Čoho sa máme vyvarovať pri obrúčkach?

Ahojte, keďže aj nám sa to pomaly blíži a začíname pokukávať po obrúčkach, rada by som prijala vaše rady a skúsenosti, ktoré máte s obrúčkami. Či už ide o negatívne alebo pozitívne. Od výberu povrchu obrúčky, cez počet kamienkov (konkrétne by ma zaujímalo, či je podľa vás nepraktické mať kamienky po celom obvode prstienka), gramáž, atď...Odkiaľ dostať obrúčky, to nie je momentálne mojim cieľom, keďže o tom tu je veľmi veľa tém :-) Ďakujem!!! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Co sa tyka povrchu, je to jedno: ak zoberes ligotave, casom zmatneju, naopak je to to iste. Zoberes matne, tak sa zacnu casom casti ligotat, ale tam je vraj jednoduchsie ich trochu precistit aby zas zmatneli... My sme uvazovali nad bielym zlatom alebo platinou a rozhodli sme sa pre platinu, lebo nestraca tak na cene, kedze je tvrdsia a neopotrebuva sa tak material. Ja som si vybrala len jeden kamienok, ale nie koli praktickej stranke, ale preto, ze sa mi to viac paci. :-D No a vygravirovat sme ich nechali laserom, co je sice drahsie ale vraj tiez vydrzi dlhsie :-)
Odpovedať
my mame obrucky z bieleho zlata. Kamienky som si dala vsadit do obrucky len do polovice, kedze sa mi to zda praktickejsie a aj pani zo zlatnictva nam to odporucala. Co sa tyka povrchu zalezi len od vas a vasho vkusu. Aj lesklu obrucku ktora casom zmatnie sa da kedykolvek v zlatnictve prelestit a bude ako nova.
Odpovedať
dobra tema :) ake mate skusenosti s pieskovanym povrchom? mne sa vemi paci, len neviem ci to vydrzi, pripadne na co sa pytat ked taky budeme kupovat
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za tému, ako človek, čo nikdy nenosil prstene (okrem snubáku) si v tomto tiež pripadám stratená. Máte niektorá skúsenosti s týmto webshopom? http://www.e-prsteny.cz/cz/ A k tým kamienkom - stáva sa, že keď ich je zasadených do obrúčky viac, po čase to vypadne? A to je asi jedno, či ide o zirkón alebo briliant, vec výroby, či... ?
Odpovedať
Profilova fotka
určite sa vyvaruj ryhovaniu, alebo ako by som to napísala...všetko v tých ryhách ostáva, tj. mydlo, krém a potom sa tam lepí špina...väčšne to musím vyšpárať z tade...takže určite by som brala niečo vypuklé, prípadne hladné ...
Odpovedať
Profilova fotka
velmi dobra tema :) ja by som sa rada opytala kociek, co maju obrucky z bieleho zlata... ci je to len nafuknute, ze zltnu, alebo je to fakt. Dakujem krasne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nanervy_2 nam v zlatnictve vysvetlili, ze pieskovanie je len povrchova uprava, a po case sa moze 'zosuchat' a bude povrch hladky. Ale vedia nam to znovu opieskovat a ze to stoji tak do 5 eur za prsten.
Odpovedať
Profilova fotka
Nam vtedy povedala, ze akykolvek povrch, vzdy sa casom zmeni ale vzdy sa to da napravit. teda bud v zlatnictve, alebo niekedy aj doma (vraj dostaneme k matnemu povrchu nejaku handricku, s ktorou sa da leskly povrch odstranit, ale tiez sa to nema robit kazdy tyzden...) Takze perfektny prsten asi nejestvuje. Ja mam snubny z bieleho zlata a zospodu je uz trochu poskriabany aj ked nepracujem manualne... A to ho mam este len 10 mesiacov...
Odpovedať
@kapri1 ja mam prstienok z bieleho zlata a veru asi za rok aj nieco zltne. ale chystam sa ho dat porodiovat znova.
Odpovedať
@nanervy_2 pieskovany je super, je taky drsnejsi ako povrch oznaceny len ako matny a zevraj sa casom "nevylesti"...my mame take, zatial vyzeraju ako nove, ale zas len pol roka ich nosime
Odpovedať
@kapri1 ja mam niekolko prstenov z bieleho zlata, jeden som nosila roky a nikdy mi ziadny nezozltol
Odpovedať
@mikema tak to je normalne, ziaden material by nevydrzal 100% hladky a leskly....pokial to nbie su vyrazne ryhy, ej to ok
Odpovedať
Článok sa načítava...
na stranke smgold to maju pekne vysvetlene, ja som uz ockom aj nejake pozerala, taky pieskovy sa mi paci najviac :) drahy chce z bieleho zlata, celkom este nechapem ako to s nim je, niekde pisu ze kazde biele je bud rodhiovane alebo ofuknute a ozltne, inde je, ze je normalne uz pri vyrobe zmiesane s rodhiom takze neozltne... tak neviem co sa mam pytat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Tak aj ja sa pripojim k teme lebo po tych vsetkych zlatnictvach co sme presli si pripadam ako odbornik :) Takze nam radili vo viacerych zlatnictvach ( v zahranici) ze pre zenu je najlepsie vybrat taky kov na obrucku z akeho je vyrobeny snubak a to dokonca aj rovnake mnozstvo karatov. Zevraj preto aby nebolo vidiet rozdiel vo farbe ak sa casom zmeni. A pre chlapov sa odporuca trvacnejsi kova ako platinum alebo jeho lacnejsia alternativa Palladium, su to tvrde kovy a netreba ich udriavat tak ako biele zlato. Takze prajem vela stastia vo vyberani prstienkov, poriadne si to uzivajte :) lebo to znamena ze vas Velky den sa uz blizi :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?