Slovenčinár na kontrolu textu na svadobnom oznámení

Ahojte, prosim nájde sa tu niekto, kto by mi prekontroloval text na oznámení či mám správne dané čiarky a veľké a malé písmenká? Tým, že nežijem už dlhšie na SR, tak som vyšla s týmto z cviku :-) :-D // Svadba. Hra o jednom dejstve. Osoby a obsadenie: nevesta – Simona Paláriková, ženích – Tomáš Glovaťák , zbor - príbuzní a priatelia. Premiéra sa koná 14.9.2019 o 16 hodine v konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade. Vstup voľný ! Nezmeškajte, repríza nebude ! // Ďakujem krásne dozvu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, nie som síce nejaká slovenčinárka (na tej odpoveď si ešte radšej počkaj), ale podľa mňa to máš v poriadku :) Riadne super nápad :) Len jedinú vec, nechceš dať za ten čas aj to tej? Že o 16tej? Mne by sa to tam hodilo, ale samozrejme, keď nechceš, tak nie :)
Odpovedať
Ahoj, aj ja Ti to trošku opravím: Konkatedrála sa píše s veľkým začiatočným písmenom a výkričníky, bodky, dvojbodky, čiarky ... sa píšu tesne za slovom bez medzery. A ešte "Hra v jednom dejstve" nie "...o jednom..." :) taká malá pomôcka: https://jazykovaporadna.sme.sk/q/2140/ Ináč pekný, vtipný nápad.
Odpovedať
máš po čísle 16 bodku ? nevidieť to. je to poradová číslovka tak sa píše s bodkou. píše sa o 16,00 vtedy bez slova hodine alebo o 16. s tou bodkou ja by som slovo svadba dala samostatne trochu väčšie písmo a Hra ...pod to ako podnázov inak pekný nápad, mám zbierku asi 16 000 oznámení, a mám aj v takejto verzii pár desiatok kúskov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám vyštudovanú slovenčinu. Tu je to zeditované :) Svadba. Hra o jednom dejstve. Osoby a obsadenie: nevesta – Simona Paláriková ženích – Tomáš Glovaťák zbor – príbuzní a priatelia Premiéra sa koná 14. 9. 2019 o 16. hodine v Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie v Poprade. Vstup voľný! Nezmeškajte, repríza nebude! Nie som si istá s tou konkatedrálou - je to súčasť názvu? Ak áno, tak to má byť s veľkým písmenom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?