Titul na oznánemí

Ahojte, mám takú dilemu či uviesť svoj titul na našom oznámení. Je to nutné? :-S
Odpovedať
1
2
ja by som nedavala, nepaci sa mi to...oznamenie davas najblizsej rodine a znamym, naco sa titulovat?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to nutne :-) ja tam titul mat uvedeny nebudem
Odpovedať
Profilova fotka
ja, aj priateľ máme tituly tiež a nejdeme si ich tam písať..mne to príde trápne tam mať titul..
Odpovedať
vsetci z rodiny snad vedia ze titul mas ci? mne to pride divne davat na oznamenia. a hlavne ak ma titul len jeden napr ing Marienka Mrkvickova a Ferko Misko Marienka Mrkvickova a bc Ferko Misko no proste nedala by som ani keby som ich neviem kolko mala. jedna moja kolegyna si ho pisala uplne vsade. nezavidela som ho no bolo to smiesne ked si vyziadala pisat ho aj na dochadzku :-):-):-)
Odpovedať
Oki tiež som toho názoru, že netreba. Len som chcela vedieť váš názor ďakujem ;-)
Odpovedať
@ninarich tiez si myslim ze titul na akekolvek oznamenie okrem oznameni o titule nepatri.. Je to iba o tom rozlisovat pracovny zivot od sukromneho, titul sa robi pre pracovne uplatnenie preto si myslim ze na rodinnu udalost akou je svadba nepatri.. Ale tak zase je to kazdeho osobny nazor, niekto ho cape aj na fb..
Odpovedať
titul patrí na vizitky a na promočné oznámenie. na svadobnom vyzerá pomerne ehm zvláštne... (akoby ste na ňom prehnane lipli) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslim ze titul si das ked chces aby vedeli ze mas dostudovane to znamena ze na tom zalezi v profesionalnom zivote,nechapem na co by bolo nutne si ho niekam davat,moj otec si ho nepise nikam a to ma 2 zato priatelova teta sa mi predstavila ako doktorka Mi.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dorenika to som zažila aj ja, že sa mi jedna priateľová teta predstavila ako inžinierka...
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to hnusi...my sme to ani len neriesili, len sme upozornili matrikarku, nech nas nepredstavuje s titulmi,kedze vedela,ze ich mame.bez titulu bol iba moj manzel... ale bola som toho svedkom, ako pri obrade predstavovali snubencov a svedkov a prislo mi trapne ako jedine predstavit Ing, svedkynu....
Odpovedať
moja spoluziacka s terajsim manzelom si na oznamenie dali tituly, obaja. vyznelo mi to divne Mgr. Jana XYZ a Mgr. Jozef ABC. no ale, proti gustu ziaden disputat. ja kebyze sa mam vydavat, si tam tie tri pismenka nedam aj ked ten titul bol doslova krvopotne vydrety a vela pre mna znamena. na druhej strane, moj frajer titul nema a prislo by mi take povysujuce pisat si ho vo vztahu k nemu.
Odpovedať
hmm.. zaujimava tema,, neviem preco to tolkym ludom lezi tak strasne v zaludku.. ci titul pisat ci nie... kazdeho osobna vec.bodka mala som v ruke jedno oznamko, kde vsetcia v mojom okoli riesili ze ci zenich ma vobec titul. ked si berie taku a taku s takym a takym titulom, u mna napr. tiez moj titul jasne ze rodinia vie, ale napr. snubencov titul az tak nepoznaju,,a duplom nepoz aju jeho druhy titul.. po dalsie je rozdiel, ze ja sa nepredstavujem nikomu ako ......doktorka ta a ta,,ale menom,, inak,, v podstate titul ako titul, by si vedela kto je to, lebo povie ti niekto to je doktorka,, doktorka aka ,mediciny, doktor vied, doktor prava.. ??? a kopec ludi mi povie titul na oznamka?? a je to clovek co vystudoval na 4 strednu skolu.... myslim ze je horsie ked niekto sa v zivote predstavuje titulom a svojim povyseneckym spravanim, ako to ci si ho na oznamko da alebo nie... a jasne ze tituly Bc, Ing, Mgr v dnesnej dobe nie je problem ziskat, ale o co ide???kolki ludia nepoznaju a nevedia ako sa spravat, co sa ma a co nie, co si maju obliect a co nie, a pozerajme sa nato, aki ma niekto problem s tym ze trapne je to ze ci si niekto da titul alebo nie...myslim ze su o dost podstatnejsie veci na ktorych stoji zivot, a kto chce, nech si titul da, kto nie nech si neda. komu sa nepaci, nech sa nepozera,, hlavne ked vidim co si kto dava na FB ake spravy typu bola som si prdnut na namesti a zdielajme ake to bolo uzasne ,, by som naozaj pomlcala o tituoch:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
