Mokume gane v Košiciach

Stretli ste sa v nejakom kosickom zlatnictve s technologiou mokume gane? Dakujem
Odpovedať
nepomoze mi nikto? :-|
Odpovedať
@alfa82 síce ti neporadím ale môžeš aspoň vysvetliť čo je to za technológiu :-)
Odpovedať
prilozim obrazky;-) urcite si sa stym uz stretla;-)
Odpovedať
http://www.mvh-schmuckwerk.de/tag/uni...
Odpovedať

Odpovedať
@alfa82 aha, zaujímavé, ešte som také nevidela...
Odpovedať
hmmm skus sperky znacky frey wille...dost sa podobaju...len neviem ci ich robia aj pre panov
Odpovedať
vyzera to podobne ako damasteel technika ... skus predajcu HYKAL na www.sashe.sk on robi prstene z ocele ktore vyzeraju ako tie na obrazku
Odpovedať
no, ja viem ze na nete ich je habadej... len by som ich rada videla aj nazivo
Odpovedať
@alfa82 http://mokume-gane.handmade.sk , inak my mame obrucky od Hykala (Hynek Kalista je z CR) zo sashe a su krasne a vysli ma 250e, ale ak by si si od neho chcela objednat tak musis vo velkom predstihu lebo ma vela zakaziek hlavne v svadobnom obd.
Odpovedať
Tak dnes prebehla celu hlavnu. Samozrejme ze ich nemaju. A ako bonbonik nielen ze ich nemaju ale ani v jednom onich ani mepoculi. Tak som veeeeelmi sklamana:(
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa82 ja co viem tak na slovensku robi mokume gane pan Machovcak, ja som si u neho tiez dala robit, zatial len cakam na vysledok, ale som predsvedcena o tom, ze je profesional. Hynek Kalista robi uz aj mokume gane, nielen damaskovu ocel, toho tiez mozem len odporucat, mame od neho obrucky ale z damasku, ale pozerala som, ze to mokume ma tiez krasne, ale zda sa mi ze aj drahsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ano o panovi Machovcakovi uz viem. len ja som to chcela najprv vidiet nazivo.... milion zlatnictva v kosiciach tak som dufala ze budu mat aspon jeden s touto technológiou... no katastrofa
Odpovedať
@alfa82 Ahoj a mozem sa opytat kedze si obehala celu hlavnu, ci nahodou nemaju niekde prstene z damaskovej ocele??Ak si si vsimla. Nam sa tie velmi pacia ale chceli by sme ich vidiet najprv nazivo. Dakujeeem :)
Odpovedať
@medulienka88 no to je ten isty styl ako mokume gane. takze ta nepotesim... nemaju... :-(
Odpovedať
@alfa82 Ach..to je hrozne..:(...bojime sa objednavat len tak z netu ked ich neuvidime..ale asi nam nic ine neostava...:/...tak dik no..aspon si mi usetrila zybtocne behanie po meste...:)
Odpovedať
este sa spoliehame na vystavu svadba co bude. verim ze dojdu ,,cezpolny,, a tam uz ziju s dobou... :-) nie ako tu.
Odpovedať
mne sa tiež niečo take páčilo budúci pán manžel nechal výber na mňa nakoľko on svoju obrúčku velmi nosiť nebude ale kedže som podobne ako ty nič nenašla tak som z toho upustila a budeme mať klasické obrúčky
Odpovedať
@katienka13 Prosim Ta, aky je rozdiel medzi mokume gane a damaskovou ocelou? Som trochu stratena... dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie, dakujem za doveru, ze si sa na mna obratila, kedze milujem obe tieto techniky, tak sa ti to budem snazit objasnit: viac menej je to jedna technika povodom z ciny, kedy sa spaja viacero kovov dokopy a nasledne sa to tvaruje a vytvara ta struktura (dreva, vodnych kvapiek etc)...damaskova ocel je kombinaciou dvoch oceli a mokume gane je kombinaciou dvoch a viacerych drahych kovov (zlata, striebra, platiny, paladioveho zlata) ale napr. aj medi.
Odpovedať
@katienka13 Dakujem krasne za super odpoved, uz mi je to jasne. :)
Odpovedať
@liuba84 my tiež uvažujeme nad obručkami od pana Hykala. Možem ťa poprosiť o foto??? su naozaj v skutočnosti take ako na fotkách??? ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak uz mam prsten doma, je presne podla mojich predstav, pana Machovcaka na mokume gane jednoznacne odporucam :) @mimik17 pozri si v mojom fotoalbume, prstene od Hykala (Kredum) su super, my sme velmi spokojni :)
Odpovedať
@mimik17 fuuu tak foto nemozem najst mrzi ma to ale este skusim pohladat, v skutocnosti su naozaj take ako na fotkach, :-)
Odpovedať
@mimik17 http://www.fler.cz/zbozi/snubni-prste... v podstate som objednavala tieto, len ja mam viac kruzkov v prsteni aj som mala od neho original foto len som ho ai stratia ]-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?