Ako zistím presnú veľkosť prstienkov?

Profilova fotka
Ja mám 57mm a moj priatel ma 61-62mm, zodpovedá veľkosť mm aj veľkosti prstenov/obrúčiek? Jedna pani na internete to tak písala, ale neviem ako to je a objednávam z Kamea.sk a nechcem, aby nám nesedeli. Za odpovede dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Skočte do hociakeho zlatnictva a odmerajte si prsteky na ich profesionálnych kruzkoch, ak su normalni urcite vam pomozu, ak nie tak sa tvarte ze chcete od nich nieco kupit ale neviete velkost :) aj my sme tak boli. To su europske normy a vsetci výrobcovia prstenov pouzivaju rovnake miery bez ohladu na material :) my mame z chirurgickej ocele, davali sme si odmerat v zlatnictve, ja mam 44 a priatel 57 :)
Odpovedať
Profilova fotka
áno je to tak ako píše demeterka, ale treba si dávať pozor aj na to, akú šírku skúšobných krúžkov vám dajú skúšať - lebo na tom je tiež potom rozdiel - skôr by som to urobila tak, že akože idete od nich kúpiť obrúčky a pýtajte sa aj na šírku prstena (nie hrúbku) a podľa toho budete vybrať z kamea - čo ja viem tak ponúkajú rôzne šírky najčastejšie je to 4 - 6 mm alebo si pozrite akú šírku majú vaše vysnívané z web stránky a podľa toho budete vedieť a "zahrať to", že vy máte predstavu o šírke prsteňa xy :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme boli poskúšať prstene v zopár zlatníctvach, takže sme sa dozvedeli aj veľkosť prstov, ale tá veľkosť nebola rovnaká pri všetkých prsteňoch... jeden som mala veľkosť 49 ... a potom som skúšala druhý a ten bol zas dobrý 51 ... inak by som aj ja objednala z netu, ale kôli tým veľkostiam sa neodvážim :-| a tiež odporúčam vidieť prstene naživo, lebo pôvodne som chcela pieskované obrúčky, ale keď som ich videla naživo, už sa mi až tak nepáčili ...
Odpovedať
Profilova fotka
http://sperky-eshop.sk/informacie/6-a...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?