my mame titul obaja ale isto si ho nebude pisat na svadobne oznamenie. Ved nim chceme oznamit datum a miesto svadby nie ukoncenie VS :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ninarich My si tituly nepiseme. Pride mi to divne, akoby som pisala zamestnanie. Mirka xxxx, zurnalistka :-D Nie je to vizitka, takze by som to nepisala... @viki239 No ked niekto riesi ci zenich vobec ma titul, ked si berie pani doktorku, tak to svedci o "inteligencii" tych pytajucich sa. Prepac, ale to sme v stredoveku, ked bola hamba, ked si pan Doktor zobral upratovacku? Nie. Takze si myslim, ze nikoho nic do toho, ake vzdelanie ludia maju a mas pravdu, inteligencia a spravanie s titulom aj tak nemaju nic spolocne. Poznam jednu pani doktorku, ktora sa drvila naspamät a vskutocnosti je tupa a hnusna osoba, ze by som v zivote nepovedala, ze je vzdelana osoba... A ziskat titul nie je problem iba na Slovensku. Ja som si na viedenskej Univerzite uz "sprosteho" bakalara riadne odmakala, urcite viac, ako mnohi inzinieri na SK... Tak zas nehadz do jedneho vreca ;-) Ale tiez si titul nepisem ani ja, ani drahemu na oznamko a nie je to vobec ani diskusia. Na svadbe nie je podstatne, co robime a co sme studovali. Ale ked niekto ma tu potrebu, nech si to napise. Mojmu drahemu to dokonca lezie na nervy, ked ho v praci oslovia "pan inzinier", ale zas Rakusania si tu daju zalezat na tituloch...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tomu mojmu titul na oznamko dala, lebo jeho mamka by to asi neprezila, keby ho tam nemal... Mne to pride divne, ale ona je nazoru, ze nie je inteligentny, kto nema vysoku skolu... Ja ju nemam aj koli jej vnukovi... A zato som 100 x inteligentnejsia ako ona...
Odpovedať
Profilova fotka
@anka0212 To svedci o jej kratkozrakosti a starovekom mysleni. Stretla som v mojom zivote zu Vela profesorov (naozajstnych, nie takych co uci na gymnaziach) a roznych vedcov a poviem ti, cim vzdelanejsi a inteligentnejsi clovek bol, tym neskor som zistila, kolko vlastne studoval a aku ma skvelu karieru. Inteligentni ludia sa s tym nepotrebuju chvalit. Dobre sa samo chvali :-D Najlepsi pripad je jedna moja blizka znama, ktora Bola roky solistkou v roznych nemeckych operach, okrem toho ma vystudovanu aj medicinu, je veducou vyskumu hlasu a hlasiviek (ma pod sebou Vela vybornych vedcov) a vyucuje na viedenskej univerzite operny spev, cize je profesorka a dozvedela som sa to nahodou po Tom, co som ju poznala zu 5 rokov!!!! Vedela som, ze uci operny spev, lebo som chodievala na nejake koncerty, ale to bolo vsetko. Az ked som citala jej profesionalny zivotopis, padla mi sanka... :-D
Odpovedať
Svadba je spoločenská udalosť s cieľom zábavy a oslavy vašej lásky, súkromného života a nie prezentácia toho kto to kam dotiahol po kariérnej stránke... aj z hľadiska bontónu nieje napr. vhodné, aby sa na menovkách na stoloch pri takýchto udalostiach uvádzal titul. Za stolom si všetci majú byť rovní...Ale chápem, že sú ľudia, ktorí si potrpia...
Odpovedať
Profilova fotka
@dominika147 @mikema a ked ma ta moja buduca svokra nas... Tak jej ako jedinej napisem Mgr.Anna.... A ostatnym mamka nevesty... A tak... Som nechcela davat cele mena, ale jej dam. Aj s titulom... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@anka0212 Aj s titulom magisterskej prace jej daj! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete uspokojit vsetkych zucastnenych co obdrzia Vase oznamenie, dajte si pripravit dve verzie, jednu s titulmi a jednu bez. Pripadne mena s titulmi nedavajte do hlavnej casti oznamenia, ale napr. diskretne k adresam, nebude to bit do oci, ze "titul" je pre niekoho /z roznych dovodov/ dolezity aj na svadobnom oznameni.
