojim hostom a k tomu este teplu polievku asi by ich to zabilo :-D Urcite sa neda vyhoviet kazdemu, je to svadba toho daneho paru takze by menu podla mna urcite malo odzrkadlovat aj ich chute...
Odpovedať
@athina13 jasne, velmi zavisi od rocneho obdobia. My sme sa brali tak, ze konecne sotva zliezol sneh :-D Treba najst kompromis medzi svojimi chutami a preferenciami hosti. A velmi vela zavisi od kuchara :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame slepacy vyvar s rezancami.masom a zeleninou ....plnené kuracie prirodne rezne so sunkou a syrom+dusena ryza+opekane zemiaky+zeleninova obloha. 2.chod chlebiky a 3.pecene prasiatko
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@katkaha miesto hostiny uz mas vybrate? vacsinou uz maju skusenosti a predpripravene variacie svadobneho menu..my sme si nakoniec vybrali z jedalneho listka a ochutnavka dopadla nad nase ocakavania.. predjedlo a polievka tu sme stavili na klasiku.. predjedlo: sunkova rolka s chrenovou penou, polievka vidiecka slepacia hl. jedlo bude Kuraci steak s tymianom, paradajkami a salviovou omackou a zemiakova kasa.. bufetove stoly budu sunkovosyrove misy so zeleninkou, syrovo bryndzove rolky, banketove pecivo bravcove a kuracie minirezne, zemiakovy salat a pecene prasiatko s bohatou kyslou oblohou, polnocny chod sme dali este kapustnicu s maskom.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katkaha my budeme mat predjedlo mozzarelly s paradajkami, polievku slepaciu, a hlavny chod chceme bravcovu panenku ale nevieme presne na aky sposob a s cim ju podavat. ale to je podla mna take najvhodnejsie pre tolko ludi..
Odpovedať
Profilova fotka
osobne odporučam ist za prevádzkarom a spytať sa ho, čo majú najlepšie. my sme to tak urobili a nelutovali sme. predjedlo sme chceli mozarelu a paradajku (ale vzhladom na to, že 10 ludí je alergických na rajcinu - tak sme to dali na klasickú sumkovú rolku s chrenovou penou) slepačí vývar - klasika hlavné jedlo - bravcová panenka na dubákoch a zemiaky II. chod - kuracie stehno plnené pod kožou plnkou, ryza s kukuricou a ryza so sampinonmi III. chod - sviečková (Ak niekto bude mať svadbu na RS Púšť v Prievidzi - jednoznačne dať - u nás to jedli aj vegetariáni :) IV. chod - kapustnica. Na prvý pohľad to prídu úúúplne obyčajné jedlá. chvilu sme uvazovali nad niecim originálnejším, ale potom sme si povedali, že hádam vedia čo vedia výborne pripraviť - sme radi, že sme si od nich nechali poradiť. Všetci ten výber chválili, vsetkým chutilo. ako prípitok sme mali martini
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
ďakujem baby, mne sa asi najviav pozdava ta panenka na dubakoch, len sa bojim, nie každy ma rad hribiky..
Odpovedať
Profilova fotka
@katkaha tak jednoducho tie hríby jest nebudú....napr.ja som tam mala aj vegetariánov (a špeciálne menu som pre nich nechystala).
Odpovedať
My sme mali na pripitok sampus s jahodou, ako predjedlo prosciuto s melonom, rukolou a kusko peciva, polievka klasika slepacia, hlavne jedlo bravcoca panenka plnena susenou paradajkou, opekane zemiaky a mix listovych salatov. Na bufet sli kuracie a bravcove rezniky, morcacie na prirodno, ryza, zemiaky, uemiakovy salat (ale nie majonezovy), zeleninovy a cestovinovy salat, sunkov a syrovy tanier, ovocna misa...po polnoci kapustnica
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@laura1804 mozem sa spytat skade te zohnali fialkovy sirup? dakujeeeem!!! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nakoniec sme ho zohnali iba cez internet zo zahranicia a postovne bolo vyssie, nez samotny sirup, takze sme to vzdali a nakonic sme fialovy napoj dosiahli tak, ze sme martini farbili fialovou potravinarskou farbou :)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali ako pripitok Kir Royal, potom slepačie consomé, predjedlo bolo kačacie paté v prosciutte s marinovaným hroznom a bagetkou a ako hlavné jedlo boli - citujem :-D : "kuracie prsia s kostičkou, bylinkovou krustou, plnené kozím syrom, restovanými pistáciami, podávané na zemiakovej pene dochutenou restovanou červenou cibuľkou, baby špenátom, citrónovým tymiánom s domácou omáčkou a pečenými gaštanmi"
Odpovedať
Baby, ako ste mali rozdelené jedlá? Myslím čas medzi jednotlivými chodmi??? My máme také tradičné jedlá, "predjedlo" asi okolo 17:00 budeme mať klobásky,hurky a fašírky, potom večeru okolo 20:00-20:30 slepačia polievka, kurací gordon blue a černohorský rezeň+ ryža, opek. zemiaky a zemiakový šalát, a potom o pol noci švédske stoly- teplý pult a tam budeme mať kapustnicu a maďarský guláš. A teraz svokra vymýšľa, že chce aby sme začali s polievkou a nie s predjedlom... :-| :-S Čo mám spraviť?? Nechať to tak, alebo spraviť to čo chce ona?? :(
Odpovedať
My ideme do klasiky. prípitku-nasa domaca slivovica 0,02dcl predjedlo-mozzarella s rajcinkou a bazalkou+bagatka polievka-slepaci vyvar s domacimi rezancami hl.jedlo-brav. a kur.rezne, ryža, šaláty (zemiakovy a majonezovy) Potom sa bude podávať pečená divina na spôsob švédskych stolov. Nebudu chýbať šaláty zeleninove aj ovocné. Syrove misy.A po polnoci kapustnicka. Tiež bude candy bar pre tým s mlsnymi jazyckami.A samozrejme svadobna torta. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako pripitok mame Fresita sekt s jahodo.drenou a pre deticky virgin coladu...ako predjedlo mame DUET terinky zo srnca so slaninkou a píniovými orieškami & galantíny podávané s brusnicovým dipom a pomarančovými filetkami,...hlavne jedlo klasika...slepacia polievka s rezancami a masom,zeleninou a druhe jedlo bude brav.panenka plnena slivkami ,podavana s konfitovanou salotkou,s opekanym zemiakovym gombolcom a slivk.smotan.omacka k tomu.. pre deticky mame klasika opekene zemiaky a kurac.masko so zeleninou...neskor mame salat.bufet a letny gril ..plus cokola.fontanu...to tak asi vsio dievcata...uz aby to bolo ale 28.maja este daleeeko :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@b89bea mne sa teda zda hlavne jedlo- teda polievka a maso o 20:00 strasne neskoro.. Navyse naco dva druhy maska? Nestacil by jeden s dvomi prilohami? Zvlast ked ako predjedlo mate hurky a klobasy.. Keby jieco take zjem tak som hladna az dalsie rano :)
Odpovedať
predjedlo-klasika, polievka -vyvar s rezancami, druhe jedlo 3 druhy mäsa omáčka ryza opekane zemiaky a obloha - toto jedlo si vsetci chvalili.... dalej sme mali svedske stoly (nepamätam si uz moc ale na vyber bol salat zemiakovy, zeleninovy, ryza, zemiaky, rezne, pecene mäso, pecene stehno s plnkou a studene syrova misa, oblozena misa , ovocna misa a o pol noci kapustnica.... u nas boli velmi spokojny co sa tykalo jedla fakt.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?