Ahoj, ja som mala síce dokopy 36 ludí na svadbe, kde boli zarátaní aj hudobnici dvaja a fotografka jedna. A na svédskych sme mali:
2kg rebierok BBQ
velký kosík s narezaním chlebíkom
misa s kyselým - uhorky, baranie rohy a pod.
2 velké misy s cezár salátom
po 20 porciach sme mali ryzu a opekané zemiaky
po 20 porcií sme mali mini rezníky kuracie a bravcové
kuracie krídelká tiez na 20 porcií
plus sme mali coko fontánu s 2kg ovocia
A poviem ti, ze sa vsetko zjedlo, ba dokonca by som povedala, ze aj málo bolo :-D ja by som dala aspon po 25 porcií a jediné z coho ostalo najviac boli rebierka a chleba :-D a ovocie z tej coko fontány....ostatné zmizlo doslova!
Ahoj,ked si povyberas jedla,restika by mala vediet aky pocet porcí coho je vhodny pri danom pocte hosti.My sme mali 44 dospelakov a 16 deti.Najprv bola klasika predjedlo polievka a druhe,a potom na svedske na pocet osob ozaj sedeli len kuracie a bravcove rezne.Ostatne sme mali vsetko medzi 20 a 30 porciami/pocet porcí sme si nedavali my,to dali oni podla poctu osob.My sme mali za teple jedla: rezne( kuracie,bravcove a cornflakes kuracie/bezlepkove),plnenu kapustu,grilovane sampiony plnene syrom a kapustnicu.Studene sme mali: syrovu misu,masovu misu( kazda mala okolo 1500g),lososovu roladu a syrovu roladu.Prilohy sme mali opekane zemiaky,zemiakovy salat,miesany salat a bagetky.Nieco ostalo,ale nie nejak extra vela.V podstate len trocha kapustnice a par porcii plnenej kapusty.Zo zvysku tak po 2 ks :)
@osik11 to sa takto tazko rozratava. ved priamo v tej restauracii by ti mali vediet prichystat potrebne mnozstvo jedla pre dany pocet hosti. kuchari to najlepsie vedia kolko sa toho zje.
našťastie mne toto všetko rieši cateringová agentúra a nemusím sa zaujímať. veď oni predsa najlepšie vedia, koľko čoho uvariť. skús si to vybaviť aj ty tak.