Odpovedať
ja si tam titul určite nedám, nie je to oznámenie o ukončení školy :)
Odpovedať
ja to povazujem za chvalenkarstvo, niekto kto si da titul na svadobne oznamenie si nevidi dalej od nosa. Takito ludia sa tvaria, ze kto som co som...a navyse je to uplne ubohe, ked jeden zo snubencov nema vysoku skolu. Vsak to o mne kazdy vie, ze som Mgr., nemusim to hlasit aj na oznameni o svadbe. urcite sa to na tuto prilezitost VOOOBEC nehodi. O co viac si nevestou alebo zenichom s titulom alebo bez neho? Trochu pokory nezaskodi, pycha je ta, co ludi laka pochvalit sa titulom. MOj nazor. prajem pekny den :)
Odpovedať
my si tituly neuvadzame v podstate skoro nikde... a na svadobne oznamenia to podla mna nepatri uz vobec, presne z tych dovodov, co spominali baby vyssie... patri to do pracovnej sfery, nie sukromnej.... mne vsak nezalezalo ani na promocnom oznameni.. ti, ktori to mali vediet, o tom vedeli aj bez neho.. ostatne ma netrapi... titul nie je podstatny, podstatne su vedomosti, schopnost ich aplikovat, rozhlad, otvorena mysel a aj charakter cloveka.... a @mikema ja nerada hadzem vsetky skoly (ci uz na SK alebo v zahranici) do jedneho vreca.. mam znamych, ktori nezvladali vystudovat u nas, lebo sa od nich chcelo, aby nielen memorovali, ale prave rozmyslali vlastnou hlavou a vedeli vedomosti aplikovat, v zahranici vsak nemali problem dostudovat... a poznam aj opacne pripady.... je to podla mna prisne individualne...
Odpovedať
písať si tituly je miestami snobské, veď sa berie anča s jožom a nie doktorka s magorom, teda mgr., ale keď to z nejakého dôvodu chcú mať kvôli rodičom a atď, uviesť dole v časti adresa.
Odpovedať
titul na svadobnom oznameni vzdy pobavi a dvojnasobne ked ma titul len jeden zo snubencov - podla mna trapas :-) ale su ludia co si na tom extra zakladaju, vacsinou sa nemaju ani cim inym prezentovat, tak im to nechajme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nag Jasne, je to tak, ze netreba hadzat do jedneho vreca... Ja som si vzdy myslela- ked bubde titul, budem ho mat vsade. A vobec nie. tesim sa, ale nepisem ho nikam. Na praci mi to nic nemeni a v ostatnom zivote mi ho netreba. Z nasich priatelov je 90% vystudovanych a tiez sa nik s tym nechvali.
Odpovedať
Profilova fotka
@viki239 uplne super si to vystihla...vsimla som si tu mnohe nevesty, co v minimalne 5tich diskusiach stihli poznamenat, ake trapne je davat si titul na oznamenia, no vobec jej nepride trapne davat na nastenku "kazdu podprsenku" co uz ma akoze pripravene ku svadbe :) nemyslim si, ze ked si da niekto titul na svadobne oznamenie je to tym, zeby sa chcel chvalit...dufam, ze nikoho neurazim, ale podla mna, dnes ma vysoku skolu kazdy, co ma dieru v riti...mne osobne pripadaju sv. oznamenia s titulom tak viac inteligentne, alebo formalnejsie...neviem teraz najst to vhodne slovo...samozrejme, ked maju titul obaja snubenci. Pre mna osobne nie je nic trapnejsie, ako sv. oznamenia so srdieckami a kreslenymi postavickami, ale to je moj nazor...rovnako ako niektorych vas, ktorym pridu trapne tituly :) Tak teda utekam sa schovat, letia kamene :D
Odpovedať
laura1804 presne, a aj tak stale nechapem, preco Vas mile damy, tie tituly tak stvu,, tusim tu ma komlexy z toho niekto iny... :) hups
Odpovedať
Profilova fotka
@laura1804 my mame tak trosku vtipnejsie ponate oznamka a titul mi tam pride smiesny. Ale chcel, tak ma...
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa to tiež zda smiešne davať titul na oznamenia... ja ho nemam dokonca ani v občianskom zapisany, príde mi to také povýšenecké akoze som niečo viac ako tí ostatní co ho nemaju, alebo som mudrejšia ako ti čo ho nemaju a hlavne titul nie je patent na rozum, tolko sprostých otitulovaných ludi poznam ze by som sa tym moc nechvalila. Ale rozhodne je to kazdeho vec, ked si na to niekto potrpi a pači sa mu to nech si to tam da.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?