Svadba bez polievky

Ahojte baby, ako tak rozmýšľame zhodli sme sa s mojim ze by sme radi vynechali polievku na svadbe, a však všetci to odsudzujú, svadba bude v lete a predpokladám ze bude veľmi teplo. Tak sme chceli dat len nejaké light predjedlo a potom hlavne, myslite ze to bude moc od veci? Je ta polievka taká veľmi dôležitá? Nejde ani o peniaze ani o nic, len proste ak bude 40 C vonku kto by jedol vrelý polievku? Za všetky názory dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@inuska96 ale osobne si myslim ze polievka aj v teple dobre padne. Je to aspon pre nas taky zaklad hlavneho jedla. Neviem, my sme skor riesili ze predjedlo nebudeme davat ale polievku urcite. Myslim ze uz len na zaklade toho ze svadobcania chcu polievku by som tu polievku nechala
Odpovedať
veď polievka sa neje vrelá a práveže sú to len tekutiny k dobru, keď bude teplo.. neviem, či máte svadbu niekde vonku, alebo vnútri, no ak vnútri, všetko je dnes klimatizované, v hoteloch ti je skôr zima, takže v súvislosti s počasím je teplota polievky podľa mňa irelevantná :-) aj my sme mali teplo, v podstate to bolo ešte normálne doznievajúce leto a polievka všetkým padla dobre
Odpovedať
a okrem toho sa už dávno vie, že v lete ťa najlepšie chladia skôr vlažné, než studené tekutiny, nakoľko studené musí organizmus zahriať, aby ich mohol stráviť a teda sa ti telesná teplota ešte zvýši a bude ti síce chvíľu fajn, ale nakoniec ešte teplejšie :-)
Odpovedať
@inuska96 ja som tiez za polievku. Ak nechces klasicky vyvar, ktory by sa mal jest horuci, tak dnes uz vela restauracii ponuka ine alternativy ktore mozno servirovat "vlazne" - sparglovy krem, paradajkova, hraskova, z jarnej zeleniny alebo aj uplne studene gazpacho
Odpovedať
presne som sla napisat, to co spomina vyssie @fokuska ... a rovnako suhlasim so @zuzuliennka, v sale 40 stupnov mat nebudete urcite (a skromne si myslim, ze ani vonku nie ;-) ) ... a uprimne, ja ako host by som ostala neprijemne prekvapena a ak by si neohurila nejakymi strasnymi gastronomickymi peckami v dalsich chodoch, tak by mi polievka velmi chybala ... ked sa bojis, ze bude horuco, zvol lahsie jedla, ale polievku urcite nevynechaj :-)
Odpovedať
@inuska96 tiez si neviem predstavit svadbu bez polievky v hocijakom rocnom obdobi...a keby to urobim, tak ma moja mama vydedi :D u nej je polievka nutnost vzdy :) to by radsej ozelela hlavne jedlo, kedze v lete cloveku aj tak az tak nechuti..cize ak uz nieco vynechat tak skor hlavne jedlo a dat rovno svedske stoly nech si kazdy naberie kedy chce a kolko chce...ale tiez si osobne nemyslim ze zaciatkom juna bude neviem ako horuco ;)
Odpovedať
Slepačia polievka proste patrí do svadobného menu :-) Takže súhlasím zo všetkými babami ktoré sú za polievku. A ešte navyše sa hovorí že sa odporúča cez leto jesť teplé veci:-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez si myslim ze zaciatkom juna nemusi byt zase tak horuco skor jul a august a tiez si neviem predstavit svadbu bez polievky a vsetci tu polievku budu urcite ocakavat, polievka je zaklad ako sa hovori :-D nedajboze ak niekto pride prechladeny ta polievka mu len urobi radost ;-) @inuska96
Odpovedať
ja by som skôr oželela predjedlo a dala polievku. polievka spraví v žalúdku základ a pripraví na trávenie, takže potom vám nebude ťažko po hlavnom jedle, koláčoch a všetkom možnom. a súhlasím, že dávať do súvisu teplotu vonku v lete s teplotou polievky je odveci. či vy vôbec v lete nejedávate žiadne polievky?
