Koľko milimetrov by mala mať obrúčka?

Kolko mm by mala mat obrucka? Vsetky ca sa mi pacia maju 4mm, vahu 4.7 - 5.2g/par. Co vy na to? Staci to?
Odpovedať
Profilova fotka
Ked sa ti pacia, tak neries aka je optimalna sirka...Kazdemu predsta vyhovuje nieco ine :-) To ako keby si sa pytala ci staci mat 7 cm opatok na topankych :-D Len prirovnanie, neber to v zlom :-) My mame napriklad 6mm, lebo sme take chceli :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ani nejde tak o šírku, pretože môžeš mať 4mm ale môžu byť pevnejšie, hrubšie. podla mňa je 5g za obidve strašne máličko. Rýchlo sa vám zdeformujú :o(
Odpovedať
Profilova fotka
mozno treba zajst do zlatnictva a nechat si predviest rozne typy obrucok...tak presne zistite preco 4mm ano a preco nie. A samozrejme zalezi na financiach.
Odpovedať
Profilova fotka
tiež závisí či ju budeš nosiť na prste samu alebo spolu so zásnubným prsteňom. Ja budem svoju nosiť spolu so zásnubným, tak som si vybrala 2mm, lebo širšia by už pôsobila príliš masívne. Ale ak by som nosila obrúčku na prste samu, tak 3-4 mm je podľa mňa ideálne. Závisí aj aká šírka ti je na prste pohodlná, treba si to vyskúšať.
Odpovedať
5 - 6 sa standardne dava
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa rozhodovala na základe pocitu obručky na prste. nemám rada hrubé prstene (či už do šírky alebo hlbky). - pre mna vyhrala jemná oblúková (nakoľko nemala ostré hrany) a 4 mm. Samozrejme, choď ju skúšať s partnerom - ved aj on bude nosiť obručku a uvidíš aj ako pasuje jemu. Napr. môj má hrozne dlhé prsty a jemu ta 4mm vyzerala divne, tak si zobral ten istý model v 6mm hrúbke.
Odpovedať
my mame 6mm, a je mi to malo :-/
Odpovedať
my sme si dali 6 mm, aj ked by som prijala este sirsie :) Bo sa nam pacia take sirsie,nakolko ja som chcela aby to bolo na ruke aj vidiet :)
Odpovedať
no my sme si dali ze damska bude mat 5 a panska 6 mm
Odpovedať
Profilova fotka
...my sme si dali 6mm..ja mam 51tku a keby som mala tensiu tak mi ju nevidno, na chudych prstoch pekne vynikne a nie je prilis hruba, akurat...aj priatel si dal 6mm, cislo ma 62,5
Odpovedať
My sme si objednali tiez 4 mm a myslim, ze to bohate staci ... pred tym som si tiez myslela, ze obrucka ma byt co najhrubsia, ale po vyskusani som zistila, ze to nie je tak. Moj nastavajuci ma dost male a hrube prsty, takze na nom vsetky sirsie vyzerali cudne ... a na mojich tenkych prstoch tiez nevyzerali hrube idealne ... toto bola bola pre nas oboch idealna hrubka :)
Odpovedať
my mame 6mm a hrubka 1,3mm
Odpovedať
Článok sa načítava...
my sme si vybrali taku co bola 4mm, ale dali sme si ich spravit 5mm, zdalo sa nam to 4mm moc uzke, ale nechceli sme ani moc siroke. zalezi na tom co sa vam paci :-)
Odpovedať
Neexistujú presne stanovene normy aká má byt šírka obrúčok. Mali sme zákazníkov ktorý si objednávali 4mm ale aj 15mm obrúčky. Šírka obrúčok je v podstate vec vkusu ale predovšetkým vec rozpočtu. Bežne platí pravidlo ze čím širšie obrúčky, tým viacej použitého zlata, hmotnosť zlata sa nakoniec premietne do koncovej ceny.. Dôležite je predovšetkým dbať hlavne na hrúbku obrúčok. Minimálna hrúbka obrúčok by nemala byt menšia ako 1,1mm aby obrúčky neboli tenučké ako papier. Takto Vám obrúčky vydržia aj nárazy počas bežného nosenia, ako aj pripadne korekcie veľkostí v budúcnosti... ;-)
Odpovedať
My máme neštandardne úzke :-) Moja je tuším iba 3 mm, drahého 4 mm, maximálne som sa sekla o milimeter :-) Nechceli sme široké, on nie je na prstene zvyknutý a ja mám tenšie prsty, takže nám to takto absolútne vyhovuje.
Odpovedať
tolko, kolko sa vam obom paci ;)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Profilova fotka
Dobrý deň Výber obrúčok by ste nemali nechávať na rady cez internet. :-) Treba prísť do zlatníctva , napríklad K.I.M. GOLD , máme na predajni viac ako 400 vzorov obrúčok, ktoré sa dajú ľubovoľne meniť a upravovať a sú v cenách od 350€ za pár. a vyskúšať si jednotlivé profily obrúčok , ako Vám sedia na prste. Len tak zistíte , ktorá obrúčka bude pre Vás najlepšia. Nájdete nás aj na SVADOBNÝCH VEĽTRHOCH .
Odpovedať
Profilova fotka
damy, vela krat sa stava ze to co sa nam paci na obrazku, inak vyzera na prste. odporucam zajst do zlatnictva a skusat skusat a skusat :) vravim z vlastnej skusenosti :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?