Obrucky - zla velkost a nizsia gramaz ako v objednavke

Ahojte, dnes nam prisli obrucky z jedeho nemenovaneho zlatnictva, ktore sme si objednavali na svadobnom veltrhu a sme s priatelom velmi rozcarovany. Panska obrucka je asi o 2-3 cisla vacsia, priatelovi je dobra tak na ukazovak, damska asi o 1 (to by este mohlo ako tak byt). Obrucky sme si merali na veltruhu priamo u nich. Okrem toho predpokladana gramaz mala byt 11,3 gr, aktualna je 10,55 gr. Hovorili mi, ze maly rozdiel moze byt v gramazi, ale 0,8 gr som naozaj necakala. Okrem toho je jeden prsten ovela vacsi, co sposobi este nizsiu gramaz. Nie je to prilis vela? Okrem toho je obrucka podla mna uzsia, mala byt 6 mm, ale je iba 5 (toto vsak neviem dokazat, kedze to nemam v objednavke napisane, a dane prstene nie su v ich internetovom predaji). Obrucky necheme dat zmensovat, vobec to nebude vyzerat pekne. Viete mi poradit na co mam ako spotrebitel v takomto pripade pravo? Ci sa mam obhajovat iba velkostou alebo mozem pozadovat aj kompenzaciu za ovela nizsi pocet gramov? Vopred dakujem za odpovede.
Odpovedať
Ahoj, prosím ťa, od koho ste ich brali.Aj my sme si takto objednávali od S&Mgold, ešte nám neprišli..Mám sa začať "tešiť"?
Odpovedať
@89klara mame ineho dodavatela, meno napisem do spravy, kedze som este od nich neobdrzala odpoved a nemohli sa k tomu vyjadrit, ja len dufam, ze sa zachovaju korektne.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mňa by asi trafil slak.. som naozaj zvedavá ako sa ti k tomu vyjadria, na objednavke máš uvedenú veľkosť prsteňov? Aj my čakáme na obrúčky, tiež sme si našli výrobcu na svadobnom veľtrhu a pravdupovediac trošku trpnem.. daj prosím vedieť ako to dopadlo
Odpovedať
Profilova fotka
podaj staznost na to ake pstene ste dostali a ze na tom ste sa vobec nedohodli... podla mna 0.8g je uz dost ... pretoze oni ti zarataju uplne vsetko ale ked oni maju dat tak to ako ma byt ok?! nenechaj sa odradit
Odpovedať
Profilova fotka
Presne, nedaj sa, je to predsa vec na celý život ;-) držím palce
Odpovedať
@janulka999 @sitael Baby dakujem za odpoved, dnes sme im pisali mail, zajtra im volame. Urcite sa nedam odradit, minimalne chcem pansku obrucky vymenit za novu, urcite ju nechcem zmensovat. Velkost je uvedena na objednavke, takze toho sa nebojim, to si urcite vybavim. Co ma vsak viac trapi je gramaz prstenov, tu nemam uvedenu na objednavke, iba na cenovej ponuke, kde mi porovnavali viac prstenov. Pani, ktora robila objednavku, povedala, ze sa moze hmotnost trochu lisit, ze mozeme nieco priplacat. Ale vzhladom na to, ze cena je pocitana na zaklade gramov tak mi to pride trochu ako podvod, ked mi urobia prstene o 1 gr lahsie a cena je ta ista. Takze ja odporucam pri objednavke urcite si aj uviest predpokladanu gramaz prstenov. Skoda ze som to nevedela skorej :(
Odpovedať
Dajte, prosím, vedieť, ako ste pochodili... =-)
Odpovedať
Určite by som si nikdy neobjednávala na veľtrhu, pokiaľ nemám zistené, akým spôsobom firma funguje. Pracujem vo firme vyrábajúcej šperky a mám nastarosti práve obrúčky, takže viem, ako to chodí. Ak sa už človek rozhodne objednať, musí si riadne zmerať prsty a musí byť vypísaný objednávkový formulár opečiatkovaný a podpísaný zákazníkom aj firmou. Inak je ťažké potom čosi vymáhať a riešiť. V tvojom prípade by som rozhodne žiadala výmenu. Nie je možné, aby vyrobili obrúčky o toľko väčšie!!! Dokonca sú aj užšie - nepochopiteľné! Ľahšie sú práve preto, že mali byť 6 mm ale sú len 5mm. To môže urobiť aj 1g na obrúčke. Takže baby, ak chcete obrúčky, jednoznačne musíte do zlatníctva, ktoré ma reálnu predajňu, kde následne môžete riešiť prípadný problém. Tieto internetové predajne nie sú ideálne riešenie obzvlášť pre tak háklivý tovar ako sú obrúčky.
Odpovedať
@atheena Dakujem sa rady. Je to zlatnictvo, ktore ma realnu prevadzku, len nie v BA, ma viac kamennych predajni na Slovensku. Objednavali sme si tie prstene priamo u zlatnika, velkost sme si merali dokonca 2x. Musim uznat, ze je naozaj moja chyba, ze sme si tam nedali uviest sirku, predpokladanu gramaz, mame tam iba model, velkosti obrucok a cenu, ale aspon budem vediet do buducnosti. Dnes sme sa dovolali do zlatnictva, priatel mal dlhy rozhovor. Peniaze za chybajucu gramaz nam uz dnes vratili, aj nam prisli. Obrucky sme poslali naspat, nejak nam nechceli verit, ze poslali zlu velkust. Zatial nam povedali, zw to musia preskumat, a uvidia, koho je to chyba. AK by bola nasa, musime si zmensenie zaplatit.
Odpovedať
@lili1990 Nie je vaša chyba, ak ste si merali 2x prsty a bola pritom osoba, čo spisovala zákazku. Je tam od toho, aby upozornila, ak by vám krúžky nesedeli resp. boli moc voľné. Keď ste si skúšali boli OK? Cez hánku prsta krúžok prešiel ťažšie? Taktiež nie je vaša chyba, čo sa týka šírky obrúčky. Ak bol vzor 6 mm a vyslovene ste si nežiadali 5 mm (to by inak muselo byť uvedené na objednávke), ide o chybu zo strany firmy. Aj to vypísanie objednávky je zvláštne. Mali by tam byť veľkosti, predbežné gramáže, predbežná cena, farba obrúčok, kód obrúčok prípadne gravír dovnútra obrúčky. Samozrejme, vždy sa môže stať chyba a aj u nás sa raz za čas stane, že pri obrovskom množstve obrúčok aké vyrábame, môže byť drobná chyba. Vtedy ale vyjdeme zákazníkom vústrety a čo najrýchlejšie napravíme. Je dobre, že ti vrátili peniaze...ale to s tými veľkosťami je fakt divné. Zväčšovanie sa platí zväčša dodatočne už keď sú obrúčky vyrobené a napríklad žena po polroku priberie. Obrúčky sú predsalen na celý život a nie sú zrovna lacné. Držím palce a daj vedieť, ako to dopadlo ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?