Odpovedať
@inuska96 teplou polievočkou neuškodíš. Nevymýšľaj, všade majú polievku a je jedno či je leto alebo zima. A začiatkom júna 40 stupňov určite nebude si myslím. A taký slepačí vývarik každý svadobčan ocení :-)
Odpovedať
V júni ešte v živote také horúčavy neboli a už vôbec nie 40stupňov :D maximálne v Afrike :D v júni sa slnko ešte len začína prebúdzať, najhoršie horúčavy sú v polke augusta, okrem toho ak sa dohodneš s personálom aby polievku podávali, iba vlažnú, nie horúcu tak ti vyhovejú. Polievka je to najmenej čím by som sa pri plánovaní svadby zaoberala ;) a na "lačný" žalúdok je polievka to najlepšie, čím ho naštartovať, obsahuje vodu a tekutiny čo je tiež prospešné, ak plánujú hostia piť alkohol, moja rada -NEVYNECHAJ POLIEVKU ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@inuska96 urcite ju nevynechavaj, fakt by vam chybala a potom si uvedomis ze aj tebe. Polievka je zaklad jedla!! A presne ako aj baby pisali, neverim ze budu take teploty a ked aj ano, tak v sale budete mat hadam klimatizaciu. Ved teraz uz byvaju skoro vsetky saly klimatizovane
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dakujem za rady
Odpovedať
@inuska96 ja som za polievku určite. To by bola veľká chyba keby nedáš polievku na svadbu a slepačiu. Slepačia polievka vždy urobí dobre a vysokćh teplôt sa nemusíš báť :-) :-)
Odpovedať
@inuska96 my sme polievku nemali, len predjedlo (husaciu pecienku na cibulke a jablkach) a hned hlavne jedlo (konfitovane kacacie stehno s dusenou kapustou a loksami). Bol to moj "vymysel", lebo nerada jem polievku s rezancami na verejnosti, navyse jedavam polievku iba uplne vriacu a nikto nejako nekritizoval.
Odpovedať
@inuska96 ja si myslím, že by to šlo aj bez polievky, už prestaňme byť taký tradiční, super, že konečne je niekto kto má ísť odvahu do modernejšieho menu!!!!!
Odpovedať
@petrana01 kazdy iba vyjadril svoj nazor a ak si vsimnes moj komentar tak pisem presne aj o modernejsich alternativach ;)
Odpovedať
@petrana01 myslis si ze modernejsie menu je menu bez polievky?? Pochybujem. Neviem si predstavit ze by som prisla na svadbu kde by mi dali len napriklad prejdedlo a potom hlavne jedno a ziadna polievka. Asi by mi to prislo dost divne
Odpovedať
Profilova fotka
@petrana01 tak podla mna svadba by mala byt najma o tradiciach nie? Aspon teda ja to tak vnimam, ale tak nech si kazdy urobi svadbu ako chces :-) osobne by som to riesila asi tak ze by som dala polievku a kto nechce tak nebude ved z toho sa nestriela :-)
Odpovedať
Tradicie su na to aby sa dodrziavali a podla mna polievka to nie je tradicia ale nejaky zaklad jedla ktory by sa mal dodrziavat. Celkovo si vediem predstavit den bez polievky a prave na tu svadobnu slepaciu polievku sa najviac tesim :-)
Odpovedať
Podla mna je to na tebe a zenichovi :) ale ak je to tak, ze ste chceli vynechat polievku prave pre dobro hosti a ti sa buria, ze nebude, tak by som ju nechala :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Svadobčania a hlavne hudobníci tak skoro po polievke nepocítia alkohol ...Až po redovom tanci.😁😁😂
Odpovedať
keď svadobčania jedia polievočku, tak si babičky musia dávať pozor, aby sa im rezančeky na bradičky nenalepili a deduškom neskončili na kravate, tak pozor na druh cestovín
Odpovedať
polievka musi byt :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ja som za polievku, uz len koli detom....ja sa budem vydavat a uz teraz viem, ze moj maly syn mi tam zje len polievku 😂ak tam budete mat viac malych deti tak ich maminy to ocenia....ale kazdopadne je to vase rozhodnutie a vasa svadba
Odpovedať
Profilova fotka
Nečítala som celú diskusiu, ale mi napadlo, že dajte možno studenú polievku. Gaspaco alebo studenú uhorkovú. Ja by som ju v lete pila na litre :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?