Prstene mokumé gane. Kto ich tu robí alebo predáva?

Profilova fotka
:-) :-) ahojte ..chcem sa spytat ci nemate niekto prstene alebo obrucku robene s mokume gane technologiou? su velmi pekne...maju strukturu dreva ..su fakt nadherne , ale neviem sa k nim dostat. mame sice kontakt do New Yorku..ale chcem zistit ci nieco take nieje aj niekde blizsie..vraj to robia aj v cesku..moze mi niekto poradit? dakujem ;-)
Odpovedať
1
2
Pošlu Ti odkaz do IP. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, atelier Invencie v Cechach ma v ponuke tri typy tychto prsienkov, skus ich pozriet, mne sa velmi pacia. x-)
Odpovedať
jeeeej... poslite nejaky link, ako to vyzera...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
diki baby..este ale skusam hladat dalej..zatial som kontaktovala ludi na odporucanie.. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte. Daju sa prstene mokume gane zohnat aj na SK? A ak len v CZ, tak len v Prahe? Lebo zatial som nasla len prazsky zlatnicky atelier Invencie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Profilova fotka
dilara • Včera o 17:55 Ahojte; vsade hladam obrucky s technologiou m o k u m e g a n e: mozte mi prosim pomoct?vdaka pekny den dilara
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@ooo ahoj, já mám tři kontakty: Praha: atelier Invencie, Plzeň pan Kotyza, Bratislava Peter Forgac. Pojud nenajdeš, pošlu Ti kontakty do interní pošty.
Odpovedať
Profilova fotka
@netacek neposielaj to mne. prispevok je od "dilara", ja som to len skopirovala z inej temy. ;-)
Odpovedať
@ooo ta technika sa vola aj damaškova ocel. Robia ju kovači v čr...my sme tiež chceli ako snubne prstene, ale potom sme sa dozvedeli ze podliehaju korozii a ze ich treba ošetrovat koli tomu..to mi nepripada velm prakticke :/
Odpovedať
babyyyy, tie prstene su krasne!!! myslim, ze uz mame s priatelom aj vybrate ;-) neviete nahodou cca orientacne cenu za zlaty par?
Odpovedať
@netacek ahoj môzem poprosit kontakt?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kamila.k. tak to neni nic moc ked zhrdzaveju..
Odpovedať
Profilova fotka
@kamila.k Daju sa spravit aj zo zlata, mimochodom... Alebo z akehokolvek kovu, ocel nie je jedina ;-) @mirettim Par vychadza okolo 1.000 - 1.500e, zalezi od pouziteho materialu, sirky, atd.. Ale najdes pokojne aj za 5.000 euro :-D kazdopadne p. Forgac, a budu Ta stat polovicu z toho co si pytaju v Cechach ;-)
Odpovedať
@alexandra Je to trochu jinka, prsteny z oceli (existují dva druhy,z nichž jeden teoreticky může zrezivět), se nazývají damašková, damascénská ocel, nebo damasteel. Prsteny z barevných kovů (bronz, stříbro, různá zlata, palladium) jsou mokume gane. Ale je pravda, že princip výroby je skoro stejný. Jde spíš o původ technologií.
Odpovedať
@alexandra super, diky za tip!!! 1000-1500e za par by sa este dalo uniest, su naozaj velmi krasne.. spravim este prieskum trhu, mozno sa budu dat zohnat aj za menej, za viac urcite nie ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@netacek Prepac, reagovala som na nazov temy, nie na ocelove ;-) @lailla Skus napisat panovi Forgacovi, zalezi ake chcete hrube, ake mate velkosti.. Za menej asi nezozeniete, teda nam sa to nepodarilo ;-) A to sme tiez pozerali celosvetovo..
Odpovedať
@lailla @alexandra holky, tak my máme objednány mokume podstatně levněji, u uměleckého zlatníka v Plzni. Měli bychom se vlézt do 22tis. Kč. 1500 EUR by tedy na mě bylo vážně moc! Jak vy jste pořídily?
Odpovedať
Profilova fotka
@netacek @lailla Zalezi od pouziteho materialu, ak mas biele zlato s palladiom a medou, napriklad, cena bude ina ako ked mas platinu s ruzovym zlatom ;-)
Odpovedať
nene, to by bylo ještě levnjší. mám kombinaci stříbro a bílé+růžové+žluté zlato
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Snubní prsteny Mokume Gane mají v Ateliéru Invencie už od 15-ti tisíc, nezáleží jenom na šířce prstenů ale i tloušťce. Opravdu to má velký vliv na cenu :-) , máme prstýnky z Invencie a jsme moc moc spokojeni.
Odpovedať
@rosnickam A sú tie Tvoje prstienky cele mokuma gane,alebo je to obrucka potiahnuta týmto materiálom?zistis to tak,že či je aj vo vnútri taky podobný vzor.my sme uz oslovili p.forgaca,no nevidela som žiadnu jeho prácu live a tak mame troska obavy..!?tiež nám povedal 1200€/pár.
Odpovedať
Profilova fotka
Odporucam sa obratit na p. Machovcaka z Cadce ;-)
Odpovedať
Máme prsteny mokume gane z bílého zlata a stříbra. Uvnitř je vložený zlatý tenký kroužek. Základ prstenu je mokume tloušťka 1,0 - 1,5 mm a uvnitř zlatý kroužek silný 0,5 mm. Je to možné i bez zlatého vnitřního kroužku. Ale na doporučení pána Bema z Invencie, jsme si ho tam nechali dát. Je to hlavně kvůli tomu, že stříbro při kontaktu s potem může černat, uvnitř prstenu je to na černání náchylnější. Vnitřním kroužkem se prsteny hodně zpevní a jsou odolnější na deformaci. A hlavně se nám prstýnky se zlatem uvnitř víc líbí. ;-)
Odpovedať
http://www.beem.cz/snubni-prsteny/mok... Máme ty dolní, ještě jsem zaponěla napsat, že máme jednou ročně doživotní přematování prstenů zdarma.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Sice tu uz dlouho nikdo neprispival, ale stejne to zkusim :-) Radi bychom s pritelem prstynky s technikou mokume gane, nejlepe cista ocel nebo kombinace titan ocel (limit na oba prsteny i s rytinou 5000,-). Z toho co jsem zatim nasla: Hynek Kalista (Fler) - damasenska ocel, pekne, bohuzel do limitu se vlezeme pouze s temi nejjednodussimi a ty se priteli nelibi Invencie - jen zlato a stribro, ceny zacinaji na 15 tis. za par Mgr. Ondřej Kotyza (Plzen) - pekne, dokonce i v pozadovanem materialu, bohuzel nikde nema uvedeny ceny Protoze jsem vic nenasla, zajimalo by me jestli jste nektera byla uspesnejsi v hledani, nebo mate zkusenost s nekterym z vyse jmenovanych, diky.
Odpovedať
baby ak mokume,tak zlatnik z cadce vyhladat tu na nete je neskutocny....nam pridu od neho obrucky uz za mesiac a velmi sa tesim :))urcite to bude uzasna praca a ma super ceny!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Vies mi poslat nejaky link? Ako ste spokojni?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
aj my mame mokume. su uzasne tym, ze su jedinecne a nedaju sa vyrobit 2 rovnake pary. a cena bola svetova :) len treba vediet kde ich najst
Odpovedať
http://www.inneobraczki.pl/obraczki teto si pozrite. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?